PDF نسخه کامل مجله
يکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳ - December 22 2024
کد خبر: ۸۱۹۸۵
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۰
" گروه مرگ" در فوتبال

سخت‌ترین گروه‌های تاریخ لیگ قهرمانان اروپا

سخت‌ترین گروه‌های تاریخ لیگ قهرمانان اروپا


"گروه مرگ" اصطلاحی است که بارها و بیشتر در مسابقات سطح بالا شنیده‌اید.  دلیل واضحی وجود دارد که چرا یک تیم خاص دوست دارد یا دوست ندارد در یک " گروه مرگ" باشد. این می تواند نشان دهنده سطح اعتماد آن تیم به شما باشد، به خصوص در مورد دوم. بیایید به سادگی همان را به بازی های ذهنی ارجاع دهیم. " گروه مرگ" زمانی شکل می‌گیرد که مثلاً در یک گروه چهار تیمی که فقط دو تیم برتر از آن عبور می کنند، حداقل سه تیم قدرتمند در آن قرار بگیرند؛ سه تیمی که شانس صعود از گروه را دارند. همچنین می تواند به این معنی باشد که گروه کاملاً از تیم هایی تشکیل شده است که بسیار قوی در نظر گرفته می شوند و این باعث می شود که دو تیم صعودکننده مشخص نباشند. به عنوان مثال، آلمان و کاستاریکا پس از اینکه در جام جهانی فوتبال 2022 بالاتر از ژاپن و اسپانیا در گروه E قرار نگرفتند، مجبور شدند چمدان های خود را زودتر از آنچه تصور می کردند، ببندند. در اتفاقی دیگر، سه قهرمان جام جهانی یعنی ایتالیا، اروگوئه و انگلیس نتوانستند کاستاریکا را به صورت فردی یا جمعی از اول شدن در گروه D مسابقات جهانی 2014 باز دارند. به هر حال تیم‌هایی که برای حضور در یک تورنمنت واجد شرایط هستند، حریفان خود را در مرحله اول مسابقات فقط با نتیجه قرعه کشی خواهند شناخت. از این رو، "گروه مرگ" عبارتی است که عموماً قبل از شروع مسابقات استفاده می شود.
اعتقاد بر این است که منشاء اصطلاح "گروه مرگ" توسط روزنامه نگاران مکزیکی به زبان اسپانیایی به گروه سوم جام جهانی 1970 با حضور انگلیس، برزیل، چکسلواکی و رومانی  اختصاص داده شد. این عبارت زمانی که در گروه C مرحله دوم جام جهانی 1982 ایتالیا، برزیل و آرژانتین به هم رسیدند، مورد استفاده قرار گرفت. گاردین در نهایت آن را به عنوان "مرگبارترین گروه تمام تاریخ جام جهانی" ارزیابی کرد. گروه C (هلند، ایتالیا، رومانی و فرانسه) در مسابقات قهرمانی یورو 2008 هم می توانست مستحق این عنوان باشد. زمانی که اروگوئه، آلمان غربی، دانمارک و اسکاتلند برای جام جهانی 1986 در گروه E قرار گرفتند، این اصطلاح در رسانه های انگلیسی زبان محبوبیت زیادی پیدا کرد. حالا هر زمان که نتایج قرعه کشی مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا مشخص می شود، همیشه مراقب گروه مرگ هستیم.
رتبه بندی 8 " گروه مرگ " تاریخ مسابقات
همه یک گروه خوب قدیمی مرگ را دوست دارند ... البته همه به غیر از باشگاه هایی که در واقع در آن حضور دارند. آنها سرگرمی فوق العاده ای برای افراد خنثی هستند که به تماشای بهترین ها واقعا علاقه دارند. شرایط برای تیم هایی که در گروه مرگ رقابت می کنند بسیار استرس زاتر است زیرا آنها به دنبال راهیابی به مرحله حذفی هستند. در قرعه کشی اخیر لیگ قهرمانان اروپا هم یک گروه مرگ داریم؛ گروهی که پاری‌سن‌ژرمن، دورتموند، میلان و نیوکاسل در آن حضور دارند. در اینجا به هشت مورد از مرگبارترین گروه‌هایی که در این مسابقات در طول تاریخ خود به نمایش گذاشته شده ، اشاره می کنیم.
