PDF نسخه کامل مجله
چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - January 22 2025
کد خبر: ۴۷۴۹۵
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۹

حسن‌زاده: از دانه درشت‌های فوتبال هم نمی‌گذریم

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال گفت: لیگ برتر ایران که آیینه تمام نمای فوتبال ایران است و باید در تمام ارکان رشد کند.


کیهان ورزشی-

اسماعیل حسن‌زاده، رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال بعدازظهر یک‌شنبه در یک نشست خبری اظهار کرد: علاقه‌مندیم کارنامه فوتبال ایران در داخل کشور همانند کارنامه فوتبال‌مان در عرصه‌های بین‌المللی درخشان باشد. دوست داریم آبروی فوتبالی ما در برگزاری مسابقات دیده شود اما در این راستا چند مشکل داریم. معتقدیم لیگ برتر ایران که آیینه تمام نمای فوتبال ایران است و باید در تمام ارکان رشد کند.

او ادامه داد: ارتقای سطح رکن قضایی در نوع برخورد با تخلفات فوتبالی و رفتار غیر ورزشی، سطح داوری از جمله مواردی است که طی این فصل دنبال می‌کنیم.

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: آموزش درست به خانواده فوتبال در کنار تکنیک و تاکتیک اهمیت بالایی دارد. قبل از بدنسازی و سایر مسائل اردویی، انتظار ما از کادرفنی و بازیکنان این است که مقررات فوتبال دنیا را متوجه شوند. اگر بپرسید بازدارندگی رکن قضایی چقدر موثر بوده است، باید گفت در آخرین مجمع عمومی فدراسیون فوتبال بخشی از رییسان هیات‌های فوتبال معتقد بودند جریمه‌های مالی در لیگ دسته دوم و سه بسیار سنگین است.

حسن‌زاده ادامه داد: تلاش اعضا بر این بود که جریمه‌های مالی را کاهش دهند. من مشاهده کردم که در فوتبال آمریکای جنوبی تماشاگران به خاطر رفتار نامناسب محروم شدند و یا آ ث میلان نیز به خاطر رفتار هوادارانش محروم شده است. همه این تفکرات نشان داد که تا الان از همه ظرفیت‌های آیین‌نامه انضباطی استفاده نشده است.

وی با اشاره به جلسه با مهدی تاج اظهار کرد: اگر بازدارندگی قوانین انضباطی را می خواهیم، ظرفیت را ایجاد کنید که ما همانند بازیکنان و مربیان حرفه‌ای، به طور حرفه‌ای تیم‌ها را جریمه کنیم. باید برای کسی که به داور اهانت می کند، جریمه بیش‌تری نسبت به گذشته در نظر گرفت. این ظرفیت امسال ایجاد شده است.

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: محکوم کردن داور و یا جو دادن به سکوها قبل از مسابقه برای گرفتن نتیجه، محکوم می‌شود. مطمئن باشید امسال از تمام ظرفیت آیین نامه انضباطی استفاده شده است. سلامت جامعه فوتبال اعم از بازیکن تا مسوولان حاضر در استادیوم‌ها و هواداران رصد می‌شود. شاید کار به جایی برسد که بازیکن قبل از رسیدن به خانه با حکم محرومیت یا جریمه مواجه شود. هر کسی که علیه قوانین و آیین نامه‌ها صحبت کند، با برخورد کمیته انضباطی مواجه می‌شود.

او در پاسخ به این سوال که سال گذشته کمیته انضباطی در تصمیم‌گیری‌های خود بسیار کند عمل کرد و مجازات به موقع اعمال نشد؟ گفت: شاید شاخص‌ترین حرف من این است که امسال این اتفاق رخ نمی‌دهد. این قول را می‌دهیم که به موقع آرای انضباطی صادر شود. اگر بخواهیم وظیفه خودمان را انجام دهیم باید شرایط لازم فراهم شود. یکی از نکاتی که باعث شد این اتفاقات رخ دهد، برخی مسائل غیرفوتبالی به گونه‌ای با مسائل فوتبالی هماهنگ بود که بعضی از تحقیقات خودمان را به پاسخ نهادهای خاص معطوف کردیم. در هفته‌های پایانی لیگ هم تاخیرهایی بود اما وقتی بخشی از پرونده در دستگاه قضایی حضور دارد، مجبوریم منتظر بمانیم.

حسن زاده تاکید کرد: امسال شاهد تعلل در صدور آرای انضباطی نیستیم. البته با حداقل زمان در صدور آرای انضباطی رعایت شود. قوانین جدید این اختیار را به ما می‌دهد که رفتاری را قبل از صدور رای تنبیه کنیم. دستور موقت در طول سال چند بار اتفاق می‌افتد اما برای نشان دادن قاطعیت در صدور رای برای چند بار از دستور موقت استفاده خواهد شد.

