PDF نسخه کامل مجله
يکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳ - December 22 2024
کد خبر: ۴۷۹۸۹
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۲

زنوزی: مگر صاحبان رئال مادرید و منچستر ورزشی هستند؟

محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه تراکتور اعتقاد دارد که باشگاهداری در کشورمان ورشکسته است.

کیهان ورزشی-

محمدرضا زنوزی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: باشگاهداری در ایران واقعاً ورشکسته است، دلیش هم باشگاهداری دولتی است. امکاناتی که می‌توانستند ایجاد کنند تا باشگاه‌ها سود ده شوند باعث شده این اتفاقات رخ دهد. وقتی شما از جیب خودتان هزینه نکنید.

وی در مورد اینکه آیا به نظرش الگوی خصوصی‌سازی باشگاه تراکتور برای دو باشگاه مطرح پایتخت نیز اجرا خواهد شد، گفت: زمان ریاست سعیدلو در سازمان تربیت بدنی پیشنهاد مالکیت باشگاه استقلال را به من دادند، اما من قبول نکردم و گفتم گسترش فولاد را در اختیار دارم. آنجا اعلام کردم اگر قرار است در تیم‌های پرطرفدار وارد شوم الویت اول و آخرم تراکتور است. من آن پیشنهاد را قبول نکردم.

مالک باشگاه تراکتور یادآور شد: من از سال 75 در حال تیمداری هستم. از فوتسال کارم را شروع کرده و تا الان به تراکتور رسیده‌ام. شاید این ایراد وجود داشته باشد که فلانی ورزشی نیست. ورزشکار قرار است ورزش کند، اما به ندرت پیدا می‌شود ورزشکاری در زمینه بیزنس هم وارد شود و موفق باشد. هر کاری باید به کننده آن واگذار شود. شما در دنیا باشگاه‌های موفق را نگاه کنید. کدام مدیر موفقی ورزشی بوده است؟ شاید 80 درصد باشگاه‌ها مدیران بیزنس‌منی دارند که ورزش را اقتصادی کرده‌اند. الان صاحبان رئال مادرید و منچستر آیا ورزشی هستند؟ این کارها آدم حرفه‌ای خودش را می‌خواهد. کسی را می‌خواهد که از این فوتبال پول دربیاورد. هم تیمش را موفق کند و هم به سهام‌داران خود سود بسوزاند. در غیر این‌صورت همین می‌شود که الان ما در آن دست و پا می‌زنیم.

زنوزی درباره اینکه آیا از شرایط اقتصادی تیمش راضی است یا خیر، گفت: من از شرایط تراکتور خیلی راضی هستم. هوادار و تیم خوبی داریم، اما شاید رسانه نداشته باشیم. خیلی رُک بگویم، چند تیم هستند که فضای رسانه‌ای ایجاد کرده‌اند تا دیگر تیم‌ها تلاش کنند و آنها قهرمان شوند.

وی در مورد فرهنگ‌سازی در باشگاه تراکتور و تنش‌های ایجاد شده بین هواداران این تیم که رو به کاهش است، بیان کرد: ما سعی خودمان را در این زمینه انجام داده‌ایم. از زمانی که من آمده‌ام ببینید چقدر تغییر ایجاد شده است. در بازی هفته گذشته برابر پرسپولیس ببینید وضعیت چطور بود. شاید من در کارهای دیگر زندگی‌ام بیشتر موفق باشم،‌ اما در فوتبال چیزهای دیگری هم وجود دارد که تأثیرگذار است. این سیستم این‌طور بنا شده و زمان می‌برد تا تغییر در آن ایجاد شود. الان مدیریت‌ها رنگی است. حتی در رسانه‌ هم رنگی است. وقتی یک مجری می‌گوید فلان تیم با تیم ما بازی دارد، یعنی چه؟ یک بار این اشتباه غیرعمد است.

مالک باشگاه تراکتور در واکنش به سؤالی در مورد حضور مربیان باتجربه در تیم تراکتور تصریح کرد: فقط برای ما این‌طور است؟ در پرسپولیس و استقلال این‌طور نیست؟ آنها هم همین وضعیت را دارند، اما وقتی برای تیم ماست، همه چیز درشت‌نمایی می‌شود. سال گذشته همین اتفاق برای استقلال هم رخ داده بود، اما متأسفانه برای تراکتور بولد می‌شود. مثلاً ما بازیکن باکیفیت و گرانقیمتی را با قیمت خوب جذب کرده‌ایم. این هنر یک انسان بیزنس‌من است، اما در رسانه‌ها تیم ما لاکچری می‌دانند. ریال به ریال هزینه در تراکتور حساب و کتاب دارد. شاید تیم ما بین سه یا چهار تیم پر هزینه باشد، اما هنر من این است که گران را ارزان می‌خرم. این هنر من است. خیلی خوشحالم که رسانه‌ها این موضوع را بولد می‌کنند.