8 - رئال مادرید، میلان، آژاکس و اوسر (2011-2010)
کریستیانو رونالدو، کاکا، رونالدینیو، زلاتان ابراهیموویچ، کلارنس سیدورف، آندره آ پیرلو - این گروه مملو از ستاره های فوتبال بود. هم رئال مادرید که صدرنشین این گروه شد و هم میلان روابط عاشقانه طولانی با لیگ قهرمانان اروپا داشته اند و این دو تیم توانسته اند در طول سال ها 20 قهرمانی را میان خود تقسیم کنند. وقتی آنها را در یک گروه قرار دهید، فوراً در بین بقیه تیم ها برجسته می شوند. " روسونری " در سال 2011 اسکودتو را بالای سر برد، در حالی که آژاکس تیمی پر از فوق ستاره های آینده را داشت. کریستین اریکسن یک بازی ساز نوظهور برای تیم هلندی بود و با توبی آلدرویرلد و یان ورتونگن شراکت قابل توجهی در خط دفاع مرکزی داشت.
7- لیورپول، چلسی، رئال بتیس و اندرلخت (2006-2005)
نه اندرلخت و نه رئال بتیس قهرمان لیگ های داخلی خود نبودند، اما چلسی قهرمان لیگ شده بود. در واقع، آبی ها به تازگی راهی قهرمانی لیگ برتر شده بودند و تنها در یک بازی شکست خوردند. تیم بی عیب و نقص ژوزه مورینیو را با لیورپول ، دارنده لیگ قهرمانان اروپا بچسبانید و حالا یک گروه به ظاهر سخت دارید. قرمزها در آخرین دور بازی‌ها، " آقای خاص " و مردانش را در استمفورد بریج با تساوی بدون گل متوقف کردند و مطمئن شدند که در صدر جدول قرار خواهند گرفت.
6 - بایرن مونیخ، ناپولی، منچسترسیتی و ویارئال (2012-2011)
این یک غسل تعمید آتش برای منچسترسیتی و ناپولی بود زیرا اولین بازی خود را در این رقابت ها انجام می دادند. هیچ تیمی دوست ندارد با بایرن مونیخ روبرو شود و حتی در میان تیم های سید چهارم هم رقبای آسانتری نسبت به ویارئال وجود داشت. در روز پایانی این گروه ایتالیایی‌ها با دو گلی که ادینسون کاوانی مقابل ویارئال به ثمر رساند، بالاتر از منچسترسیتی در رده دوم قرار گرفتند. روبرتو مانچینی نتوانست جادوی خود را در اروپا انجام دهد، اگرچه مربی سیتی را در همان فصل به اولین قهرمانی لیگ برتر رساند.
5 - بروسیا دورتموند، آرسنال، ناپولی و مارسی( 2014-2013 )
" پارتونپی " واقعاً در قرعه کشی مرحله گروهی هیچ وقت شانس خوبی نداشته است. ناپولی تنها پس از سومین بازی خود یک بار دیگر در شرایط سختی قرار گرفت. شاید جای تعجب نباشد که با توجه به کیفیتی که در هر سه تیم وجود داشت، آنها مانند دورتموند و آرسنال بازی های گروهی را با امتیاز مشابه 12 به پایان رساندند. دورتموند و آرسنال به دلیل تفاضل گل بهتر صعود کردند و گونزالو هیگواین نتوانست ناپلی ها را به مرحله حذفی برساند.
