می خواهند سر فراکسیون ورزش کلاه بگذارند!
هیاهوی عناصر ضد ورزش
تجربه ناچیز نگارنده طی سال ها روزنامه نگاری ورزش، آن هم در سنگر مجله ای مثل کیهان ورزشی که به لطف و کرم خداوندی سعی می کند در مسیر صحیح و صواب حرکت کند و اگر خطایی هم مرتکب می شود از سرغرض و مرض و خودخواهی و سهم خواهی و طرف کشی و رفیق بازی و کینه توزی شخصی و... نباشد، اینطور میگوید که در ورزش این مملکت هرفرد و جریان و گروه مدیریتی و... که آمده است در جهت اصلاح ورزش و مبارزه با مفاسد و برداشتن موانع ساختگی و ساختاری گامی بردارد، افراد منفعت طلب وضد ورزش که ورزش را " طعمه " ای می بینند برای ربودن و غنیمتی برای تاراج کردن، واگر در کنار ورزش هستند با این هدف است و لاغیر، با امکانات و ابزار در اختیار، خاصه رسانه ها در اشکال و انواع مختلف هیاهوکنان خود را وسط می اندازند و سعی خود را به کار می گیرند که آن جریان اصلاحی و ضد فساد یا کارش و عمر مدیریتی اش دوامی نداشته باشد ویا اگر داشت از مسیر و لاجرم هدف اصلاحی منحرفش بسازند. در این باره مثال های زیاد و نمونه های عدیده در ذهن و یاد نگارنده است که برای جلوگیری از اطاله کلام از ذکر آنها صرفنظر می کنیم.البته اگر به فراخور مطلب لازم شد در خلال نوشته به بعضی از آنها اشاره می شود.
ورزش هم مثل اقتصاد
برای روشن شدن موضوع عرض می کنیم که همانطور که باندها و جریاناتی هستند که خود را صاحب بازار و اقتصاد این مملکت می دانند و به لطائف الحیل مانع از حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، آن هم به شکل ساختاری و آن هم حتی بعد از برپایی انقلاب عظیم و ضد فسادی مثل انقلاب اسلامی توسط مردم ، می شوند ، و به تعبیر رهبر انقلاب، بعضی از این اقدامات جنبه" امنیتی - سیاسی " دارد، یعنی فراتر از اهداف سوداگرانه برخی و کسانی هم در حوزه اقتصادی با اهداف سیاسی و همسو با خواسته بدخواهان این آب وخاک عزتمدار وظلم ستیزدارند تلاش می کنند مشکلات اقتصادی و معیشتی حل نشود تا آنجا که جان مردم را به لب برساند و آنها را به درگیری با نظامی که خود با رای خود برپاکرده اند، وادار کنند و... در ورزش هم کسانی ، باندها و جریاناتی هستند که خود را پدرخوانده و صاحب ورزش و منافع مادی موجود در آن می دانند و لذا مانع از هر گونه تغییر اساسی و اصلاح ساختاری در آن می شوند. اینان با تفکرات ارتجاعی و البته بزک کرده و با شعارهای روشنفکر مآبانه مثل" علم روز دنیا" ،" ورزش روز دنیا" و...به شدت مدافع " وضع موجود" در ورزش هستند و چون نام و نان خود را در گروی تداوم این وضعیت می دانند، به هر حرکت و اقدامی که می خواهد این وضع را به نفع ورزش و مصالح ملی ورزش به هم بزند بیرحمانه و بی امان حمله می کنند وکسانی راکه به قصد اصلاح و مبارزه با مفاسد ورزش به میدان می آیند با ابزار در اختیار به ویژه از طریق بعضی از برنامه های ورزشی تلویزیون،"هو" کرده و به سخره می گیرند.
سیاسی کاران ضد سیاست!
این جریانات در حالیکه با تبلیغات و القائات خود ورزش را از سیاست جدا می دانند اما به شدت" سیاسی کار" ،آن هم در معنای مخرب آن هستند. یکی از نمونه های سیاسی کاری این جماعت همان است که در آغاز مطلب به آن اشاره شد. اینان با دسیسه چینی ، تبلیغات و بازی با افکار عمومی ، تحریف حقایق و... سعی می کنند مانع از انجام حرکات اصلاحی یا به انحراف کشاندن آن شوند.