او درباره آرای فینال جام حذفی و رسیدگی کمیته انضباطی به این موضوع گفت: خوشبختانه در رایی که کمیته استیناف درباره فینال جام حذفی صادر کرد، بالاخره نقض مقرراتی که در آن‌جا انجام شد و حتی تاخیر در انجام مصاحبه و امتناع یک تیم در ورود به میدان، در مسیر رسیدگی قرار گرفت. راجع به جزییات انضباطی هم رای را دیدید اما چیزی که برجسته بود اگر عاملان غیر فوتبالی باشند، رکن قضایی نمی‌توانند به آن رسیدگی کنند. اگر علت این اتفاق تاخیر حضور آمبولانس در محل مسابقه باشد، ما نمی‌توانیم اورژانس را تنبیه کنیم. این اتفاق تجربه بزرگی بود که یکی از دلایل تاکید فدراسیون فوتبال برای رفع اشکالات ورزشگاه‌ها همین اتفاق است.

حسن زاده درباره فراخواندن امیر قلعه‌نویی به کمیته انضباطی به خاطر مصاحبه علیه این نهاد گفت: یکی از بازیکنان تیم ملی که در اوایل مربیگری خود بود (اشاره به گل محمدی) می‌گفت به من می‌گویند چرا در کنار زمین داد و فریاد نمی‌کنی. تاکتیک و استراتژی برخی از افراد این است که داد و فریاد کنند و موضوع را شخصی کنند. مثلا می‌گویند رئیس کمیته انضباطی با من مشکل دارد. برای ما فرقی ندارد که تیمی اول یا آخر شود و یا کسی ببازد یا ببرد و کسی به مقامی برسد، اما زمانی نام افراد را می‌بریم که تخلفی انجام شود و پرونده روی میز کمیته انضباطی باشد.

وی فوتبال تاکید کرد: انتظار دارم مربیان و مدیران موضوع را شخصی نکنند تا از دور رسیدگی خارج شود. هر حرفی که دوستان می‌زنند رصد می‌شود. ان‌شاءالله نوع برخورد کمیته انضباطی با توجه به اصلاح آیین‌نامه فیفا که بسیار پرمغز است و نگاه ویژه‌ای به مصاحبه‌ها دارد، قاطعانه خواهد بود. وقتی با عنصری به نام جو دادن به سکوها مواجهیم، باید برخورد کنیم. ضمنا بهترین مسیر برای اعتراض به آرای کمیته انضباطی، کمیته استیناف است. امکان ندارد رایی را بدون امکان تجدید نظر صادر کنیم اما کسی تجدیدنظر نمی کند.

حسن‌زاده ادامه داد: بازیکنی که قبل با حکم محرومیت مواجه شده بود، با من تماس گرفت و گفت من در باشگاه سابقم محروم شدم اما به خاطر تیم قبلی اعتراض نکردم و الان در تیم جدیدم محروم شدم. می‌توانم الان تجدیدنظر کنم؟ خواهش می‌کنم افراد به در زمان مقرر و طبق اختیاراتی که قوانین به آن‌ها می‌دهد عمل کنند.

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال با بیان این که خیلی از افراد حاضر به شرکت در جلسه دفاع نیستند، گفت: البته برخی از افراد دفاعی هم ندارند و به همین دلیل در جلسه دفاع حاضر نمی‌شوند.

او ادامه داد: کمیته انضباطی به واسطه استفاده از ظرفیت‌های کامل آیین‌نامه از دانه درشت‌ها هم نمی‌گذرد و خواهند دید که چطور قاطع و سریع برخورد می‌کنیم. اگر روزی این اتفاق نیافتاد و قول‌مان عملی نشد، با شرافت کامل می‌گویم به این دلایل از سمت فعلی استعفاء می‌دهم. تلاش می‌کنیم خشونت‌زدایی کنیم و حرمت همه افراد حفظ شود.

وی درباره برنامه کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال برای برخورد با مسائلی نظیر درگیری‌ها در فضای مجازی و درگیری با سید مهدی رحمتی در فضای مجازی و حواشی مختلف تحت عنوان "بچه شهرستانی" گفت: خبرهایی از حراست فدراسیون فوتبال دارم که با صفحات مجازی تخریب‌گر و غیرمرتبط با باشگاه‌ها برخورد خواهد شد و صفحات مجازی رسمی باشگاه‌ها هم جوابگو خواهند بود.

