PDF نسخه کامل مجله
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۷۴۸۱۳
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۴

واکنش سرمربی تیم‌ملی بسکتبال به شکست برابر اردن: نتایج را توجیه نمی‌کنم

سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران، در آخرین اظهارات خود راجع به دلایل ناکامی ملی‌پوشان در رقابت‌های کاپ آسیا ۲۰۲۲ صحبت کرد.
کیهان ورزشی-

به نقل از ایسنا، سعید ارمغانی درباره عملکرد تیم ملی بسکتبال ایران در مسابقات کاپ آسیا ۲۰۲۲ اندونزی توضیح داد: واقعیت این است که به شخصه روال تیم را رو به رشد می‌دیدم. ما یک ماه تا یک ماه و نیم است با تیم کار می‌کنیم و روال مثبتی داشتیم که یک بسکتبال تهاجمی مخصوصا در دفاع را کار کنیم. با داده‌هایی که داشتیم در انجام این امر نیز موفق بودیم. حدودا ۶ بازی رسمی است که بنده در خدمت تیم ملی هستم و در این مدت چهار بازی ما خیلی‌ خوب بود و در دو بازی عملکرد تیم ایران آنگونه که باید نبود.

* یخچالی با درد بازی کرد
او در واکنش به این موضوع که به نظر می‌رسید روند رو به رشد تیم‌ ملی در بازی با اردن متوقف شد، توضیح داد: به نظرم ایران به عنوان یک تیم در حال رشد روال طبیعی دارد و مسیر خوبی را طی می‌کند اما باید بدانیم در یک تورنمنت برای همه تیم‌ها امکان دارد اتفاق بازی با اردن رخ بدهد و یک روزی به هر دلیلی یک تیم نتیجه نگیرد. من قصد ندارم خودم را توجیه کنم چون نیاز به این کار ندارم، باید قبول کنیم که دلایلی مختلفی برای عدم نتیجه گیری مقابل اردن وجود داشت که یکی از این اتفاقات، پیچ خوردگی مچ پای بهنام یخچالی بود. قبل از بازی با اردن بهنام یخچالی مچ پایش پیچیده بود و دکتر صادقی با زحمت شبانه روزی که کشیدند، نهایتا بهنام را با قرص ضد درد به این بازی رساندند که قطعا تاثیرگذار بود.

فشار زیاد در کوارتر سوم باعث شد که در کواتر چهارم از نظر بدنی کم آوردیم و نشد اختلاف ایجاد شده را حفظ کنیم و بازی از دست ما خارج شد.

* شروع خوبی برابر اردن نداشتیم
سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران، درباره شروع ضعیف ایران مقابل اردن نیز گفت: اول بازی می‌خواستیم با نوع دفاعی که داشتیم بازیکن آمریکایی اردن یعنی «تاکر» را از بازی خارج کنیم که متاسفانه در این امر موفق نبودیم‌ و آن‌ها چند حمله خوب داشتند. این موضوعات به نظرم توجیه باخت نیست و نمی‌گویم به این دلایل باختیم، باید شجاعت داشته و شکست را قبول کنیم چون باخت هم جزوی از بسکتبال است. به هر حال همین مشکل مصدومیت بهنام یخچالی و بازی استثنایی اردن مقابل چین تایپه که آن‌ها را از لحاظ روحی خیلی بالا برده بود، به همراه سایر موارد دیگر همگی دست به دست هم دادند تا نتیجه را واگذار کنیم.

* کوارتر چهارم، بدنی کم آوردیم
ارمغانی در واکنش به این موضوع که تیم ملی ایران مقابل اردن تنها در یک کوارتر خوب بازی‌ کرد، توضیح داد: در هر بازی اتفاقات درون زمین شرایط تیم‌ها را از یکدیگر مجزا می‌کند. در بازی با قزاقستان روال کار از اول تا آخر دست ما بود و در بازی با ژاپن هم همینطور، اما مقابل اردن از همان نیمه اول کار را سخت شروع کردیم. به عنوان مثال در بازی با ژاپن بازیکنان ما از همان ابتدا خوب بودند و در دفاع خوب کردند و چند گل خوب هم زدند که تیم ما را از نظر روحی و اعتماد به نفس بالا برد، در سمت مقابل اما ژاپن توپ‌هایی را از دست داد که روال بازی به سود تیم ما برگشت.

