درستکار: کسب موفقیت در آسیا غافلگیرم نکرد
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان گفت: با وجود جوان و کمتجربه بودن آنقدر به همه بچهها امیدوار بودم که کسب این موفقیت غافلگیرم نکرد.
کیهان ورزشی-
به نقل از روابط عمومی فدراسیون کشتی، پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی آزاد درباره قهرمانی مقتدرانه تیم کشورمان در رقابت های آسیایی مغولستان، عنوان کرد: کشتی ایران از دیرباز قدرت اول آسیا بوده و در قاره کهن آقایی میکند. ما هم میراثدار تیم های کشتی ایران در آسیا بودیم و خدا را شاکرم که توانستیم با یک تیم جوان عنوان قهرمانی آسیا را دوباره به دست بیاوریم تا دل مردم را شاد کنیم.
مسابقات در سطح بالایی برگزار شد
درستکار با اشاره به سطح بالای مسابقات گفت: سطح مسابقات امسال قهرمانی آسیا خیلی بالاتر از چند دوره قبل بود، در 2 سال گذشته همه چیز تحت تاثیر همهگیری کرونا بود و این بیماری سبب شده بود با استقبال کم تیمها کیفیت قهرمانی آسیا پایین بیاید اما امسال با توجه به اینکه روند بیماری کرونا نزولی شده و علاوه بر آن بازیهای آسیایی هم در پیش است، تیمهای آسیایی مانند ژاپن، هند، مغولستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان با تمام قوا در قهرمانی آسیا شرکت کرده بودند تا برای بازیهای آسیایی محک جدی بخورند.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد با اشاره به شرکت تیم جوان شده ایران در این دوره از مسابقات، ادامه داد: در حالی ما تیم دوم و جوانمان را به مغولستان بردیم که تیمهای مقابل با تمام قوا و نفرات اصلیشان به میدان آمده بودند به همین خاطر خوشحالم که با توجه به شرایطی که بر این دوره از رقابتها حاکم بود، توانستیم 6 مدال طلا کسب کنیم.
درستکار اظهار داشت: کسب 6 مدال طلا در این دوره، در شرایطی است که ما در قهرمانی آسیا 2020 دو مدال طلا و در 2021 سه مدال طلا با ترکیب اصلیمان به دست آورده بودیم . طی دو سال در مجموع 5 طلا گرفته بودیم اما در رقابتهای 2022 توانستیم به لطف خدا و همت بچهها 6 طلا به دست بیاوریم.
نشان دادیم فراتر از آسیا هستیم
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد خاطر نشان کرد: در مغولستان با ترکیبی از جوانان و با تجربهها به میدان رفتیم اما در مقابل سایر کشورهای آسیایی با تمام قوا آمده بودند و این نقطه قوت ماست که با تیم دوم مان نشان دادیم فراتر از آسیا هستیم، اگر چه باید بیشتر کار کنیم. قهرمانی آسیا وقتی لذت و خوشحالی اش بیشتر شد که 4 طلای کسب شده تیم در اوزان المپیکی یعنی 65، 74، 97 و 125 کیلوگرم بود.
هدف اعزام تیم دوم پشتوانهسازی بود
درستکار درباره دلایل اعزام تیم دوم به قهرمانی آسیا هم گفت: طبق برنامهای که برای پشتوانه سازی برای کشتی ایران داریم، تصمیم گرفتیم که به جای نفرات شاخص، تیم دوم که جوان و کمتجربه بود را اعزام کنیم، طبق این برنامه به کشتیگیرانی که پشت خط ماندهاند یا جوانانی که می خواهند خودشان را نشان دهند، فرصت می دهیم.
سرمربی تیم کشتی آزاد ادامه داد: بر اساس این تصمیم هم به ملی پوشان اصلی و مدالآور جهانی و المپیک استراحت داده شد تا خودشان را ریکاوری کنند و هم به یک سری کشتیگیر جوان فرصتی برای آینده داده شد که در یک رقابت بینالمللی مانند قهرمانی آسیا که صرفا یک تورنمنت نیست، شرکت کنند تا خودشان را به کشتی جهان نشان بدهند. بچهها هم نهایت تلاششان را کردند و به خوبی جواب اعتماد کادر فنی را دادند و نتیجه خوبی را به دست آوردیم.
وزن کم کردن میتواند پاشنه آشیل ما شود
وی در ادامه به دستاورد دیگری که قهرمانی آسیا برای کشتی ایران داشت، اشاره کرد و گفت: قوانین جدید درباره وزن کشی که بر اساس آن از زمان وزن کشی تا شروع مسابقه 2 تا 2ساعت و نیم فاصله است، کار کشتیگیران وزن کمکن را واقعا سخت کرده است. این مسئله می تواند تبدیل به نقطه ضعف و پاشنه آشیل ما شود. با توجه به این قانون معتقدم کشتیگیری که وزن کم می کند، اگر در دور اول به حریف سخت بخورد، حتما کارش سخت می شود و مسابقات قهرمانی آسیا به ما نشان داد این سری از کشتیگیران نمیتوانند موفقیتی را به دست بیاورند.
