PDF نسخه کامل مجله
دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - December 23 2024
کد خبر: ۵۵۷۱۶
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲

خاطره بازی AFC از بازی قرن، ایران-آمریکا 1998

کنفدراسیون فوتبال آسیا در گزارشی به یادآوری بازی حساس ایران با آمریکا در جام جهانی 1998 پرداخت.
کیهان ورزشی- 

کنفدراسیون فوتبال آسیا امروز در ادامه گزارش های خود از بازی های به یادماندنی در قاره کهن به بازی حساس ایران با آمریکا در جام جهانی 1998 پرداخت.

سایت AFC درباره این بازی به یادماندنی نوشت: از زمان قرعه کشی مرحله گروهی جام جهانی 1998 تمام دنیا بی صبرانه منتظر بازی تاریخی ایران با آمریکا بودند. در شب سرد مارسی وقتی قرعه کشی انجام شد، 6 ماه قبل از آغاز جام جهانی همگروه شدن ایران با آمریکا در گروه چهارم باعث گرمی اوضاع شد.

در زمان باقی مانده به این بازی حساس عناوین مختلفی برای این دیدار گذاشته شد. برای ایران حضور در مسابقات جام جهانی 1998 بعد از 20 سال دوباره میسر شده بود و اهمیت زیادی برای آنها داشت. ویرا بعد از رساندن ایران به جام جهانی بعد از حماسه ملبورن برکنار شد و ایوویچ جانشنین او شد.

ایوویچ  هدایت ایران در بازی های دوستانه در هنگ کنگ و اروپا برعهده داشت. در نهایت دوران این سرمربی کروات در اردوی ایتالیا بعد از شکست 7 بر یک مقابل رم به پایان رسید و جلال طالبی جانشینش شد. طالبی 3 هفته زمان داشت تا اولین ترکیب تیم ملی برای حضور در جام جهانی بعد از 20 سال دوری انتخاب کند.

2 سال قبل هواداران ایرانی شاهد بازگشت تیم ملی کشورشان به بازی های آسیایی بودند. ایران به همراه علی دایی، کریم باقری، خداد عزیری و مهدی مهدوی کیا در جام ملت های آسیا 1996 خوش درخشید. بعد از این عملکرد خوب انتظارات از آنها بالا رفت. اما آرزوهای این هواداران در بازی افتتاحیه جام جهانی 1998 مقابل یوگوسلاوی به باد رفت. 

احمدرضا عابدزاده دروازه بان اول ایران به دلیل مصدومیت در این بازی حضور نداشت و نیما نکیسا جانشین او در دروازه ایران شد. این گلر جوان به دنبال اثبات وجودش بود. اما نکیسا در  مقابل ضربه سینیشا میهالوویچ بد عمل کرد و گلی دریافت کرد که آرزوی ایرانی ها را به باد داد. این باخت فشار زیادی روی طالبی و تیم قبل از دیدار با آمریکا وارد کرد.

تمام نگاه ها به به لیون و بازیکنان دو تیم دوخته شده بود. روتنبرگ رئیس وقت فدراسیون فوتبال آمریکا در این باز حضور داشت و هر دو تیم در بازی اولشان باخته بودند. آمریکا مقابل آلمان شکست خورده بود و نیاز به 3 امتیاز بازی داشت.  فیفا یک روز مانده به بازی مشکلاتی احتمالی میان بازیکنان دو تیم را رفع کرد. بازیکنان هر دو تیم در کنار یکدیگر عکس گرفتند  و صمیمانه برخورد کردند. با این وجود اکثر هواداران ورزشگاه حامی تیم طالبی بودند و شعار سر می دادند.

حمید استیلی بعد از سال ها درباره این بازی می گوید: همه من را با گلی که به آمریکا زدم به یاد دارند. 95 درصد مردم من را با این گل به یاد دارند. ایرانی های خارج از کشور اکثرا من را با این گل به یاد دارند. این پیروزی برای تمام ایرانی ها بود. در میانه زمین باقری آزادی خوبی نسبت به مهاجمان داشت. در آن لحظه باقری را دیدم که در میانه زمین بود. مهدوی کیا و زرینچه هم در کنارها بودند. من میان عزیری و دایی جایگاه خوبی را پیدا کردم و پریدم و با ضربه سر دروازه آمریکا را باز کردم.

طالبی بعد از این بازی گفته بود: این پیروزی برای ما عالی است و ملت ایران بسیار خوشحال هستند. مهم این بود که در این بازی برنده شویم. نه به خاطر اینکه مقابل آمریکا است بلکه ما ایران بودیم و هیچ بازی ای در جام جهانی پیروز نشده بود و بد بودیم که در تمام بازی ها بازنده شویم.

مهدی کیا نیز در آن زمان بعد از بازی گفت: در رختکن همه گریه می کردیم. در آن زمان تنها چیزی که به آن فکر می کردیم این بود که تهران برگردیم و به همراه مردم در خیابان ها خوشحالی کنیم. وقتی در این بازی گلزنی کردم تنها به مردم ایران فکر می کردم.

پیروزی ایران در لیون تنها یک برد تاریخی نبود بلکه ایرانی ها بعد از این برد امید این را داشتند تا برای صعود به مرحله بعد آخرین بازی مرحله گروهی را انجام دهند. اما تنها مشکل ایران این بود که باید مقابل آلمان قهرمان 3 دوره جام جهانی بازی می کرد که پدیده هایی مثل ماتیوس و کلینزمن را در اختیار داشت. با این وجود ایران نیز دایی، عزیری، باقری را در ترکیب داشت که بوندسلیگا بازی می کردند.

اما در نهایت ایران مقابل آلمان با نتیجه 2 بر صفر مغلوب شد تا تیم طالبی از این رقابت ها خداحافظی کند. ایران بعد از 8 سال در جام جهانی 2006 دوباره در این رقابت ها حضور پیدا کرد. بعد از بازی حساس ایران با آمریکا در جام جهانی 1998 دوباره در سال 2000 این دو تیم به مصاف هم رفتند که این دیدار در نهایت با نتیجه تساوی یک بر یک به پایان رسید.
پربازدید ها