مثال زنده و نمونه تازه
چند روز پیش اعضای فراکسیون ورزش مجلس یازدهم دور هم جمع شدند تا انتخابات درون فراکسیونی خود را انجام دهند. این انتخابات انجام شد و رئیس فراکسیون و نواب آن و همچنین سخنگوی فراکسیون انتخاب شدند. مجلس یازدهم همانطور که می دانیم مجلسی است که با شعارهای انقلابی و بعضی از اقدامات امیدوار کننده شکل گرفته و بسیاری از مردم به آن دلبسته وامیدوار هستند. مردم توقع دارند مجلس بدون حاشیه روی و گرفتاری در تله و دام هایی که بر سر راهشان گسترده و قرار داده شده به اصل مشکلات بپردازد ودر حوزه های مختلف، با قانونگذاری یا اصلاح قوانین موجود یا تصویب قوانین تازه به رفع و حل مشکلاتی که مردم و جامعه با آنها دست به گریبان هستند اقدام کند.
انتظارهای ورزش از مجلس
در حوزه ورزش هم داستان غیر از این نیست.علاقمندان به ورزش و جامعه بزرگ و محترم ورزش و از مجلس شورای اسلامی و فراکسیون مربوط به ورزش انتظار دارند به دور از حاشیه ها و یا گرفتار شدن به دام حاشیه سازان و جریانات مخربی که می خواهند با منحرف کردن ذهن و فکر و برنامه های ایشان و اصلی کردن مسائل فرعی و پیش پا افتاده و فرعی کردن مسائل حیاتی و اساسی و اصلی ورزش ، کماکان پلشتی ها ومشکلات و بعضی مفاسد و..ادامه داشته باشد، به وظیفه ملی و شرعی که در قبال ملک و ملت (و اینجا) ورزش مملکت و سلامتی جامعه و نشاط و امیدآفرینی برای نسل برومند و جوان کشور دارد در حد امکان به بهترین وجه عمل نماید.
اراده قوی برای مبارزه با فساد ورزش
اتفاقا آقای فروردین که به ریاست فراکسیون ورزش انتخاب شده است در اولین مصاحبه خود پس از به ریاست رسیدن فراکسیون حرف های خوب و دقیقی را مطرح کرد که نشان می داد به مسائل ورزش وقوف کافی و لازم دارد و خلاصه خوب خبر دارد در ورزش کشور چه می گذرد. ایشان که خود فردی ورزشی و برخاسته از خانواده ورزش است و حتی به عنوان سرمربی روی نیمکت تیم های فوتبال دسته اولی کشور نشسته در این مصاحبه می گوید:"متاسفانه امروز با نابسامانی های گسترده ای در حوزه ورزش مواجه هستیم که نیازمند یک اراده قوی است تا با این ناهنجاری هایی که زمینه ساز فساد است مبارزه کند." ایشان به درستی هم انگشت روی مشکل اصلی وخطرناک ورزش یعنی" نا هنجاری" و" فساد" می گذارد و هم راه مبارزه با این مشکل را بیان می کند که بیش از هر چیز وجود یک" اراده قوی" است در نزد مسئولان و کسانی که، دغدغه مردم و مملکت را دارند و نگران جوانان مملکت و سرنوشت ورزش کشور هستند. حرف ما هم درست به این قسمت از حرف های ایشان برمی گردد. تجربه نشان می دهد که در این ورزش کسانی نفوذ کرده اند که نه دغدغه مردم و مملکت را دارند، نه نگران جوانان و ورزش کشور هستند و...و جز به منافع حقیر خود نمی اندیشند وبا چنگ و دندان مانع از انجام کارهای اصلاحی واقدامات در جهت سالم سازی ورزش می شوند. اینها خواسته و ناخواسته نقش پادویی دشمنان خارجی و بدخواهان این ملک و ملت را بازی می کنند. مگر دشمنان و بد خواهان این سرزمین بزرگ و سر فراز چه می خواهند و دنبال چه هستند؟ همه می دانیم که آنان بر خلاف شعارهایی که می دهند واشک هایی که تمساح وار می ریزند به هیچ عنوان خواستار سروسامان گرفتن این مملکت و راحتی این مردم در هیج حوزه ای، از اقتصاد گرفته تا ورزش، نیستند. آنها به شدت با هر فرد و دولت و جریانی که بخواهد در هرجا خادم مملکت باشد وبه مردم خدمت کند و امور را بسامان کند دشمن هستند. نگاهی به تاریخ نشان می دهد که مثلا چرا مرحوم امیر کبیر که قصدی جز خدمت به این کشور عقب مانده نداشت در حمام فین کاشان سر به نیست شد. خدمت به مردم و کار کردن برای مملکت از نظرقدرت های استکباری و زورگو جرمی نابخشودنی است. شاعر، خوب گفته:
بیگناهی کم گناهی نیست در دیوان عشق، یوسف از دامان پاک خود به زندان می رود.
