وی افزود: ریاست ستاد بازیها بر عهده سلطانیفر است و جلسات زیادی برگزار شده است. بحثهای زیادی درباره چگونگی اعزام صورت گرفت. استراتژی شرکت در این بازیها در آنجا تعیین شد. بیشتر رشته هایی که اعزام خواهند شد، مدالآور خواهند بود.
شهنازی تاکید کرد: کاروان ایران در این مسابقات با 275 تا 280 نفر اعزام میشود که 31 تا 35 ورزشکار خانم و تقریبا 130 مرد ورزشکار در آن حضور دارند.
وی گفت: کاروان ایران در رشتههای کشتی آزاد و فرنگی، زورخانهای، بوکس، تنیس، دوومیدانی معلولان، دوومیدانی، جودو نابینایان، جودو، ژیمناستیک، کاراته، تیراندازی، وزنهبرداری، ووشو، شنا و شیرجه و واترپلو، تنیس روی میز، تکواندو و والیبال حضور خواهد داشت. قرار بود کشتی پهلوانی در لیست رشتههای حاضر در این بازیها حضور داشته باشد که مسئولان برگزاری این بازی و اتحادیه جهانی کشتی به توافق نرسیدند و این رشته حذف شد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک تصریح کرد: پرچمدار کاروان روز شنبه در جلسه هیئت اجرایی نهایی و برای تایید به رئیس ستاد یعنی سلطانیفر معرفی میشود.
سرپرست کاروان اعزامی ایران به بازیهای کشورهای اسلامی درباره تاریخ سفر ورزشکاران در رشتههای مختلف به باکو گفت: تیم والیبال روز 18 اردیبهشت راهی باکو میشود و مسابقاتش از 21 اردیبهشت ماه آغاز خواهد شد. البته زودتر از والیبال گروههای آمادهسازی و تدارکات در روز 15 اردیبهشت راهی آذربایجان میشوند. رشتههای ژیمناستیک، بوکس و تنیس روز 19 اردیبهشت، شنا، واترپلو، کاراته، جودو، جودوی نابینایان، تیراندازی و وزنهبرداری روز 20 اردیبهشت، تکواندو، دوومیدانی و دوومیدانی معلولان 23 اردیبهشت، تنیس روی میز، کشتی آزاد و فرنگی 25 اردیبهشت و ووشو به همراه ورزش زورخانهای روز 27 اردیبهشت به باکو اعزام میشوند.
شهنازی درباره حضور کاروان ایران در مراسم افتتاحیه یادآور شد: در خصوص حضور ورزشکاران ایران در رژه افتتاحیه که روز 22 اردیبهشت برگزار میشود باید ببینیم کدام رشتهها در آنجا حضور دارند و بدون آنکه لطمهای به رقابتشان بزنند قادرند در مراسم شرکت کنند، به هر حال این مسئله و همچنین موضوع انتخاب پرچمدار روز شنبه نهایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه هیچ تبلیغاتی در باکو برای انتخابات ریاست جمهوری نخواهیم داشت، عنوان کرد: به لحاظ اجرایی با سفارت ایران در آذربایجان هماهنگی لازم برای رایگیری صورت گرفته و رای نفرات حاضر در بازیها که در روز انتخابات در باکو حضور دارند همانجا توسط صندوقهایی که تعیین شده گرفته خواهد شد.
سرپرست کاروان اعزامی ایران به بازیهای کشورهای اسلامی در خصوص برنامههای فرهنگی مربوط به این بازیها تصریح کرد: میزبان این بازیها برنامهها و کارگاههای فرهنگی برگزار میکند، همچنین ما روز نیمه شعبان در آنجا هستیم و در یک مراسم معنوی و فرهنگی شرکت خواهیم کرد و امیدوارم دعای امام زمان (عج) پشت کاروان ما باشد.
شهنازی در خصوص میزبانی آذربایجان در این دوره از بازیها اظهار داشت: این کشور چندی قبل میزبان اولین دوره بازیهای کشورهای اروپایی بود و حالا نیز قرار است این بازیها را در آسیا برگزار کند. خوشبختانه رستورانهای دهکده ظرفیت بالایی دارد و همه چیز مهیای برگزاری این بازیها است. طبق تعرفهای که اعلام شده اقامت هر فرد در دهکده هر شب 50 دلار خواهد بود. همچنین قرار است وایفای رایگان در اختیار کاروان قرار بگیرد.
وی درباره پاداش مدالآوران ایران در این بازیها خاطرنشان کرد: هنوز مصوبهای در این باره به من داده نشده است و اگر چیزی مصوب شود اعلام میکنیم، البته محدودیتهای بودجهای نیز داریم. ما قرار نیست پاداشی روی سکو به ورزشکاران بدهیم اما قرار است نام مدالآوران در فهرست مربوط به معرفی قهرمانان هر سال که پاداش نقدی میگیرند گنجانده شود.