واکنش سرمربی تیم ملی بسکتبال به ناکامی بزرگ/ ارمغانی: نتایج را توجیه نمی‌کنم

سرمربی تیم ملی تصریح کرد: در بازی با اردن اما این اتفاق خوب نیفتاد و اردنی‌ها در ابتدای بازی چند حمله خوب به سبد ما داشتند و توپ‌های ما هم گل نشد که تیم را تحت فشار گذاشت. بازیکنان ایران در پریود سوم از جان مایه گذاشتند و در زمین همه انرژی خود را صرف کردند تا ضمن جبران اختلاف از حریف پیش بیافتند. شاید همین فشار زیاد در کوارتر سوم باعث شد که در کواتر چهارم از نظر بدنی کم آوردیم و نشد اختلاف ایجاد شده را حفظ کنیم و بازی از دست ما خارج شد.

مسئولان سوریه به جای بردن ما به فرودگاه، ما را به ترمینال اتوبوس برده و تیم ایران را با اتوبوس از حلب عازم دمشق کردند. پس از ۵ - ۶ ساعت طی کردن یک مسیر عجیب و عریب ما به دمشق رسیدیم!

* روند تیم ملی رو به رشد است
او با بیان اینکه گاهی اوقات روند تیم در یک بازی خوب نیست، توضیح داد: در یک تورنمنت به دلیل اینکه بازی‌ها مداوم هستند، امکان دارد یک تیم در یک مسابقه آنطور که باید در زمین خوب نباشد و ریتم بازی را از دست بدهد. اگر همه این موارد را کنار هم قرار دهیم یک توضیح کوچک درباره باخت تیم ملی است، اما واقعا نمی‌خواهم موضوع را لوث کنم و پشت این موارد پنهان شوم. واقعیت‌هایی بود که اتفاق افتاد و بازیکنان تیم ملی همه تلاش خود را کردند تا یک تصویر خوب از بسکتبال ایران در آسیا نشان دهند. به طور کلی اما شخصا روند تیم ملی را رو به رشد می‌بینم.

* کم‌تر از دو ماه با تیم کار کرده‌ایم
ارمغانی درباره مدت زمان کم آماده سازی تیم ملی برای مسابقات انتخابی جام جهانی و کاپ آسیا، توضیح داد: ما در کل یک ماه تمرین کردیم و عازم صربستان شدیم. از صربستان هم به مسابقات انتخابی رفتیم و بعد از آن هم به کاپ آسیا عازم شدیم. تا آن تاریخ ۳۰ تمرین داشتیم که مدارک آن‌ها هست. بعد از آن هم با یک شرایط سخت عازم قزاقستان و سوریه شدیم، در حالی که فدراسیون همه تلاشش را کرد تا با بهترین شرایط عازم مسابقات و سوریه شویم.

او افزود: پس از مسابقه با سوریه هم که تصمیم داشتیم به ایران بیایم، با مشکلاتی که مقامات سوریه ایجاد کردند با یک شرایط سخت به کشور بازگشتیم. در حقیقت برای مسابقات اندونزی، تمرینات ما به دلیل بعد مصافت کم شد. با این وجود اما من باز هم روال کلی تیم ملی در این تقریبا دو ماه را که با بازیکنان کار کرده‌ایم رو به رشد می‌بینم. هنوز دو ماه نیست با تیم ملی کار می‌کنم و این مدت را زمان کمی می‌دانم، ولی با این وجود پیشرفت در تیم ملی محسوس است.