4 - تاتنهام، رئال مادرید، بروسیا دورتموند و آپوئل نیکوزیا (2018-2017)
آپوئل وقتی متوجه شد دورتموند، رئال و تاتنهام حریفان آنها خواهند بود، در این فکر بود که باید چه کاری برای ناراحت کردن " خدایان فوتبال "  انجام دهد. دورتموند روزهای خوبی نداشت اما تاتنهام با  مائوریسیو پوچتینو از قدرت بیشتری برخوردار بود و " لوس بلانکوها " همیشه در مجادلات درباره برنده نهایی حضور خواهند داشت. تاتنهام در مرحله گروهی شکست نخورد و حتی در خانه رئال به پیروزی رسید و در دو بازی رفت و برگشت دورتموند را شکست داد اما اینها اهمیتی نداشت چراکه در آن فصل رئال سومین قهرمانی متوالی را در لیگ قهرمانان می‌خواست.
3 - بروسیا دورتموند، رئال مادرید، آژاکس و منچسترسیتی (2013-2012)
لیگ قهرمانان اروپا در آن فصل شاهد بود که قهرمانان انگلیس، هلند، آلمان و اسپانیا همگی در یک گروه قرار گرفته و سایر مسابقات مهم فصل را به چالش کشیده اند. دورتموند تحت هدایت یورگن کلوپ به تازگی دومین قهرمانی متوالی خود در بوندس لیگا را کسب کرده بود، اما هیچکس پیش بینی نمی کرد که آنها به مقام اول این گروه دست پیدا کنند. سیتی در انتهای جدول قرار گرفت، در حالی که زرد و مشکی ها در نیمه نهایی با رئال دیدار دوباره‌ای داشتند. روبرتو لواندوفسکی در بازی رفت چهار گل به ثمر رساند و به صعود تیمش به فینال کمک کرد، اگرچه آنها در آخرین لحظه مقابل آرین روبن و بایرن در ومبلی شکست خوردند.
2 - بارسلونا، اینتر، تاتنهام و " پی اس وی آیندهوون "  (2019-2018)
تاتنهام که پس از سه بازی فصل گذشته مرده و به خاک سپرده شده بود، با خوش شانسی به مقام سوم رسید و به لیگ اروپا راه یافت. آنها به نحوی امید خود را برای کسب افتخار در اروپا با ضربه سر بی نظیر فرناندو یورنته به آیندهوون در خانه احیا کردند، قبل از اینکه کریستین اریکسن با یک گل دیرهنگام مقابل اینتر زمینه شکست این تیم ایتالیایی را فراهم کند. با این وجود، بازیکنان پوچتینو باید در بازی ششم بهترین نتیجه خود را به دست می آوردند تا به مرحله یک شانزدهم نهایی راه پیدا کنند. ترکیبی از گل تساوی لوکاس مورا مقابل بارسلونا و نمایش بی‌نظیر ایتالیایی‌ها در تساوی 1-1 مقابل آیندهوون، غیرممکن را محقق کرد.
1 - پاری‌سن‌ژرمن، لیورپول، ناپولی و ستاره سرخ بلگراد (2019-2018)
شب سختی در انتظار لیورپول بود زیرا آنها به مناطق دوردست اروپای شرقی می رفتند تا به مصاف ستاره سرخ بلگراد بروند. صرب‌ها به‌عنوان ضعیف‌ترین تیم در این گروه شناخته شدند و تقریبا رده چهارمی آنها قطعی بود. با این حال یک عملکرد وحشیانه و سر و صدای مهیبی که از روی سکوها بیرون می‌آمد، باعث شد قرمزها پایشان به یک میدان جنگ تمام عیار کشیده شود. با این حال لیورپول با گل نیمه اول محمد صلاح، ناپولی را در آخرین بازی مرحله گروهی شکست داد و امید آنها برای رسیدن به ششمین قهرمانی اروپا زنده شد . در پایان مرحله گروهی شاگردان کلوپ با توجه به نتایج رو در رو با ناپولی و تفاضل گل بهتری که نسبت به شاگردان آنچلوتی داشتند، به مرحله بعد صعود کردند.

* عرفان خماند