زنوزی  ادامه داد: سوابق من نشان می‌دهد تیم‌های من از نظر بهداشت مالی همیشه سالم بوده‌اند. بعضاً در رسانه‌ها می‌گویند در تراکتور دلالی وجود دارد، دلالی در باشگاهی می‌تواند باشد که آن باشگاه فقط هزینه می‌کند و کسی نیست نظارت کند. من دلالی را رد نمی‌کنم، اما دلال نمی‌تواند از جیب من بزند،‌ چون من برای ریال به ریال پولم زحمت کشیده‌ام. من به باشگاه‌های غیرخصوصی کاری ندارم. شاید آنها هزینه را بالا می‌برند، اما باشگاه‌های خصوصی این‌طور نیست. شما کیفیت بازیکنانی را که ما امسال آورده‌ایم، نگاه کنید. شما قیمت بازیکنان را در سایت ترانسفر مارکت نگاه کنید و ببینید ما با چه قیمتی بازیکن آورده‌ایم.

وی در رابطه با مالکیتش بر دو باشگاه تراکتور و ماشین‌سازی و شاعبه‌هایی که در این خصوص وجود دارد،‌ عنوان کرد: الآن هم می‌گویم، هر کسی ماشین‌سازی را می‌خواهد بیاید من همینطور این تیم را واگذار می‌کنم. این تیم را نگه داشتم که لیگ ضربه نخورد. این‌ حرف‌ها بیشترش  تولید شما رسانه‌هاست. الان وزارت صنایع هشت تیم دارد،‌ وزارت ورزش دو تیم دارد. ما همه چیزمان به همه چیزمان می‌آید.

مالک باشگاه تراکتور افزود: من الان می‌خواهم ماشین‌سازی را واگذار کنم، اما تیم‌های دیگر یکسری امکانات دارند که ما نداریم. آنها وزارت ورزش را دارند و از جیب 80 میلیون ایرانی هزینه می‌کنند. آیا هوادار 30 میلیونی تراکتور راضی هستند از جیب‌شان برای این دو تیم هزینه شود؟ آیا هواداران سپاهان راضی هستند؟ مگر صد درصد ایران هوادار استقلال و پرسپولیس هستند که از جیب صد درصد مردم هزینه این دو تیم می‌کنند؟ قطعاً هواداران خود استقلال و پرسپولیس هم به این وضعیت راضی نیستند. اگر این دو تیم هم خصوصی شوند نظارت روی آنها بیشتر خواهد شد. من گله‌ای هم از صداوسیما دارم. الان هوادار تراکتور این گلایه را دارند که چرا صداوسیما در پخش زنده شبکه سه تبعیض قائل می‌شود. سال گذشته پُر هوادارترین تیم لیگ برتر کدام تیم بود؟ قطعاً تراکتور، ما در تمام ایران هوادار داریم. حتی در تهران هم 50 درصد ورزشگاه در اختیار ماست. در یکی، دو بازی حتی هواداران‌مان در تهران هم بیشتر از حریف بودند، اما باز هم در پخش زنده بازی‌ها تبعیض می‌شود.

«اکنون سازمان لیگ به دنبال اجرای قانون 90 درصد به 10 درصد برای هواداران تیم میزبان است». مالک باشگاه تراکتور در واکنش به طرح این موضوع گفت: آیا برای پیکان و سایپا هم قانون 90 به 10 اجرا می‌شود؟ اگر اجرا نمی‌شود پس انتظار نداشته باشید برای دیگران هم این قانون اجرایی شود.

وی در ادامه با اشاره به تأسیس ورزشگاه اختصاصی تیم تراکتور نیز یادآور شد: ما در حال پیگیری دو پروژه هستیم. ابتدا ورزشگاه یادگار امام (ره) را به ما پیشنهاد کردند که من آن را قبول نکردم. سپس یک مکانی را شهردار تبریز به ما پیشنهاد داده است که در حال بحث روی قیمت آن هستیم. شهردار و استاندار تبریز و حتی امام جمعه محبوب ما هم فوتبالی است و از ما حمایت می‌کند تا یکسری اتفاقات از جمله احداث استادیوم‌ اختصاصی انجام شود.

زنوزی درباره بلیت‌فروشی دیدارهای تراکتور هم گفت: ما به عنوان لیدر خصوصی‌سازی در فوتبال یکسری کارها را انجام دادیم. فکر می‌کنم هفته گذشته و در بازی با پرسپولیس که بلیت‌فروشی را خودمان انجام دادیم، همه همکاری کردند و اتفاق خوبی افتاد. حدود 80 هزار نفر به استادیوم آمدند،. ما 50 هزار بلیت را الکترونیکی فروختیم و حدود 15 هزار بلیت هم به صورت کارت در استادیوم فروخته شد. یکسری کارهای خوب توسط باشگاه تراکتور انجام شد و حتی برای اولین‌بار در مراسم رونمایی از لباس‌مان هم از بانوان دعوت کردیم که این می‌تواند فرهنگ بالای هواداران را نشان دهد.