* سوری‌ها ما را با اتوبوس از حلب به دمشق فرستادند!
«ارمغانی درباره مشکلاتی که مقامات سوریه ایجاد کرده‌اند نیز توضیح داد: وقتی که قرار بود از قزاقستان به تهران، سپس به دمشق و از آن‌جا هم با یک پرواز به حلب برویم، فدراسیون برای ما پرواز چارتر گرفت. اما در مسیر بازگشت مشکلاتی زیادی توسط مسئولان سوریه برای ما ایجاد شد. در مسیر برگشت نیز قرار بود با همان هواپیمای کوچکی که ما را از دمشق به حلب برده بودند، از حلب به دمشق برگشته و سپس به سمت تهران پرواز کرده و به ایران برگردیم، اما بنا به دلایلی که دقیقا نمیدانم چه بود پرواز حلب به دمشق ما کنسل شد و به ما چیزی نگفتند. صبح روز بعد بازی با سوریه همه سوار اتوبوس شدیم که به فرودگاه برویم و با هواپیما عازم دمشق شویم که به جای بردن ما به فرودگاه، ما را به ترمینال اتوبوس برده و تیم ایران را با اتوبوس عازم دمشق کردند. پس از ۵ - ۶ ساعت طی کردن مسیر عجیب ما به دمشق رسیدیم. البته در سفارت ایران کاری کردند که پرواز ما از دمشق به تهران را دو ساعت عقب بیندازند تا ما به پرواز برسیم. شرایط سختی بود. در حقیقت باید قبول کنیم که همه چیز روی عملکرد دراز مدت تیم تاثیر می‌گذارد.»

واکنش سرمربی تیم ملی بسکتبال به ناکامی بزرگ/ ارمغانی: نتایج را توجیه نمی‌کنم

* بجز بازی اردن، دفاع خوبی داشتیم
سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران، درباره باخت به قزاقستان در کاپ آسیا نیز توضیح داد: از نظر من این باخت هم به همان شرایط و سفر طولانی ما برمی‌گردد که از لحاظ آمادگی فیزیکی روی ما تاثیرگذار بود و فشار سفر نگذاشت آنطور که باید آماده بازی شویم. باید این را هم بدانیم که قزاق‌ها در آن دیدار خیلی خوب بودند و ما هم خوب شروع‌ کردیم، ولی بعد از کوارتر اول اتفاقاتی افتاد که تیم ما آن شرایط خود را از دست داد. به عنوان مثال شوت‌های ما گل نشد و باعث شد بازی را به قزاقستان ببازیم. البته آنجا هم دفاع خوبی داشتیم و این اتفاق در کاپ آسیا هم افتاد. بجز بازی آخر مقابل اردن دفاع تیم ملی خوب بود و متاسفانه در کوارتر آخر بازی با اردن، به دلیل فشار زیاد کوارتر سوم از نظر بدنی کم آوردیم.

من می‌خواستم حدادی را در ۱۶ سالگی به تیم بزرگسالان ببرم که مربی او از من خواست یک دوره دیرتر حامد را به تیم بزرگسال ببرم. 

* بازیکنان ایران با انگیزه بودند
او در پاسخ به این سوال که آیا نبود انگیزه در بازی با اردن را قبول دارد؟ اظهار کرد: بازیکنان خیلی جدی می‌خواستند بازی را ببریم و اینطور نبود که فکر کنیم وارد زمین شده و برنده خارج می‌شویم. همه اعتقاد داشتند بازی بسیار سختی است و باید تمرکز داشته باشیم، من ندیدم که انگیزه نباشد. خیلی اتفاقات در زمین رخ می‌دهد که حتی بازیکنان و کادرفنی هم نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد. روال شروع ما خوب نبود و دلیل این اتفاق هم روند تیمی اردن و بازی بود. 

* قرارداد ما با «یوانوویچ» تا پنجره سوم بود
ارمغانی درباره قطع همکاری با دستیار صربستانی خود «یوانوویچ» نیز گفت: از اول قرارداد ما این بود که تا پایان پنجره سوم با ما باشد چون سرمربی یکی از تیم‌های اسلوواکی هستند و در کنار آن هم کمپ دارند که سال‌ها است روی ان کار می‌کنند. باید بر می‌گشت و از روز اول که آمد قرار ما این بود که تا پایان پنجره سوم باشند. برای آینده قرار بود جهت ادامه همکاری تصمیم گیری کنیم که به نظر می‌رسد با وجود شرایط خاص، این امر شدنی نیست.