درستکار یادآور شد: همچنین یک سری از کشتیگیران هم وزن زیادی کم نمی کنند اما با توجه به اینکه برنامه اصولی برای کم کردن وزن ندارند، به آنها بد وزن کم کن می گویند، آنها نیز با این قانون به مشکل می خورند. هشدار می دهم کشتیگیرانی که برنامه خوبی برای سر وزن رسیدن ندارند، با توجه به قانون وزنکشی در روز مسابقه و اینکه فاصله وزنکشی و مسابقه کم است، باید مقوله وزن کم کردن را جدی بگیرند و برای اینکه به مشکل نخورند باید به برنامههایی که پزشک تغذیه تیم در اختیارشان قرار می دهد، عمل کنند.
چرخه انتخابی به همه کشتیگیران انگیزه می دهد
درستکار که بر اساس چرخه انتخابی، تیم ملی کشتی آزاد را با ترکیب نفرات برتر کشوری به قهرمانی آسیا اعزام کرد، اظهارداشت: بر اساس چرخه انتخابی باید این اعتمادسازی ذهنی برای جامعه کشتی می شد که هر کسی بیاید تلاش کند و زحمت بکشد، فرصت دعوت به تیم ملی را دارد. به همین خاطر تیم ملی کشتی آزاد با یک ترکیب جوان، بی تجربه و کشتیگیرانی که اگر چه سن و سال بیشتری نسبت به جوانان داشتند اما تجربه بینالمللیشان در میدانهای بزرگ کم بود، به مسابقات اعزام شد.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد تاکید کرد: باید این انگیزه را برای کشتیگیرانی که در باشگاهها و شهرهای مختلف هستند، به وجود بیاوریم که شانس این را دارند که با تلاش به تیم ملی برسند. اعتقاد دارم چرخهای که عدالت محوری در آن اصل باشد، حتما هم از نظر معنوی و هم فنی به تیم کمک می کند و نتیجه آن را کشتی ایران در آینده به خوبی خواهد دید.
کسب موفقیت در آسیا غافلگیرم نکرد
وی با بیان اینکه به موفقیت این تیم ایمان داشته است، خاطر نشان کرد: با وجود جوان و کمتجربه بودن آنقدر به همه بچهها امیدوار بودم که کسب این موفقیت غافلگیرم نکرد. اعتقاد دارم ملیپوشان این تیم سطحشان خیلی بالاتر از آسیا است و همه ملیپوشان این تیم در شرایط خوبی از نظر فنی و روحی قرار داشتند.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد به مبارزه برخی از ملیپوشان در این مسابقات اشاره کرد و اظهار داشت: رحمان عموزاد نشان داد که نسبت قبل، با فکرتر، پختهتر و رو به جلوتر کشتی می گیرد و خیلی خوب و روپا کشتی گرفت، امیر حسین فیروزپور هم نسبت به سنی کمی که دارد پختهتر عمل کرد و خودش را به عنوان یک مدعی درجه یک در دنیا مطرح کرده است. ضمن اینکه یونس امامی هم نسبت به گذشته در سبک مبارزاتی که داشت، پیشرفت داشت. در نهایت همه بچهها خوب بودند و رضایت کلی از تیم دارم.
پشتوانههای خوبی داریم ولی این کافی نیست
درستکار درباره اینکه به نظر می رسد با توجه به قهرمانی ایران در آسیا با ترکیب دوم، کشتی کشورمان از پشتوانه خوبی برخوردار است، اظهار داشت: کشتی ایران پشتوانههای خوبی دارد اما داشتن پشتوانه به تنهایی کفایت نمی کند. باید برای کشتیگیران مستعد و موفق که پشتوانه کشتی ایران هستند برنامه داشته باشیم و با برگزاری اردوهای مختلف و میدان دادن به آنها با اعزام به مسابقات برون مرزی، به این کشتیگیران انگیزه و اعتماد به نفس بدهیم تا به بدنه کشتی ایران تزریق شوند.
وی ادامه داد: کشتیگیران خوبی داریم اما باید روی پشتوانهها به لحاظ کیفی و فنی کار شود تا انتظاراتی که داریم را برآورده کنند. به طوری که اگر در یک وزن کشتیگیرمان که قهرمان جهان است، کنار رفت، کشتیگیر جایگزین پتانسیل کسب مدال جهانی را داشته باشد.
