PDF نسخه کامل مجله
چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - January 22 2025
کد خبر: ۵۵۵۲۳
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۶

بازگشت کفاشیان به فدراسیون فوتبال جرم است

یک نماینده مجلس شورای اسلامی بازگشت علی کفاشیان به فدراسیون فوتبال و بر عهده گرفتن سمت سرپرستی ریاست را مطابق قوانین داخلی کشور جرم تلفی کرد.
کیهان ورزشی-

احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مجلس درباره بازگشت علی کفاشیان به هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و قبول سمت سرپرستی این مجموعه گفت: از آبان ماه ۱۳۹۷ هم قانون منع به کارگیری بازنشستگان تصویب شد و یک سال و نیم از اجرای این قانون می گذرد و جالب است که در ۱۳ فدراسیون این قانون اجرا شده است. کمتر از یک ماه قبل نیز جمع دیگری از مدیران ورزشی بازنشسته شدند اما این اتفاق به صورت معکوس در فدراسیون فوتبال انجام می شود. از طرفی دوره مدیریت مجمع این فدراسیون به صورت خودکار تمام شده است.

وی ادامه داد: این فدراسیون از نیمه اردیبهشت تا نیمه مهر ماه مهلت دارد تا تصویب اساسنامه و برگزاری انتخابات را انجام دهد. مجمعی که در وقت اضافه به سر می برد و برخلاف قوانین داخلی، فردی که بازنشسته محسوب می شود را برمی‌گرداند، صحیح نیست و بر خلاف عرف و اخلاف اجتماعی است و یک دهن کجی به قوانین داخلی محسوب می شود.

این نماینده مجلس در واکنش به اینکه گفته می شود در مقطعی کفاشیان از عضویت در هیات رئیسه استعفا داده بود، اظهار کرد: این موضوع را پیگیری کرده بودیم. الان او ادعا می کند که استعفا نداده است. فارغ از استعفا یا عدم استعفا در آن مقطع کناره گیری کرد و بر همان اساس، جایگاه خود را در AFC‌ از دست داد. اگر او سمتی در فوتبال ایران داشت، کرسی خودش را در AFC حفظ می کرد. ما بازگشت او در شرایط فعلی را با توجه به بازنشسته بودنش، درست نمی‌دانیم. او فردی بازنشسته است و براساس قانون منع بکارگیری بازنشستگان در هر شکل و مجموعه نهاد عمومی غیردولتی، ممنوع است. دستگاه‌های نظارتی در این موضوع ورود می کنند. این امر طبق قانون جرم کیفری است و هر یک از ایرانیان می توانند اعلام جرم کنند.

قاضی زاده هاشمی یادآور شد: به همین دلیل، چون به کارگیری بازنشسته توسط فرد یا افراد جرم است، شاید بگویند این فرد محکومیت درون فدراسیونی داشته و الان به صورت اتوماتیک برگشته است اما باز هم این اقدام مجرمانه است.

وی درباره نقش وزارت ورزش در این موضوع گفت: دیروز این موضوع را با وزارت ورزش در میان گذاشتیم و صحبت هایی هم شده است. وزارت ورزش می‌گوید دخالت مستقیمی ندارد اما ما از مجموعه وزارت ورزش خواستیم در این موضوع تمام تلاش خود را بکنند که هیات رئیسه سریع‌تر مجمع را تشکیل بدهند. یک علامت سوال خیلی جدی وجود دارد. نقشه راه فیفا تا ۱۵ مهر است و باید تمرکز خودتان را بر تشکیل مجمع بگذارید و اساسنامه را تصویب کنید و انتخابات برگزار شود. وقتی وسط این اتفاقات جابجایی صورت می گیرد، به نظر می رسد قرار نیست اصلاحات انجام شود و وضعیت بلاتکلیفی ورزش ما در رشته فوتبال قرار است تا مدت های طولانی ادامه پیدا کند. به صراحت این مطلب را گفتیم. متاسفانه هیات رئیسه فعلی فدراسیون فوتبال هم دغدغه ای برای برگزاری انتخابات ندارد. ملاک این است که یک عده خاص در فدراسیون باشند.

این عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قطعا وظیفه دستگاه نظارت این است که به این پرونده ورود کند. ما از دو دستگاه نظارتی، درخواست ویژه خواهیم داشت که ورود جدی تر و قاطع تری داشته باشند. سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در صورتی که وزارت ورزش تایید کند، ورود خواهند کرد. ما بحثی درباره افراد و اشخاص نداریم. شاید آقای کفاشیان انسان خوب و شریفی باشد. ما با شخص الف یا ب کاری نداریم بلکه به فرآیند اجرایی قانون نظارت داریم. قانون پذیری و تحقق اجرای قانون مورد بحث ما است.

قاضی زاده هاشمی درباره اجماع برخی از اعضای هیات رئیسه برای انتخاب یک مدیر جوان و کارآمد گفت: با این بدهی‌های سرشار، باید فردی را انتخاب کنند که خارج از این دایره و مجموعه کار کند و خودش را درگیر حواشی فوتبال کند و خون و هوای تازه ای به این فوتبال بدمد. به نظرم در مجموعه مدیران فعلی، فکر می کنم چون نفرات سن و سال دار و خسته هستند، مدیر جوانی باید به این حوزه وارد شود که در مباحث مختلف از جمله مالی فعالیت کند. تا چه زمانی فدراسیون فوتبال باید دستش را مقابل دستگاه های مختلف دراز کند؟ به نظرم تیم جدیدی باید در حوزه ریاست، دبیرکل و هیات رئیسه فعالیت کند. هدف ما هم نوگرایی است. در غیر این صورت جابجایی صندلی‌ها حالت بازی دارد و مردم و علاقه مندان فوتبال نمی پذیرند. در نهایت یک سرخوردگی بین مردم به وجود می آید که خیلی بدتر می دانم. امید مردم از دست می رود و میزان علاقه مندی به فوتبال کاهش می یابد. به نظرم این مسائل ناشی از سوء مدیریت است.
پربازدید ها
آخرین اخبار