PDF نسخه کامل مجله
چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - January 22 2025
کد خبر: ۸۲۷۵۰
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۸

مورایس: محدودیت بودجه معنا ندارد

سرمربی پرتغالی سپاهان جریمه اعمال‌شده برای باشگاهش را ناعادلانه خواند و قانون محدودیت بودجه را بی‌معنا توصیف کرد.
کیهان ورزشی- 

ژوزه مورایس، سرمربی پرتغالی سپاهان، در گفت‌وگو با سایت noticiasaominuto، تجربیاتش در ایران را بازگو کرد. او برای دومین فصل متوالی هدایت سپاهان را بر عهده دارد. یادگیری از مورینیو و توصیه‌های کریستیانو رونالدو نیز از موضوع‌های این مصاحبه طولانی بود. او همچنین از تمایلش برای بازگشت به پرتغال صحبت کرد.

مورایس دومین فصل حضورش در سپاهان را سپری می‌کند؛ تیمی که با پنج برد در پنج بازی، فصل را بسیار خوب شروع کرد. مربی ۵۸ساله پرتغالی احساس می‌کند که کار ناتمام فصل گذشته به پایان می‌رسد و او بدون ترس به دنبال کسب عنوان قهرمانی در فوتبال ایران است.

ارزیابی شما از عملکرد این فصل سپاهان چیست؟ تیم شما تمام بازی‌های لیگ را برده است.

این فصلی است که انتظار داشتیم بهتر از فصل قبل باشد. کار من در سپاهان از فصل گذشته شروع شد و در مورد مهم‌ترین بازیکنان، ثبات در ترکیب وجود دارد. اساساً انتظار ما این است که بتوانیم فصل را بهتر از سال گذشته شروع کنیم و این چیزی است که در حال رخ‌دادن است. در فصل اول، این تعداد امتیازی که الان گرفته‌ایم را نگرفته بودیم. این فصل در پنج بازی، پنج برد داریم و خیلی بهتریم و انتظارهای ما از نظر فنی برآورده شده است.

با این وجود یک جریمه برای تیم شما در نظر گرفته شده و از سپاهان امتیاز کم شده است. چه اتفاقی افتاده است؟

فدراسیون قوانینی را وضع کرده است و به نظر من، تفسیر نادرستی از قوانین بازی جوانمردانه وجود داشته است. آنها برای هر باشگاه محدودیت بودجه در نظر گرفتند که بی‌معناست، زیرا همه باشگاه‌ها امکانات یکسانی ندارند. مثلاً ما در لیگ قهرمانان آسیا شرکت می‌کنیم و تیم‌هایی هم هستند که در این رقابت‌ها شرکت نمی‌کنند. ما ۵۰ هزار هوادار در ورزشگاه داریم در حالی که باشگاه‌هایی هستند که فقط ۵ هزار هوادار دارند. بنابراین آنها امکانات مالی یکسانی ندارند و فدراسیون یک ماه قبل از شروع مسابقات آن هم با وجود قراردادهایی که قبلاً امضاشده، محدودیتی را اعمال و این آیین‌نامه را اجرا کرد. اینها مشکلات قراردادی است که می‌گویند باید محقق شود و محقق نمی‌شود. به عنوان مثال، قرارداد بازیکنان خارجی به جای یورو، به دلار بود یا افزایش حقوق با محدودیت درصدی روبه‌روست. در برخی از قراردادها این مسائل مطرح نشد و فدراسیون به دلیل شکایت باشگاه‌های رقیب چنین تصمیمی گرفت. طنز ماجرا اینجاست که ما را مجازات می‌کنند. نکته اینجاست که سپاهان با کارخانه فولاد، اسپانسر باشگاه، مرتبط بوده و همه حساب‌ها روشن است.