پیک و اوج آمادگی تیم برای رقابتهای جهانی و بازیهای آسیایی است
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد که باید شاگردانش را پس از قهرمانی آسیا برای دو رقابت مهم جهانی صربستان و آسیایی هانگژو آماده کند، درباره مسابقات پیش رو خاطرنشان کرد:کشتی سال بسیار سختی را پیش رو دارد که اولین خان آن مسابقات قهرمانی آسیا بود. برنامهریزی ما برای کشتی طوری است که اوج آمادگی و پیک عملکرد ملی پوشان مسابقات جهانی صربستان و پس از آن در بازیهای آسیایی هانگژو باشد.
درستکار افزود: مسابقات قهرمانی آسیا و تورنمنتهایی که پیش رو داریم فرصتهایی هستند که به ما کمک می کنند تیم تا مسابقات جهانی به اوج برسد. به همین خاطر تا پیش از شرکت در رقابتهای جهانی صربستان در تورنمنتها و مسابقات مختلف به دنبال برطرفکردن نقاط ضعف تکنیکی و تاکتیکی کشتیگیران هستیم.
وی در ادامه به کار سخت تیم ایران در جهانی صربستان اشاره کرد و گفت: در مسابقات جهانی سوای اینکه روسها در صربستان حضور خواهند داشت یا نه، حریفان قدری مانند آمریکا، گرجستان و آذربایجان داریم که به لحاظ نفراتی که در اختیار دارند، تیم خوبی هستند و کشتیگیران طراز اول دنیا را در ترکیب شان قرار دارد و مدعی کسب سکوهای اول تا سوم هستند.
تک ستارههای دردسرساز
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد با بیان اینکه باید مراقب تک ستارههای دیگر کشورها هم باشیم، خاطرنشان کرد: همیشه کشتی ایران در رقابتهای جهانی از تک ستارههای کشورهای دیگر در سبک وزن یا سنگین وزن مانند ژاپنی ها، کوبایی ها، لهستانی ها، مجارستانی ها و ... ضربه خورده که باید حواسمان را جمع کنیم.
درستکار ادامه داد: باید حواسمان به ستارههایی مانند کشتیگیر لهستانی که در 70 کیلوگرم که قهرمان جهان شد یا موسکایف کشتیگیر مجاری که مدال المپیک دارد، کشتیگیر اسلواکی که در 74 مدال نقره جهان را گرفته است یا طاها آکاگل ترک در سنگینوزن باشیم.به همین خاطر جدا از کشتیگیران روس، آذربایجان، آمریکا و گرجستان که یک تیم ده نفره مدعی دارند، تک ستارههایی از کشورهایی مانند هند، قرقیزستان، ژاپن، کوبا، لهستان، مجارستان، اسلواکی و ترکیه هم حریفان بچه های ما هستند.
سرمربی تیم کشتی آزاد در ادامه به بازیهای آسیایی اشاره کرد و اظهار داشت:کشورهایی که در آسیا هستند، بیشتر روی بازیهای آسیایی حساب باز می کنند و برنامه ریزی انها برای این مسابقات است. به همین خاطر در 6 وزن المپیکی باید با یک برنامهریزی دقیق و درصد اشتباه پایین و انتخاب یک ترکیب ایدهآل تلاش کنیم که در هر دو میدان جهانی و آسیایی موفق باشیم.
تصمیم نهایی درباره اولویت ها را فدراسیون می گیرد
در شرایطی مسابقات کشتی بزرگسالان جهان از ۱۹ تا ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ در شهر بلگراد صربستان برگزار میشود که رقابتهای کشتی بازیهای آسیایی هانگژو چین نیز از ۳۰ شهریور تا ۲ مهر ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد، فاصله اندک این دو رقابت مهم به یکی از چالش های کشتی تبدیل شده است. درستکار با اشاره به این دغدغه گفت: یکی از چالشهای بزرگ امسال، فاصله کم بازیهای جهانی و آسیایی است که موفقیت در هر دو میدان یک برنامه ریزی دقیق را می طلبد. در کشتی، مدال جهانی ارزش و اعتبار بالاتری از بازیهای آسیایی دارد و قهرمانان ملیپوش دوست دارند که مدال های جهانیشان را افزایش دهند و به مدال قهرمانی دنیا برسند.
سرمربی تیم کشتی آزاد با اشاره به اهمیت مدالهای بازیهای آسیایی برای مسئولان ورزش گفت: نباید هم فراموش بکنیم که بازیهای آسیایی برای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، مهم و پراهمیت است. ما باید به گونهای عمل کنیم که در بازیهای آسیایی هم پرچم کشورمان در بالاترین نقطه قرار بگیرد.
