PDF نسخه کامل مجله
چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - January 22 2025
کد خبر: ۳۷۹۳۷
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۹

اسماعیل حسن‌زاده:‌ اکثر مدیران باشگاه‌ها به هر قیمتی می‌خواهند نتیجه بگیرند

اسماعیل حسن‌زاده گفت که اکثر مدیران باشگاه‌های فوتبال کشور، می‌خواهند نتیجه را به هر قیمتی به دست بیاورند.
کیهان ورزشی-

اسماعیل حسن‌زاده درباره اتفاقات رخ داده در هفت هفته گذشته در لیگ برتر فوتبال اظهار داشت: بخشی از گزارش مقامات رسمی مسابقات، در مورد اتفاقاتی است که ما تقریباً در یک یا دو مسابقه در هفته با مشکل مواجه هستیم. اخیراً می‌بینیم که سلامت افراد به خطر می‌افتد. اینکه سلامت افراد را با پرتاب سنگ و اشیاء به خطر بیندازیم، وجه تمایز این التهابات سکوهاست. در بخشی که ما باید با آرای خود، بازدارندگی داشته باشیم، من و همکارانم این جدیت را داریم. البته آرا باید مناسب‌ باشد، نه اینکه فقط سنگین‌تر باشد.

وی ادامه داد: باید عزمی عمومی و فرهنگی که ناشی از تعلیمات باشگاه‌ها و کانون هواداران در تیم‌ها باشد، شکل بگیرد. برخی التهابات از صحبت‌های یک مدیر یا سرمربی علیه داور یا عوامل اجرایی مسابقات ناشی می‌شود، افرادی که معلوم‌الحال هستند و این‌ مورد در حیطه کاری ما نیست.

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در این باره که به نظر می‌رسد لایه‌ای عصبانی روی تماشاگران، مربیان و بازیکنان وجود دارد، گفت: در یک برنامه تلویزیونی عنوان شد که نوعی التهاب و پریشان‌خاطری در نوع زندگی تماشاگر جوان یا میانسال وجود دارد که آن را با خود به ورزشگاه آورده است. بله، بخشی از موضوع، این است که اگر تماشاگر عصبانی به ورزشگاه هم نمی‌آمد،‌ آن خشم را داشت. این موضوع باید توسط افرادی که تخصص دارند، بررسی شود.

حسن‌زاده که با برنامه تهران ورزشی رادیو تهران گفت‌وگو می‌کرد، ورزش را یک امر لطیف برشمرد که وظیفه آن، سرگرم‌کنندگی و ایجاد شور و شعف است و تصریح کرد: کارگری که در محیط کارش مشکل دارد، وقتی به ورزشگاه می‌آید باید آن مشکل را فراموش کند. نباید مشکلات کاری، افراد را به رفتار غیرعادی در ورزشگاه سوق بدهد. متأسفانه موضوع کمی غیرمتعارف شده و تماشاگر نباید اینقدر افسارگسیخته عمل کند.

وی در پاسخ به این پرسش که ممکن است چه تنبیهات سنگینی برای باشگاه‌ها در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: معمولاً در آغاز فصل، به دو نکته توجه داریم. یکی اینکه باید پلکانی جلو برویم. در حقوق جزایی هم نگاه متفاوتی نسبت به مجرم سابقه‌دار یا فردی که برای اولین مرتبه مرتکب جرم می‌شود، وجود دارد. نکته دوم این است که ما به این واقعیت رسیدیم که تماشاگر را از فوتبال نگیریم و تلاش می‌کنیم حکم به بازی بدون تماشاگر ندهیم. همه تماشاگران نباید محروم شوند. در عین حال مطابق قانون می‌توان مجازاتی چون بازی خانگی بدون حضور تماشاگر یا در ورزشگاه غیرخانگی یا در استان و شهر دیگر برای تیم‌ها در نظر گرفت.