سرپرست کاروان اعزامی ایران به بازیهای کشورهای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص حذف کشتی پهلوانی از بازیهای کشورهای اسلامی و شرایطی که در مسیر رخ دادن این اتفاق شکل گرفت، گفت: من در همان اوایل کار در جلسهای که در باکو برگزار شد شرکت کردم و همانجا نیز ابهاماتی برای این رشته وجود داشت، کشتی پهلوانی در آسیا یک رشته جوان است و سازمانیافته نیست، این رشته هنوز در کمیتههای ملی کشورهای مختلف ثبت نشده است، نکته مهم این است که برگزارکننده بازیها عنوان میکند که برای برگزاری مسابقات مختلف کاری به فدراسیونهای داخلی و جهانی ندارد و کمیتههای ملی کشورها باید آن رشته را به رسمیت بشناسند و اعلام کنند، به هر حال کشورهای شرکتکننده در کشتی پهلوانی، به تعداد استاندارد شرکتکننده رسید، البته همانطور که میدانید قوانین خاصی برای مسابقات باستانی وجود دارد یعنی یک فرد باید در 5 رشته باستانی از جمله کشتی شرکت کند. در هر صورت این مقررات مشکلساز بود و ما حتی صحبتهایی نیز با رسول خادم داشتیم که او عنوان کرد صحبتهایی را در این باره میکند. ما اصلا تصوری بر حذف کشتی پهلوانی نداشتیم اما میزبان با حذف این رشته به خواستهاش رسید چرا که بیشتر به دنبال ورزش باستانی است. دلیل این مسئله نیز میتواند حمایت همسر رئیسجمهور آذربایجان باشد.
شهنازی در خصوص نفرات اعزامی به این بازیها و اینکه آیا آنها جزو مدعیان رشته خود هستند یا خیر، خاطرنشان کرد: درباره حضور رشتهها که برای ما نظرات فدراسیونها مهم است، در حال حاضر کشتی با نفرات خوب و گردنکلفت خود به باکو خواهد رفت. ما از والیبال نیز انتظار مدال داریم حتی اگر با تیم دومش حضور داشته باشد.ما این تاکید را به فدراسیونها کردهایم که میخواهیم بهترین نتایج را بگیریم.
وی درباره پیشبینیاش از جایگاه ایران در این بازیها تصریح کرد: آذربایجان به عنوان میزبان به دنبال آن است که با فاصله زیاد روی سکوی نخست قرار بگیرد. ما هم که در دوره قبلی دوم شدیم باید این جایگاه را حفظ کنیم.
سرپرست کاروان اعزامی ایران به بازیهای کشورهای اسلامی با اشاره به اینکه بودجه این بازیها مربوط به هزینههای سال 96 است در خصوص روابط میان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک افزود: از زمان حضور سلطانیفر فضا مثبتتر شده است. پیش از آن تفاوت دیدگاهها بیشتر بود اما حالا تطابق بیشتر شده است و دو طرف به دنبال تعامل هستند. خوشبختانه وزیر ورزش یک نگاه استراتژیک و کلان دارد و فضا را برای بحثهای کارشناسی باز گذاشته است و با حوصله و سعه صدر با مسائل برخورد میکند. خوشبختانه فضای خوبی وجود دارد و به همین دلیل نیز زود به تعامل میرسیم.
شهنازی در خصوص عدم اعزام برخی رشتهها از جمله والیبال بانوان به این بازیها عنوان کرد: کمیته ملی المپیک در این باره تصمیم نمیگیرد بلکه این موضوعها در ستاد بازیها بحث میشود. پیش از این در خصوص واترپلو نیز مشابه چنین اتفاقی رخ داد و پس از بحث و گفتوگو در ستاد بود که قرار شد این رشته به لیست اعزامی اضافه شود.
وی در پایان در خصوص وضعیت فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی و جایگاه آن تصریح کرد: همانطور که میدانید مقر این فدراسیون در عربستان است و ایران نیز از همان ابتدا در تشکیلات آن حضور داشته است. در هر دوره از برگزاری بازیهای کشورهای اسلامی نوعی تزلزل حس شده است که این موضوع هر بار دیده میشود اما فدراسیون کشورهای اسلامی به دنبال ادامه حیات است. امسال که میزبانی به آذربایجان رسید این کشور اعلام کرد که سال همبستگی اسلامی در کشورش نامگذاری کرده است. باید به چالش بودجهای و میزبانی این رویداد نیز اشاره کنم که این مسائل وجود دارد همانطور که میدانید کشورهای زیادی عضو فدراسیون هستند و قرار است در این دوره نیز بیش از 4 هزار ورزشکار و همراه حضور داشته باشند.