همیشه جاده صاف کن این شیاطین خارجی، افراد بی شخصیت و گاه خود فروخته و فاقد عرق ملی و غیرت اعتقادی بوده اند. به بحث خود برگردیم.
نفوذ نفوذی ها در ورزش!
امروز بدون تعارف و بی اغراق ورزش ما گرفتار اینگونه افراد و باندها است. کسانی که همسو با بدخواهان اجنبی، نمی خواهند اجازه دهند ورزش مملکت سروسامان بگیرد و بر مسیر پیشرفت واقع شود. به همین دلیل با ظاهر سازی و گاه با قیافه و شعارهای ظاهرالصلاح در نزد مسئولان ما رخنه ونفود می کنند و در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های آنها تاثیر می گذارند و آن را مطابق با منافع حقیر و ضد مصالح ورزش وبلکه ضد منافع ملی به حرکت در می آورند. رهبر انقلاب بارها به مسئولان از جمله نمایندگان مجلس در باره مساله" نفوذ" هشدار داده اند و گفته اند یکی از شاخه های جنگ نرم که دشمنان علیه این مملکت انقلابی و عزتمدار آغاز کرده اند مساله " نفوذ" است. نفوذ هم به این معنی که بدخواهان از طریق رخنه و نزدیک شدن به مسئولان روی" محاسبات" آنها تاثیر بگذارند و ..." تغییر در محاسبه مسئولین، تغییر در مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی"!
می خواهند سر فراکسیون ورزش کلاه بگذارند!
برای مثال حالا که فراکسیون ورزش و رئیس آن چنین محاسبه و تحلیلی در باره وضعیت ورزش دارد و از لزوم مبارزه بی امان با جریانات مفسد و مفسده برانگیز در ورزش سخن می گوید، شاخک جریانات منفعت پرست و ضد ورزش و پادوی رسمی یا غیر رسمی اجنبی به جنبش و حرکت در می آید و همه تلاش خود را به کار خواهند بست تا با حربه رخنه و تاکتیک نفوذ وارد این فراکسیون شوند. خود را به اعضای آن خاصه مدیر آن نزدیک کنند و...با القائات خود، با مشاوره ها و اطلاعات غلط خود، با " نظرسنجی" های کاذب و ساختگی و... توجه این فراکسیون را از مسائل اصلی که همانا مبارزه با فساد و ناهنجاری ها و زمینه سازان آن است به سمت مسائل فرعی و تمام شده منحرف کنند و... خلاصه کلام، با وقاحت و گستاخی سر نمایندگان مردم کلاه بگذارند و آنها را به ابزاری در جهت تثبیت موقعیت خود و تداوم وضعیت نامطلوب در ورزش و رشته هایی مثل فوتبال تبدیل کنند. در واقع اینها تلاش می کنند- و این تلاش ها را شروع هم کرده اند!- آن اراده ای که به قول آقای فروردین باید برای مبارزه با ناهنجاری های زمینه ساز فساد در ورزش به کار گرفته شود در جهت منافع پست و ضد منافع ملی و بعضا همسو با اهداف بدخواهان بی نقاب این مردم استخدام شود! این در حالی است که مطالبه و خواسته اصلی علاقمندان به ورزش و کارشناسان فکور و متعهد و چهره های خوشنام و اصیل ورزش ورود دستگاه های نظارتی برای جلوگیری از کجروی های متعدد و فراوان رایج در ورزش و برچیدن بساط جریانات فرصت طلب و مفسد که بیش از هر جا در دو پدیده دلالیسم و شارلاتانیزم متجلی شده است.