حسن‌زاده درباره تداوم برخورد قاطع کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال تا پایان لیگ برتر گفت: معمولا در سال‌های گذشته نرم‌تر برخورد می‌کردیم و تا پایان لیگ قاطع می‌شدیم اما امسال از ابتدا قاطعانه عمل می‌کنیم. تا الان هر چه بود را فراموش کنید و قول می‌دهم با شدت و جدیت بالایی با تخلفات برخورد می‌کنیم.

او درباره مصلحت اندیشی و در نظر گرفتن اسامی تیم‌ها در صدور رای گفت: مثلا یک تیم دسته سومی از کاشان و سبزوار بازی دارند. انعکاس درگیری در این بازی در مقایسه با داربی تهران برابر نیست. انتظار نداشته باشید که بگویند رفتار تماشاگران در لیگ سه با جریمه کم‌تری مواجه شد اما در لیگ برتر بیش‌تر بود. یک کاپیتان لیگ برتری در مقایسه با کاپیتان یک تیم در لیگ دسته سوم فوتبال ساحلی باید خویشتن‌دار باشد. من و همکارانم در کمال بی‌طرفی ولی با رعایت تناسب عمل می کنیم. مقایسه رفتار دو بازیکن در یک مسابقه از نظر قضایی اشتباه است. ممکن است یک نفر برای اولین‌بار مرتکب اشتباه شود اما دیگری برای چندمین بار موجب تخلف می‌شود. تناسب مجازات را ما تشخیص می‌دهیم. مطمئنا رفتار کاپیتان‌های تیم‌های پرطرفدار که با یک حرکت علیه داور سکوها را ملتهب می‌کنند، با برخورد شدیدتری مواجه می‌شوند.

وی در واکنش به این سوال که آیا در فوتبال ایران همانند اروپا تماشاگران متخلف به واسطه نصب دوربین و شماره‌گذاری شدن صندلی و ثبت اطلاعات هواداران محروم می‌شوند؟ گفت: روی این موضوع کار می‌کنیم که آیا این امکان وجود دارد یا خیر. شاید این طرح را در آینده اجرا کنیم که مثلا افرادی که دنبال لذت بردن از فوتبال هستند، بتوانند در ورزشگاه‌ها حضور یابند.

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره بخشیدن محرومیت تیم‌ها با پیشنهاد باشگاه‌ها و توسط مهدی تاج به واسطه اعیاد متعدد مسلمانان در ماه جاری گفت: بنده قاضی دادگستری هستم. در دستگاه‌های قضایی هم برخی از زندانی‌ها به واسطه برخی آیتم‌ها در اعیاد مختلفی به مرخصی می‌روند یا شامل بخشش می‌شوند. اگر هیات رئیسه فدراسیون فوتبال پیشنهاد چنین موضوعی را به ما بدهند، اجرا می‌کنیم اما فعلا چیزی به ما ابلاغ نشده است. البته اگر از ما نظرخواهی کنند، معیاب و محاسن آن را بیان می‌کنیم. اعیادی مانند عید غدیر خم به حدی بزرگ هستند که می‌توان چنین اقداماتی را انجام داد.

حسن‌زاده در واکنش به این سوال که چرا پیش از شروع مسابقات با باشگاه‌ها جلسه رودرو نمی‌گذارند؟ گفت: به یاد دارم که چند سال قبل در تبریز اعضای سه تیم لیگ برتری این شهر حضور داشتند و صحبت‌های ما مورد استقبال آن‌ها قرار گرفت. این اتفاق به خاطر حضور تیم‌ها در فصل آماده‌سازی و بازی‌های متعدد در لیگ برتر ادامه پیدا نکرد. ما خواستار فرصتی شدیم که قوانین جدید را به تیم‌ها بیان کنیم. این دستور در اختیار دبیرکل است و در فرصت مناسبی اجرا می‌شود.

او درباره کل جرایم مالی فدراسیون فوتبال در طول لیگ هجدهم گفت: کل جرایم تا پایان لیگ حدود ۴ میلیارد تومان است. این جرایم شامل فوتبال، فوتسال، فوتبال ساحلی و همه رده‌های سنی مختلف و در دو بخش مردان و زنان است. با این حال اولین راه تنبیه جرایم مالی است که فیفا و AFC هم اعمال می‌کنند.

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره اصلاح آرای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره بازی پرسپولیس و سپاهان و این که چرا مجددا آرای اصلاح شده در سایت منتشر نشد تا رسانه‌ها همان موقع در جریان این موضوع قرار گیرند؟ گفت: دقیقا حکم با "یک جلسه محرومیت تعلیقی" صادر شد اما در بخش انعکاس، کلمه تعلیق فراموش شد اما دوستانی که به طور جدی دنبال این موضوع هستند، باشگاه سپاهان در درخواست تجدیدنظر خود به محرومیت تعلیقی اشاره کرده است.

پربازدید ها
آخرین اخبار