یعنی مسائل خارج از زمین؟

برخی باشگاه‌ها در نهایت بودجه کمتری دارند، چون حقوقی را اعلام می‌کنند که واقعی نیست و این وضعیت عجیب است. یعنی چهار باشگاه رقیب گلایه دارند چون سپاهان بعد از چهار بازی شرایط خوبی دارد؛ باشگاهی است که تمام شرایط قهرمانی و تکرار وضعیت باشگاه‌هایی مثل استقلال یا پرسپولیس را دارد. اصولاً آنها دور هم جمع می‌شوند تا در یک دعوا باشند که به نظر من باید در زمین عادلانه باشد؛ جایی که تیم‌ها می‌برند، می‌بازند و امتیاز می‌گیرند. متاسفانه این دعوا در دبیرخانه در حال انجام است. به نظر من این جنگ که وجود دارد، معنا ندارد و امیدوارم فدراسیون با داشتن مسئولیت حفاظت از همه باشگاه‌ها و بدون جانبداری بتواند در آینده مسائل را حل و فصل کند و امتیازی را که گرفتیم، برگردانده شود. مثل پرتغال، اینجا در ایران نیز رقابت برای قهرمانی وجود دارد. معتقدم در آینده همه چیز به نفع ما پیش خواهد رفت.

چگونه یک مربی با این موضوع کنار می‌آید و تمرکز بازیکنان را حفظ می‌کند؟

کار آسانی نبوده است، زیرا بازیکنان نیز بی‌عدالتی را احساس می‌کنند؛ به خصوص اینکه برخی از آنها در باشگاه‌های دیگر بازی کرده‌اند و می‌دانند که کارها چگونه انجام می‌شود. آنها به اینجا می‌آیند و می‌دانند که کارها در این باشگاه چگونه انجام می‌شود. اصولا سایر باشگاه‌ها با چیزهایی که به نظر من منطقی نیست، سعی می‌کنند عملکرد ما را مخدوش کنند.

سطح فوتبال در ایران را چگونه دیدید؟

ایران فوتبال فیزیکی، فنی و سریعی دار؛ البته سریع نه از نظر تصمیم‌گیری بلکه از نظر انتقال پاس و هدف‌محور بودن. فوتبال ایران را می‌توان مستقیم و سریع توصیف کرد. از کیفیت بالای فنی و حتی بدنی بازیکنان ایرانی بسیار متعجبم. مسابقات لیگ بسیار جالب است و تماشاگران زیادی دارد. مردم ایران علاقه زیادی به فوتبال دارند. در واقع بازیکنانی با کیفیت بالا وجود دارند.

با نگاه شخصی‌تر، روند انطباق شما در این دو سال که به ایران رفته‌اید، چگونه بود؟

انطباق فرهنگی آسان‌تر بود چون قبلاً تجربه حضور در باشگاه‌های خلیج فارس و عربستان را داشتم. آنچه در این مرحله اتفاق می‌افتد این است که یک کشور متفاوت قوانین خاص خود را دارد. ایران کشوری است که شرایطی دارد که انتظار داشتم کمی بهتر باشد. مثلاً درباره کیفیت زمین‌ها صحبت می‌کنم. ایران کشوری است که توانایی مالی برای ارائه این نوع شرایط را دارد اما جالب است که هنوز راه زیادی در پیش است و بین کیفیت بازیکنان و کیفیت زیرساخت‌ها فاصله زیادی است. فکر می‌کنم ایران همه ابزارها را برای رشد دارد و از این نظر امیدوارم در آینده نزدیک اوضاع بهتر شود.

سپاهان علاوه بر لیگ برتر ایران، در لیگ قهرمانان آسیا نیز حضور دارد. هدف شما در این مسابقات چیست؟

