برکناری رضا درویش از مدیرعاملی پرسپولیس فعلا منتفی شد

کیهان ورزشی-
علیرضا فیروزی بعد از جلسه کنسرسیوم بانکی که سهام پرسپولیس را در اختیار دارند، گفت: از سال گذشته که کنسرسیوم بانکی تشکیل و ۸۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس تحویل این کنسرسیوم شد، بانک شهر به عنوان رئیس این کنسرسیوم مکلف شد که پیگیریهایی انجام دهد. بانک شهر ۳۰ درصد از سهام باشگاه را در اختیار دارد ولی در این مدت هزینه قابل توجه و تامین منابع مالی را بانک شهر انجام داده است. با مکاتبه و برگزاری جلسه امروز، بیشتر درباره این موضوع صحبت کردیم که چطور بیشتر در کنسرسیوم همدل باشیم تا اتفاقات خوبی رقم بخورد. ضرورت دارد که ساختار مالی باشگاه اصلاح شود تا سود عملیاتی محقق و مجوز حرفهایگری تمدید شود. بخش زیادی از زمان جلسه امروز در خصوص همین موضوع بود و هماهنگی به این صورت بود که تمام بانکهای عضو کنسرسیوم به تعهداتشان به گونهای عمل کنند که این درآمد عملیاتی محقق شود.
وی در پاسخ به این سوال که در خصوص انتخاب مدیرعامل و سایر اعضای هیئت مدیره با توجه به اینکه شنیده میشود که بانک شهر از برخی افراد در باشگاه پرسپولیس رضایت ندارد و خواستار تغییر نفرات است؟ عنوان کرد: جلسه امروز در سطح بالاتری برگزار شد. طبق تفاهمنامه اختیار انتخاب مدیرعامل از سوی بانکهای دیگر به بانک شهر داده شده بود و نکتهای نبود و این موضوع جزو اختیارات بانک شهر بود، اما اساسا بحث جلسه امروز به انتخاب مدیرعامل نبود. هیئت مدیره معتقد است که در فضای نقل و انتقالات صحیح نیست درباره این موضوعات صحبت شود و جزو دستورجلسه امروز ما هم نبود. کماکان سایر بانکها اصرار دارند که بانک شهر رهبری کنسرسیوم برای اداره باشگاه داشته باشد، به دلیل حمایتهای زیادی که مدیرعامل بانک شهر برای تامین منابع باشگاه داشته است. ما هم کمافیالسابق تلاش میکنیم با عملکرد خوب باشگاه در فصل جاری دل هواداران را شاد کنیم.
معاون سرمایهگذاری بانک شهر در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه با توجه به دلخوری بانک شهر از برخی از اعضای هیئت مدیره و همینطور عدم ایجاد تغییرات، نظر بانک شهر تغییر کرده است؟ گفت: بحث بانک شهر این بود که اگر این باشگاه برای تمدید مجوز حرفهای نیاز به اصلاح ساختار دارد باید همه اعضای کنسرسیوم بانکی ورود و همه با هم مشکل را حل کنند. اینطور نباشد که سال آینده این موقع پرسپولیس قهرمان شده و میخواهد به آسیا برود، اما ما در ساختار مالی گرفتاری داشته باشیم.
فیروزی ادامه داد: اصل موضوع این بود که این گلهمندی را داشتیم تا اعضای کنسرسیوم به همراه مدیرعامل بیاید تا تصمیمات را اجرایی کنند. هر چند اتفاقات خوبی نسبت به سال گذشته افتاده است و درآمدهای باشگاه افزایش پیدا کرده و ان شاءالله این مسیر ادامه پیدا کند. چه بانک شهر لیدر کنسرسیوم باشد و چه هر کدام از بانکها باشند، باید با هم مشکلات را حل کنیم. در واقع درخواست بانک شهر این بود که همه با هم همکاری کنیم. امروز همه بانکها تاکید داشتند بانک شهر رئیس کنسرسیوم بماند، با وجود اینکه ما علاقهمند بودیم این کار را به سایر بانکها تفویض کنیم.