مالک باشگاه تراکتور راجع به شکایت این باشگاه از آنتونی استوکس و لی هری اروین، دو بازیکن خارجی فصل گذشته سرخپوشان تبریزی بیان کرد: بخش حقوقی باشگاه در حال پیگری این پرونده‌هاست. استوکس به باشگاه ترکیه‌ای رفته و این اتفاقی است که سر پرسپولیس هم آمد. به نظرم همان اتفاقی که برای پرسپولیس رقم خورد، برای باشگاه ترکیه‌ای هم پیش خواهد آمد و پنجره نقل‌وانتقالاتی آنها هم بسته خواهد شد.

وی در پاسخ به این سؤال که چه برنامه‌ای برای سودده شدن تراکتور در آینده دارد، گفت: ما می‌خواهیم تراکتور را به جایگاه اصلی خودش برسانیم، یعنی از نظر ورزشی، فرهنگی و اقتصادی باید این کار صورت بگیرد. چندین بار رهبر معظم انقلاب گفته‌اند آذربایجان سر ایران است و ما می‌خواهیم در حوزه فرهنگ و اقتصاد هم تراکتور به عنوان نماینده آذربایجان سر ایران باشد و به این سرانجام برسد. سعی داریم قدرت تیم را حفظ کرده و آن را ارتقا بدهیم تا تراکتور در جایگاهی که رهبر انقلاب گفته‌اند، باقی بماند.

وی افزود: در بحث حق پخش تلویزیونی و بلیت فروشی و... فوتبال ما اقتصادی است، اما ما نتوانستیم از این مسئله بهره‌برداری کنیم. یک سری شرکت متفرقه به وجود آمدند و در حالی که ما هزینه می‌کنیم، فوتبالیست را ما می‌خریم، ورزشگاه را ما می‌سازیم، یک عده دیگر از فوتبال بهره‌برداری می‌کنند.
مالک باشگاه تراکتور تبریز با بیان اینکه این تیم 30 میلیون هوادار دارد عاشق تراکتور هستند، یادآور شد:  روز اول که این باشگاه را خریدم، اعلام کردم باشگاه باید یک برنامه اقتصادی داشته باشد تا به هوادارانش کمک کند. ما یک اپلیکیشن طراحی کردیم که هواداران عضو آن می‌شوند و ما برای خرید بلیت هواپیما، هتل، تاکسی و دیگر اجناس به آنها تخفیف می‌دهیم.
زنوزی ادامه داد: اکنون در فوتبال دست ما در جیب هوادار است که آنها به ما کمک کنند، اما این مسئله کجای دنیا وجود دارد؟ ما باید خدماتی به هواداران بدهیم که ارزان‌تر از جای دیگر باشد که از این مسئله هم باشگاه بهره‌مند شود و هم هوادار به سود برسد. یکی از برنامه‌های ما همین اپلیکیشن است که یکی دو ماه دیگر راه‌اندازی می‌شود و آن را به بورس هم خواهیم برد تا هواداران هم سهامدار شوند و هم به سود برسند.
وی به اشاره به میزبانی دیدار هفته دوم مقابل پرسپولیس خاطرنشان کرد: از نیروی انتظامی استان باید تشکر کنم که در بازی هفته قبل خیلی به نظم بازی کمک کردند. همچنین از هواداران تراکتور در استان‌های دیگر از جمله اردبیل و آذربایجان غربی که برای حمایت از تراکتور به تبریز آمدند.
مالک باشگاه تراکتور بار دیگر درباره برنامه‌های اقتصادی این باشگاه گفت: یک سری شرکت حواشی فوتبال ایجاد شده‌اند که ربطی به فوتبال ندارند. 16 تیم لیگ برتری و 18 تیم در لیگ دسته اول تیمداری می‌کنند، هزینه پرداخت می‌شود و سود آن به شرکت‌های دیگر می‌رسد. ما در حال تنظیم یک سوپر اپلیکیشن هستیم که تمام این خدمات و کارهایی که شرکت‌های دیگر در مورد فوتبال انجام می‌دهند را انجام خواهیم داد و بخش اقتصادی باشگاه را قوی می‌کنیم. ارقام درشتی در این شرکت‌ها وجود دارد و ما به دنبال همین درآمدها هستیم. شما حساب کنید که 30 میلیون هوادار بخواهند از اپلیکیشنی که برای خودشان است، استفاده کنند چه سودی حاصل می‌شود.
پربازدید ها