در حال حاضر، هدف برنده‌شدن در بازی بعدی است. ما در گروه خوبی هستیم و همه رقیبانمان تیم‌های خوبی‌اند. بازی اول خارج از خانه بود و به تساوی رسیدیم اما از دید من فرصت کسب سه امتیاز در بازی نخست را از دست دادیم. بازی با الاتحاد هم لغو شد. در هفته سوم با حریفی بازی داریم که در دو بازی قبلی شکست خورده است. در این بازی باید نهایت تلاش‌مان را به کار بگیریم و به دنبال سه امتیاز باشیم که می‌تواند برای صعود ما به مرحله دوم حیاتی باشد. در نهایت هدف ما همین است. با توجه به کیفیت بازی که ارائه می‌کنیم، آرزوهای معقولی در این رقابت‌ها داریم. بدیهی است که امسال تیم‌های عربی تقویت شده‌اند و همچنین تغییراتی در مقررات ایجاد شده که اجازه استفاده از پنج بازیکن خارجی به اضافه یک بازیکن آسیایی را می‌دهد. این بازیکنان خارجی و ظرفیت اقتصادی تیم‌های عربی، کیفیتی را ایجاد می‌کنند که باشگاه‌های ایران، عراق یا ازبکستان نمی‌توانند آن را داشته باشند. سطح جذب باشگاه‌های عربی با تیم‌های بزرگ اروپایی مانند رئال مادرید یا لیورپول برابری می‌کند. ما نه می‌توانیم آن حقوق‌ها را پرداخت کنیم و نه آنطور که آنها می‌توانند، هزینه نقل و انتقالات را به بازیکنان بپردازیم. در این گروه واقعاً رقابت جالبی خواهد بود. حقیقت این است که الاتحاد باکیفیت‌ترین تیم است. سپاهان یازده بازیکن با کیفیت دارد و مطمئن‌ایم که نتیجه خوبی خواهیم گرفت.

شما با کریستیانو رونالدو در رئال مادرید کار کردید. آیا از رفتن این بازیکن به عربستان شگفت‌زده شدید؟

نمی‌توانم بگویم انتظارش را داشتم یا نداشتم. هر کسی آزاد است در مورد شغلش تصمیم بگیرد. کریستیانو کسی است که به پتانسیلش ایمان دارد و جاه‌طلبی‌های خاصی دارد و در نهایت فکر می‌کند که زمان خوبی است تا با در نظر گرفتن شرایط یک لیگ متفاوت را تجربه کند. من با او موافقم، چون آن لیگ و عرب‌ها را می‌شناسم. من با او هستم چون او سفیر فوتبال در سراسر جهان است، نه فقط از نظر کیفیت. او بازیکنی است که یکی از بهترین‌های دنیا محسوب می‌شود و یکی از بهترین‌هاست. او به رشد فوتبال در کشوری کمک می‌کند که در مقطع خاصی از دوران حرفه‌ای‌ام فرصت رشد را به من ارائه داد. خوشحالم که کریستیانو از همان چیزی که هست، خوشحال است و گلزنی می‌کند. او فردی است که همیشه به دنبال چالش است. من صمیمانه امیدوارم که بتواند به هزار گل زده برسد. او قبلاً گفته است که دشوار خواهد بود اما هیچ چیز برایش غیر ممکن نیست. او هنوز چند سال فرصت دارد تا به تیم ملی ما کمک و رکوردش را بهتر کند.

همکاری با مورینیو چه تاثیری روی کار شما داشت؟

همکاری با مورینیو براین از اهمیت بالایی برخوردار است. اولاً او مربی‌ای است که دوستی بسیار نزدیکی با او دارم. او عملا دوست و یکی از اعضای خانواده من شده است. پس از آن، چیزی که از او آموختم این بود که سطح سازماندهی، رهبری، نگرش در فوتبال و خیلی چیزهای دیگر را از او آموختم. من خودم را مربی در سطح مربیان برتر می‌دانم و این را مدیون مورینیو هستم.

پس از حضور در ۱۵ کشور و سه قاره، آیا در حال حاضر به بازگشت به پرتغال فکر می‌کنید؟ آیا هدف‌تان است؟

بله، من این را به عنوان یک هدف در نظر دارم و می‌خواهم صادقانه اعتراف کنم دوست دارم هر چه زودتر این اتفاق بیفتد. با نگاهی به دانش و تجربه‌ای که دارم، فکر می‌کنم زمانش فرا رسیده است که بتوانم هدایت یکی از تیم‌های پرتغالی را که در نهایت جاه‌طلبی برای رشد و ثبات باشد، بر عهده گیرم.
پربازدید ها
آخرین اخبار