فیروزی در واکنش به این موضوع که هدف ایجاد قوانین برای کسب مجوز حرفهای باشگاه این بود تا باشگاهها به سودآوری و یک نقطه مثبت برسند، اهداف باشگاه در این خصوص چقدر محقق شده است؟ تصریح کرد: درباره این موضوع چند نکته را باید بگویم. زمانی که باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی واگذار شد، در این مسیر انتظار این بود که حداقل سازمان خصوصیسازی روی مفاد قراردادی که منعقد شد همراهی داشته باشد و کمک کند
معاون سرمایهگذاری بانک شهر ادامه داد: این قرارداد ۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ منعقد شد ولی زمان برد تا به ثبت شرکت برسد و از همان موقع کنسرسیوم بانکی هزینهها را پرداخت کرد. یک موضوع این بود که گفته بودند اگر باشگاه قهرمان شد، ۲۰ درصد از یک قسط کنسرسیوم تخفیف داده میشود، گفتند اگر درآمدهای عملیاتی افزایش پیدا کرد ۳۰ درصد از یک قسط دیگر تخفیف داده میشود، این دو اتفاق تا الان سازمان خصوصیسازی نپذیرفته و محقق نشده است. نکته دیگر این بود که طبق قرارداد ذکر شده بود هر هزینهای که در صورتهای مالی منعکس نشده و مربوط به قبل از واگذاری است برعهده دولت و سازمان خصوصیسازی است که این هم محقق نشد. مالیاتهای سنوات گذشته را از حساب باشگاه و برخی بانکها برداشت کردند.
فیروزی در پاسخ به این سوال که تعهدی که برعهده دولت و سازمان خصوصیسازی بود چه مبلغی بود؟ گفت: یک حدودی وجود دارد، شما فرض کنید حدود ۲۵۰ میلیارد تومان از دو باشگاه برداشت شده است. یک تعداد هم آرای قضایی است که مربوط به دعواهای سالهای گذشته بود و این آرا که قطعی شده است، برعهده سهامدار نخواهد بود. پس یک گلهمندی از این زاویه وجود دارد.
معاون سرمایهگذاری بانک شهر تصریح کرد: نکته دوم این است که ما به باشگاه گفتیم موضوع افزایش سرمایه را زودتر گزارش توجیهیاش را آماده و مجمع آن را برگزار کنید. این اتفاق چندین ماه است که در مراحل انجام است و اگر این ۱۵۰۰ میلیارد افزایش سرمایه همان زمان خودش اتفاق افتاده بود که الان حدود ۹ ماه طول کشیده است، بانک شهر خیلی بیشتر از تعهدش پرداخت کرده، اگر این پول آمده بود باشگاه میتوانست یک سرمایهگذاری کند و از محل سود آن بخشی از این زیانها را پوشش دهد و این اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: یکی از گلهمندیهای ما از مدیریت باشگاه این است که چرا موضوع افزایش سرمایه اینقدر زمان برده است. بارها نامه زدیم و مدیریت باشگاه اعلام کرده که در حال انجام است. تازه فکر میکنم یکی دو روز است که گزارش توجیهی روی کدال رفته و ۴۵ روز هم زمان لازم است تا مجوز خصوصیسازی را بگیرند. الان دادن این پول دیگر فایدهای نداشته و سودی برای باشگاه ندارد و فقط هزینههای گذشته پرداخت میشود. امروز هم به اعضای کنسرسیوم گفتیم بانکها دوباره افزایش سرمایه قابل توجهی بدهند که قرار شد هیئت مدیره باشگاه بررسی کند به گونهای که این افزایش سرمایه در ابتدا اتفاق بیفتد و از محل سود آن بتوانند زیانها را بدهند تا سال آینده مجوز حرفهایشان دچار مشکل نشود. بانکها واقعا در این زمینه همراهی میکنند و امروز هم دوباره تاکید شد تا این موضوع مجددا در هیئت مدیره بررسی شود.
فیروزی در پاسخ به این سوال که درویش مدیرعامل باشگاه پرسپولیس میماند؟ گفت: الان اصلا زمان مناسبی برای ارزیابی عملکرد درویش و تصمیمگیری درباره مدیرعامل نیست. کنسرسیوم بانکی دنبال این است که تامین منابع کند و انشاءالله تیم پرقدرتی برای سال آینده بسته شود تا اتفاقات خوبی بیفتد.
معاون سرمایهگذاری بانک شهر در واکنش به این موضوع که بانک مرکزی نامههایی منتشر کرده که خیلی از بانکهایی که سهامدار پرسپولیس است ورشکسته هستند، خاطرنشان کرد: نه اصلا، کدام بانک ورشکسته است؟ هر ۶ بانکی که عضو کنسرسیوم هستند وضع مالیشان خوب است. نکته این است که بانکها وقتی میخواهند در یکی از شرکتهای زیرمجموعهشان افزایش سرمایه انجام دهند مکلف هستند مجوز بانک مرکزی را بگیرند. ۱۵۰۰ میلیارد را هم ما مجوز بانک مرکزی را گرفتیم و برای افزایش سرمایه دوم هم قرار شد که هیئت مدیره بررسی کند تا بتواند با آن افزایش سرمایه زیانهای عملیاتی سال جاریاش را پوشش دهد.