واکنش سرمربی تیم ملی بسکتبال به ناکامی بزرگ/ ارمغانی: نتایج را توجیه نمی‌کنم

* می‌خواهیم جوانان را به تیم ملی تزریق کنیم
سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران، درباره برنامه‌های آینده نیز گفت: ما همچنان نمی‌توانیم برنامه طولانی مدت آنچنانی داشته باشیم چون تیم دیروز سحر رسید و بعد از یک استراحت دو هفته‌ای کار تیم ملی را شروع می‌کنیم. اما قبلا هم گفته‌ام که یکی از اهداف ما در تیم ملی این است که قصد داریم یکسری جوان را به تیم بزرگسالان تزریق کنیم و در همین راستا تیم «ایران نوین» را آماده می‌کنیم تا جوانان ما در شرایط مسابقه باشند. به احتمال ۹۹ درصد ما ۷ یا ۸ روز دیگر اردوی خود را با این تیم شروع می‌کنیم تا با تیم بزرگسالان در اردو باشند. قبل از بازی با ژاپن در تهران (پنجره چهارم انتخابی جام جهانی) حدودا ۱۹ روز وقت داریم تا با تیم‌ کار کنیم که زمان زیادی نیست، اما می‌توانیم کارهای تکمیلی را برای تیم بزرگسالان انجام دهیم.

او ادامه داد: با تیم نوین هم کار می‌کنیم و احتمالا قبل از پنجره چهارم برای دو بازی تدارکاتی عازم ژاپن شود که یک موقعیت خوب برای محک زدن جوانان است تا ببینیم چگونه می‌توانند خودشان را نشان دهند. بعد از آن به پنجره چهارم می‌رویم و باید برای بازی با استرالیا آماده شویم. همه این‌ موارد برنامه‌هایی است که داریم و در مجموع حدودا ۲۵ روز با تیم نوین و ۱۹ روز با تیم بزرگسالان کار می‌کنیم.

* ایجاد نسل جدید زمان می‌خواهد
ارمغانی درباره برنامه‌های خود برای جوان سازی و ایجاد نسل جدید تیم ملی بزرگسالان نیز گفت: همینطور که قبلا هم به شما گفتم قبل از آمدن من به ایران یکی از مطالبی که روی آن تاکید شد، این بود که ما بیاییم و یک خون جدیدی را در رگ‌های بسکتبال ایران تزریق کنیم. من فکر می‌کنم با همکاری تنگاتنگ این دو تیم «ایران نوین و تیم بزرگسالان» این اتفاق شدنی است. ما حتما از این جوانان را استفاده می‌کنیم، ولی چیزی که باید بدانیم این است که به زمان نیاز داریم و باید پله پله پیش برویم. اگر جوانسازی یک تیم ۱۰۰ پله باشد، ما تنها تا الان یک پله بالا رفته‌ایم. همین نسل طلایی وقتی که بنده سال ۲۰۰۰ سرمربی تیم بودم کار را شروع کرد من یکسری جوان را به کویت بردم. اینطور نبود که صمد، مهدی و حامد حدادی که ۱۶ سال داشت یکباره ستاره شوند. حتی من می‌خواستم حدادی را در ۱۶ سالگی به تیم بزرگسالان ببرم که مربی او از من خواست یک دوره دیرتر حامد را به تیم بزرگسال ببرم. 

واکنش سرمربی تیم ملی بسکتبال به ناکامی بزرگ/ ارمغانی: نتایج را توجیه نمی‌کنم

او تاکید کرد: صمد نیکخواه و مهدی کامرانی هم در تورنمنت اول خود ستاره نشدند، آن‌ها هم زمان می‌خواستند و سه چهار سال روی آن‌ها وقت گذاشتیم تا ستاره شدند. مربیان خارجی با این بازیکنان استثنایی کار کردند تا تیم ملی ایران آماده شود. اولین قهرمانی تیم ملی ایران در ۲۰۰۷ بود و از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ روی این‌ جوانان کار شد تا این بازیکنان آقای آسیا شوند و یک مدت ۷ - ۱۰ ساله در بسکتبال قاره کهن حکومت کنند. اکنون نیز این جوانسازی تیم ملی باید به تدریج انجام شود و به زمان و کار مداوم نیاز داریم. البته تاکید می‌کنم که اگر سال‌ها هم تمرین کنیم، تا زمانی که جوانان ما میدان بین‌المللی نبینند نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود. تا وقتی در مسابقات بین‌المللی نباشیم و بازیکنان مجبور نباشند که استعدادهای خود را شکوفا کنند، نتیجه‌ای نمی‌گیریم. از الان شروع کرده‌ایم و باید زمان بدهیم.


پربازدید ها
آخرین اخبار