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال با بیان اینکه سیاست قضایی این کمیته این است که احکام باید مؤثر باشند، گفت: مثلاً باشگاه میزبان که می‌توانست 30 هزار بلیت بفروشد، یک‌سوم این تعداد بلیت‌فروشی کند و دوسوم تماشاگران محروم شوند تا افرادی که جرمی مرتکب نشده‌اند، محروم نشوند. البته باید به ما هم حق بدهید. اگر در هفته‌های ابتدایی، همه احکام سنگین را صادر کرده و تیرهای خود را در هفته‌های اول شلیک کنیم، چیزی نمی‌ماند.

حسن‌زاده با اشاره به احکامی که کمیته انضباطی می‌تواند صادر کند، اظهار داشت: اگر بخواهیم سختگیرانه عمل کنیم، باید جرایم نقدی را بالا ببریم، از محرومیت تماشاگران استفاده کنیم و ورزشگاه میزبان متخلف را تغییر دهیم. این تنبیهات در فوتبال جهان و فیفا پیش‌بینی شده است. البته طبق بند شش ماده 66 آیین‌نامه انضباطی، اگر هویت فردی را بشناسیم و بدانیم که او عامل تشنج بوده است، می‌توانیم این فرد را حداقل تا دو سال از ورود به ورزشگاه‌ها محروم کنیم.

وی با بیان اینکه باشگاه‌ها و نهادهای امنیتی باید در این زمینه به کمیته انضباطی کمک کنند، تصریح کرد: به خصوص در برخی شهرهای کوچک که یک تیم لیگ برتری دارند، یک فرد معلوم‌الحال که حال خوبی نداشته یا آلوده بوده است، سبب تشنج می‌شود. اگر باشگاه این فرد را به ما معرفی کند، به نفع این باشگاه است. اگر این تماشاگر محروم شود، این مکانیسم وجود دارد که فرد خاطی در زمان هر مسابقه باید خود را به کلانتری معرفی کند. امیدوارم باشگاه‌ها این کار را انجام دهند.

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: متأسفانه واقعیت بسیار تلخی که وجود دارد، این است که اکثر مدیران باشگاه‌های ما به هر قیمتی نتیجه را می‌خواهند. آنها اگر بدانند تشویق تماشاگر خاطی که 10 بار به آنها ضربه زده و یک روز به تیم‌شان برای پیروزی کمک می‌کند، نمی‌خواهند آن تماشاگر را از دست بدهند. نتیجه‌گیری افراطی در شأن فوتبال ما نیست. با این حال پس از اتفاقات هفته سوم دیدیم برخی دوستان در باشگاه‌ها، مدیران استانی و هیئت‌های فوتبال با ما همکاری می‌کنند و عزم افراد را در معرفی افراد خاطی و معلوم‌الحال دیدیم. امیدوارم بتوانیم از این مکانیسم استفاده کنیم و جلوی افرادی که منشأ آشوب هستند، بگیریم.

حسن‌زاده در خصوص قانون استفاده تیم میزبان از 90 درصد میزبانی در دربی 88 گفت: کاری که قرار است صورت بگیرد، بسیار درست است. شاید در تجربه‌های اول سختی‌هایی هم وجود داشته باشد. به خصوص اینکه باید بپذیریم در بهترین ورزشگاه کشور یعنی آزادی در شماره صندلی و کد ملی مشکل داریم. ما این موضوع را به فال نیک می‌گیریم و می‌توانیم 40 دلیل بیاوریم که قانون 90 درصد به 10 درصد، اتفاق خوبی است. امیدواریم مدیران و رسانه‌ها، محاسن این طرح را برجسته و تماشاگران هم این قانون را رعایت کنند. مثلاً 10 درصد ورزشگاه برای تیم میهمان در ورزشگاه آزادی، می‌شود حدود هشت هزار نفر. پس از فروخته شدن هشت هزار بلیت، سایر تماشاگران تیم میهمان در خانه بمانند و بازی را از تلویزیون تماشا کنند. امیدوارم نتیجه این طرح مثبت باشد.

پربازدید ها
آخرین اخبار