وی در پاسخ به این سوال در این مدت در باشگاه پرسپولیس چقدر هزینه شده و زیان چقدر بوده است؟ عنوان کرد: پرداختهایی که انجام شده باید به ۳ دسته تقسیم شود. یک بخش مربوط به مطالبات سنواتی بوده که این مبلغ حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است. با وجود اینکه بانک شهر ۳۰ درصد سهام را برعهده دارد، اما بیش از ۷۰ درصد هزینهها را پرداخت کرده است، البته بانکهای دیگر قول دادند که در این موضوع همکاری میکنند. نکته دوم مربوط به هزینههای سال جاری است که حدود ۵۵۰ میلیارد بوده و یک پرداختی هم بابت سال آتی که حدود ۹۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است که بانک شهر سریع تامین کرد، البته بودجه باشگاه برای سال آینده هنوز معلوم نیست و رئیس بانک شهر برای اینکه تیم با قدرت بسته شود این پرداختیها را انجام داده است.
فیروزی در خصوص غیبت میرزایی عضو هیئت مدیره در جلسه امروز، گفت: آقای میرزایی هم در جلسه امروز حضور داشت. یکی از اعضای هیئت مدیره که نماینده بانک شهر است به دلیل اینکه جلسهای که داشت غایب بود.
معاون سرمایهگذاری بانک شهر، در پاسخ به این سوال که بانک شهر هزینههای بعدی فصل نقل و انتقالات را تامین خواهد کرد، یا اینکه محدودیت خواهد داشت؟ تاکید کرد: اینکه محدودیت نداریم، مثل این است که بپرسیم باشگاه پرسپولیس میتواند بازیکن طراز اول دنیا را بیاورد؟ در چارچوب بودجه باشگاه قطعا محدودیتی نداریم.
وی در پاسخ به این سوال که برای فصل آینده برآورد بودجه شده است؟ گفت: یک برآوردی شده، اما اجازه دهید درباره این موضوع اعضای هیئت مدیره صحبت کنند.
فیروزی درباره صحبتهای حدادی عضو هیئت مدیره مبنی بر اینکه بانک شهر مذاکراتی با جعفر سمیعی برای مدیرعاملی پرسپولیس داشته است، یادآور شد: نکته این نبود، بلکه موضوع کلیتر بود. گفتند بیاییم درباره فصل گذشته ارزیابی داشته باشیم و اگر کسی وجود دارد برنامه بگیریم، ولی در فصل نقل و انتقالات حرفهای نیست و دود این موضوع در چشم هوادار میرود. سال گذشته اگر مدیریت باشگاه میتوانست چند بازیکن را نگه دارد امسال نتیجه بهتری میگرفتیم.
معاون سرمایهگذاری بانک شهر یادآور شد: وظیفه سهامدار چیست، این است که پشتیبانی درست انجام دهد. در ماه رمضان در یک جلسه افطاری آقای درویش و برخی اعضای باشگاه به همراه کارتال شرکت کردند. کارتال با دلسوزی گفت که من مشکل زمین تمرین دارم. احمدی (رئیس بانک شهر) تصمیم گرفت هزینههایی انجام شود تا دغدغه مربی از بین برود، یا اینکه در جابهجایی سرمربی اتفاقی افتاد که من در جریان بودم.
وی ادامه داد: وقتی سرمربی قبلی میرفت باید تسویه حساب میشد تا یک پرونده حقوقی جدید باز نمیشد و همینطور باید یک پرداختی برای سرمربی فعلی صورت میگرفت و اگر ما باید دنبال این باشیم که باید ابتدا مجوز بانک مرکزی را بگیرند و مسیر قانونی طی شود اصلا کار جلو نمیرفت. فکر میکنم آن روز احمدی تا ساعت ۴ صبح بیدار بود تا خیال راحتی به مجموعه مدیریت باشگاه بدهد. کاری که سهامدار میتواند انجام دهد همین پشتیبانی است.
فیروزی گفت: قرار نیست وقتی تیم نتیجه میگیرد مدیریت باشگاه بگوید بابت زحمات من بوده و زمانی هم که تیم نتیجه نگرفت بگوید که سهامدار یا بانک شهر؛ این منصفانه نیست. قطعا پرسپولیس در سال گذشته از لحاظ پشتیبانی بهترین سال خودش را پشت سر گذاشت و یک مورد عقبماندگی در پرداختها نداشت و یک مورد هم نبوده که مدیریت بخواهد، اما بانکها همراهی نکرده باشند. گلهمندی ما این بود که شما وظایف سهامداری را ببینید و بعد بگویید که ما چه کمکی میتوانستیم انجام دهیم، اما کوتاهی کردیم.





