قاضیزاده هاشمی: خصوصیسازی سرخابیها باید با شفافیت و بدون عجله باشد
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در روزهای آخر عمر این دولت اصرار بر واگذاری است، اگر هم قرار است چنین اتفاقی بیفتد باید حداکثر ۲۰درصد سهام آنها عرضه شود که به شاکله کلی مدیریتی دو باشگاه آسیبی وارد نشود.
کیهان ورزشی-
احسان قاضیزادههاشمی در یک برنامه تلویزیونی در مورد اینکه وزارت ورزش و سازمان خصوصیسازی کار واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را در مراحل پایانی می دانند و آیا مجلس امیدوار است که این اتفاق بیفتد، اظهار داشت: خصوصی سازی یک قانون براساس سیاستهای اصل۴۴ و واگذاری بنگاههایی که شرایط واگذاری به مردم را دارند، است.
وی افزود:حکم قانونی هم ۲-۳ بار آمده، هم در بوجه سنواتی و هم در بودجه سال۹۹ علی الخصوص راجع به استقلال و پرسپولیس آمده بود. اتفاقی که در بودجه۹۹ افتاد این بود که واگذاری باید در قالب سهام خُرد، به صورت بلوکی و در بلوکهای متعدد باشد. یعنی به صورت ۲۰درصد ۲۰درصد. حکم دیگری را در بودجه سنواتی سالهای قبل داشتیم. این پیشنهاد شد که در بودجه ۱۴۰۰ به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ بیاید.
نماینده مجلس گفت: ما مخالفت کردیم بابت اینکه در آن پیشنهاد شده بود با سهام بیش از ۵۰ درصد. نه به صورت سهام خرد، بلکه به صورت کلی و اینکه یک فرد بیاید آن را بردارد. موجب نگرانی شده بود شرایطی که برای باشگاههای دیگر افتاد و آنها به ورطه نابودی کشیده شدند برای این دو باشگاه هم به وجود بیاید. با این وضعیت مخالف بودیم که برای یک فرد یا یک شرکت خاص باشد. پس بنای خصوصی برای سهام خرد به صورت واگذاری در بورس است که آحاد مردم بتوانند سهام این دو باشگاه را خریداری کنند و ان شاالله مرحله به مرحله عرضه می شود.
قاضیزاده تصریح کرد: اینکه خوشبین هستم یا نه این دو باشگاه شرایط خاصی را سپری کردند. شرایطی در مورد حسابهای مالی دو باشگاه، برندینگ، اماکن، زمینهای ورزشی و امکاناتی که وجود دارد. متاسفانه دیون این دو باشگاه هنوز کامل شناسایی نشده، هر از گاهی یک نفر شکایت میکند و حکمی در محاکم داخلی یا بین المللی بر علیه این دو باشگاه میگیرد.
وی ادامه داد: طبعا در خصوصی سازی اول باید میزان درآمد و بدهی این دو باشگاه مشخص شود. یعنی باید شفاف و ریز به عدد تا ریال آخر مشخص باشد. اما در مورد این دو باشگاه واقعا کسی نمیتواند ادعا کند که همه چیز شفاف و مشخص شده است. دولت اصرار دارد این حکم را اجرا کند. ما خواهان اجرای خصوصی سازی هستیم اما با شفافیت، دقت، صراحت، بدون عجله و قانونمند کار کردن. ولو به این صورت که در وضعیت اول به صورت ۲۰درصد سهام که دچار حاشیههای گسترده و اجتماعی و مردمی و اتفاقات ناگوار نشوند که بعدا افسوس بخوریم چرا چنین اتفاقی افتاد.
نماینده مجلس با اشاره به نقش دولت عنوان کرد: دولت این تکلیف را میتوانست در این چند سال انجام بدهد اما در شب آخر و روزهای آخر عمر این دولت اصرار بر آن است. تاکیدمان این است که اگر هم قرار است چنین اتفاقاتی بیفتد حداکثر ۲۰درصد سهام آنها عرضه شود که به شاکله کلی مدیریتی دو باشگاه آسیبی وارد نشود.
قاضیزاده هاشمی در مورد اینکه آیا مسیر واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس روشن است، اظهار داشت: برخی از موضوعات ظرف حداقل یکسال گذشته روشن و برخی واگذاریهای به لحاظ امکانات ورزشی و مسائل مالی در بورس انجام شده است. اما آنقدر که وزارت ورزش به دنبال واگذاری این دو باشگاه است برخی از کارشناسان بورسی که با من هم تماس داشتند هنوز ابهامات مالی را نسبت به این واگذاری وارد میدانند. به نظرم باید کارشناسان حوزه مسائل مالی و محاسباتی نظرات دقیق تر و کارشناسانه تری بدهند. کار را با عجله انجام ندهند تا شاهد خسارات زیان باری برای آینده این دو باشگاه شاهد نباشیم.
پربازدید ها
آخرین اخبار