سالروز تاسیس باشگاه استقلال
کیهان ورزشی-
امروز چهارم مهرماه است. 75 سال پیش باشگاه استقلال تهران، تاسیس شد.
4 مهر 1324، چند دوچرخهسوار جوان که سابقه قهرمانی در کشور را در کارنامه خود داشتند، باشگاه دوچرخهسواران را در خیابان فردوسی تهران بنیان نهادند. زمینهسازی برای شکلگیری باشگاه از یک سال پیش از آن فراهم شده بود. در سال 1323 گروهی از دوچرخهسواران باسابقه که عناوین قهرمانی کشوری این رشته را در اختیار داشتند، بر آن شدند که با ایجاد کانونی برای گردهماییهای دوستانه، یک تشکل صنفی را پایهگذاری کنند. این مرکز، محل تصمیمگیری و سازماندهی امور مربوط به دوچرخهسواری بود. بیشتر این دوچرخهسواران نظامی و دانشجو بودند و نام دفتر مرکزی خود را کلوب دوچرخهسواران گذاشتند. از این تیم دوچرخهسواری، به عنوان هستهٔ اولیه و نقطهٔ آغاز حیات باشگاه استقلال یاد میشود. کلوب دوچرخهسواران که در ابتدا تنها در رشته دوچرخهسواری فعالیت میکرد، از سال 1324 وارد مرحله تازهای شد و پس از مدتی در رشتههای والیبال، بسکتبال، وزنهبرداری، کشتی، پینگ پنگ، شنا و فوتبال نیز فعالیت خود را آغاز کرد. چند ماه پس از تأسیس باشگاه، به پیشنهاد پرویز عمواوغلی قرار شد که در کنار تیم دوچرخهسواری یک تیم فوتبال نیز در باشگاه تشکیل شود. در آن هنگام علی داناییفرد که در تهران تیم تور را بنیان نهاده بود، مورد توجه گردانندگان باشگاه دوچرخهسواران قرار گرفت. پس از گفتوگوهایی، علی داناییفرد به دوچرخهسواران آمد و قرار شد تیم تور نیز از آن پس با نام دوچرخهسواران در مسابقات شرکت کند. به این ترتیب باشگاه دوچرخهسواران بهطور رسمی اعلام موجودیت کرد. آنها از ابتدا پیراهن آبی را برای خود برگزیدند. در همین دوره، چند تن از بازیکنان سرشناس تیم فوتبال نادر از جمله مهندس جاویدان نیز به تیم فوتبال دوچرخهسواران پیوستند. دوچرخهسواران بزودی یکی از تیمهای نیرومند تهران شد که با تیمهای بزرگ آن روز همچون دارایی، سرباز و شاهین رقابت میکرد.
تیم فوتبال باشگاه دوچرخهسواران از سال 1325 در مسابقات فوتبال تهران شرکت کرد. آنها در نخستین سال حضور خود، هم در مسابقات جام باشگاههای تهران و هم در جام حذفی تهران به مقام نایب قهرمانی رسیدند. نخستین قهرمانی باشگاه، سال بعد از آن و در مسابقات جام حذفی تهران 1326 به دست آمد. آبی پوشان برای رسیدن به نخستین جام خود، تیمهای دارایی، شاهین و عقاب را از پیش رو برداشتند. پس از چهار سال از تشکیل تیم فوتبال دوچرخهسواران، امتیاز باشگاه دوچرخهسواران را خریدند و نام آن را با تصویب هیات مدیرهٔ باشگاه به تاج(استقلال) تغییر داد. نام «دوچرخهسواران» برای باشگاهی که به دست گروهی از ورزشکاران دوچرخهسواری پایهگذاری شده بود و بهطور اختصاصی در این رشته فعالیت میکرد، از هر جهت مناسب بود. اما دوچرخهسواران طی چهار سال رشد شتابان خود در رشتههای گوناگون ورزشی صاحب تیم شده بود و از این رو، تغییر نام باشگاه اجتنابناپذیر مینمود. در سال 1358 نیز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، نام این باشگاه بار دیگر عوض شد. استقلال، نام جدید باشگاه آبی پوش شد و...باشگاه استقلال در 75 سال حیات خود، نقش زیادی در شکل گیری افتخارات ورزشی کشورمان و رشد و شکوفایی ورزشکاران زیادی شده است. البته بعد از انقلاب، فعالیت های استقلال در رشته های غبر فوتبالی کم شد تا جایی که استقلال در سالهای اخیر، فقط در فوتبال فعال بوده است. تیم فوتبال استقلال، در مجموع جام های داخلی و بین المللی، پرافتخارترین باشگاه ایرانی محسوب می شود که کسب دو جام قهرمانی آسیا و چهار مرتبه حضور در فینال آسیا، کسب 15 جام قهرمانی در لیگ و جام حذفی ایران، کسب 18 جام قهرمانی در تهران و...گوشه ای از افتخارات آبی ها در فوتبال محسوب می شود، البته استقلالی ها در دهه های سی، چهل، پنجاه، شصت و هفتاد، در رشته های دوچرخه سواری، بسکتبال، والیبال، وزنه برداری و فوتسال، در لیگ ایران، قهرمان شده بودند.
از جمع ورزشکاران معروف باشگاه استقلال می توان به نفرات زیر اشاره کرد:
عارف قلی زاده، بیوک جدیکار، منصور پورحیدری، علی جباری، حسن روشن، ناصر حجازی، شاهین بیانی، جواد زرینچه، امیر قلعه نویی، محمود فکری، شاهرخ بیانی، صادق ورمزبار، مجتبی جباری، فرهاد مجیدی، آرش برهانی ( در فوتبال)، علی باغبانباشی (دوومیدانی)، عمو صلبی، محمود مشحون و عنایت الله آتشی ( بسکتبال) ، ناصر میرفخرایی، عزیز پرتوی و مهدی صابرپور ( والیبال)، تقی روحانی و نصرالله دهنوی (ورنه برداری) محمدرضا حیدریان و وحید شمسایی ( فوتسال)، ناصر گیوه چی، پرویز عرب و مهدی نجم (کشتی)، امیر احتشام زاده و مجید احتشام زاده (تنیس روی میز)، علی پودمهر، اکبر پوده و خسرو حق گشا (دوچرخه سواری)
پربازدید ها
آخرین اخبار