شایسته سالاری در ورزش
اتفاقا آقای فروردین در همان مصاحبه این موضوع را تایید می کند. آنجا که می گوید:"مبارزه با فساد در حوزه ورزش دغدغه اصلی پیشکسوتان ، اصحاب رسانه ونهایتا مردم است" و بعد هم این وعده ونوید را می دهد"... از دستگاه های نظارتی خواهیم خواست که در برخی از حوزه های مهم که محل ابهام برای مردم شده است، ورود کنند تا با اصلاح ساختارها و مدیریت ها در جهت توسعه ورزش گام مهمی برداریم." آقای فروردین در پایان مصاحبه اش به نکته ای اشاره می کند که کلید اصلی حل مشکلات ورزش و کمبود بزرگ ورزش ماست و جریانات ضد ورزش و مخرب و آویزان به شدت از حاکمیت آن وحشت دارند و آن اصل چیزی نیست جز اصل " شایسته سالاری"! رییس فراکسیون ورزش می گوید:" نظارت اصلی ما بر فدراسیون ها و شایسته سالاری در ورزش است تا این برنامه ها و چشم انداز با کمک سایر نمایندگان و اهالی ورزش محقق شود."
مسائل فرعی به جای مسائل اصلی!
کلام به درازا کشید. تمام حرف و انتظار اهالی ورزش این است که مجلس یازدهم که با شعارها و اقدامات اولیه امیدواری های زیادی را در نزد مردم ایجاد کرده است و به همین دلیل مورد خشم و بغض بدخواهان این کشور قرار گرفته و سخت از سوی رسانه های معاند وخارج نشین و دنباله های داخلی آنها علیه آن تبلیغ منفی و سمپاشی می شود، و فراکسیون ورزش به وظایف خود در قبال ورزش عمل کنند و اجازه ندهند جریاناتی که اصل مجلس شورای اسلامی را قبول ندارند ، چه رسد به فراکسیون ورزش مجلس، و بالاتر از آن بخش عمده ای از آنها با اصل نظام مشکل دارند؛ با القائات و اطلاعات غلط و خدای ناکرده با تطمیع و...فراکسیون ورزش ، اراده آن را برای اصلاح ورزش و مبارزه با مفسدان و پلشتی ها و... به انحراف بکشانند و از طریق تشکیلاتی که باید در خدمت منافع ملی و مردم و نظام برآمده از رای مردم باشد به اهداف کوچک و غیر ورزشی و ضد منافع ملی خود دست یابند و مسائل فرعی را جای مسائل اصلی بنشانند و سعی در «لانسه» کردن و احیای افراد و جریاناتی داشته باشند که نبودشان بهتر از " بودشان" است و حوشبختانه مدتی هم هست که بساطشان جمع شده است. افراد وباندهایی مثل فلان برنامه تلویزیونی که طی سال های اخیر در سایه وادادگی وانفعال و مرعوب بودن بعضی از مدیر نمایان ،دامن زننده به مشکلات و معضلات فنی و علی الخصوص ناهنجاری های فرهنگی ورزش مثل حرمت شکنی وتفرقه افکنی و نفرت پراکنی و خاله زنکی و غربزدگی ( آن هم از نوع انگلیسی اش!) ،اجنبی پرستی وتحقیر ارزش ها وتمسخر خصلت های پهلوانی و... و این أواخر صدور فتوی درباره بعضی مسائل و حدود شرعی! بوده اند.
کلام آخر اینکه ورزش ایران از استعداد و ظرفیت فراوانی برای پیشرفت و ارتقا جایگاه برخوردار است که با برداشتن موانعی که بالاتر در باره آنها صحبت شد و همگی کم وبیش از آن آگاهیم، حرکت شتابنده آن به سوی قله ها به سرعت آغاز خواهد شد...انشاء الله.
* سیدمحمد سعید مدنی