درستکار در ادامه تصمیمگیر اصلی برای اولویتهای اعزام به مسابقات جهانی یا آسیایی هانگژو را فدراسیون دانست و تاکید کرد:تمام برنامههای فنی به نحو احسن در حال اجرا شدن است و در نهایت با توجه به اولویتهایی که وجود دارد و فاصله اندکی که بین دو مسابقه است، سیاستگذار اصلی و ارگانی که باید تصمیم نهایی را بگیرد، فدراسیون کشتی است که باید مشخص کند برای اعزام به این دو مسابقه چه اتفاقی بیفتد.
کشتی هیچ وقت به اندازه افتخاراتش حمایت نشده است
درستکار در ادامه با بیان اینکه کشتی هیچ گاه به اندازه افتخاراتش دیده نشده، اظهار داشت:کشتی ورزش ملی و فرهنگی ما ایرانیان است و مردم عرق و علاقه خاصی به کشتی دارند و توقع هم از کشتی بالاست ولی همیشه کشتی مظلوم بوده است. با تمام احترام به تمام رشته های ورزشی که به موفقیت هایشان افتخار می کنیم و با مدال گرفتنشان خوشحال می شویم اما کشتی به اندازه افتخارات و مدالهایی که به دست آورده است، هیچ وقت در طول تاریخ دیده نشده است.
سرمربی تیم کشتی آزاد با اشاره انتظاراتی که همواره از کشتی در آستانه بازیهای آسیایی و المپیک برای مدالآوری وجود دارد، گفت: با وجود حمایتهایی که کافی نیست اما همیشه نزدیک المپیک و بازیهای آسیایی توقع از کشتی برای کسب مدال بالا می رود. امسال اما معتقدم که مسئولان ورزش نگاه ویژهای به کشتی دارند.
وی افزود: همراه با آقای بنا چند جلسه با آقای صالحی امیری داشتیم و ایشان قول مساعدت داده اند و احساس می کنم نگاه رئیس کمیته ملی المپیک به کشتی حمایتی است. از دکتر سجادی وزیر ورزش و دکتر صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک درخواست دارم نگاهشان به کشتی چه امسال که بازیهای آسیایی را داریم و چه در آینده، در شان و جایگاهی باشد که این رشته دارد تا کشتی بتواند افتخارآفرینی کند و پرچم ایران را در مسابقات مختلف جهانی، المپیک و آسیایی بالا ببرد.
فدراسیون سنگ تمام گذاشته است
درستکار در بخش پایانی صحبتهایش با اشاره به حمایتهای فدراسیون در فراهم کردن بهترین شرایط برای تیمهای ملی گفت:حمایتهای فدراسیون چه به لحاظ زیرساختهایی که فراهم شده و چه حمایتهایی که از کشتیگیران و مربیان می شود، بدون اغراق در طول تاریخ بی نظیر بوده است.
وی با تشکر از زحمات رئیس فدراسیون، افزود: از حمایت همه جانبه آقای دبیر و تیمشان در فدراسیون کشتی تشکر و قدردانی می کنم که واقعا تلاش می کنند همه چیز از سالن تمرین، تغذیه و خوابگاه در بهترین شکل در اختیار تیمهای ملی باشد. خانه کشتی شهید صدرزاده و شهید هادی، رستوران و فضای تفریحی که برای ملی پوشان آماده شده، وسایل بدنسازی و سایر امکانات در بهترین شرایط توسط فدراسیون برای استفاده ملیپوشان مهیا شده است.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد عنوان کرد: علاوه بر زیرساختهای فوقالعاده، درخواستهایمان برای اعزام به تورنمنتهای مختلف با وجود مشکلات اقتصادی که وجود دارد و تنگناهایی که فدراسیون از لحاظ مالی به آن روبرو است، همواره با موافقت روبرو شده و فدراسیون تمام تلاشش را می کند که برنامه های فنی ما اجرا شود. باید به شخصه از دکتر دبیر قدردانی کنم که یک تنه بار کشتی را به دوش می کشد و امیدوارم مزد این تلاش را بگیرد.
درستکار در ادامه با اشاره به اینکه برای اولین بار در ترکیب کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد از آنالیزور اختصاصی استفاده شده است، افزود: جا دارد به نقش علی مدهنی آنالیزور تیم هم اشاره کنم که کار آنالیز را به صورت حرفه ای و خاص انجام داده و از او هم تشکر می کنم.
درستکار ادامه داد: به خانواده کشتى گیران و مربیان سازنده آنها که زحمت اصلى را به دوش می کشند، هم خدا قوت و دست مریزاد می گویم. این موفقیت حاصل تلاش همه مربیان سازنده است که در باشگاهها فعالیت میکنند و من این موفقیت را به آنها تبریک میگویم.
وی در پایان با اشاره به نقش بزرگ رسانه ها در انعکاس موفقیت های کشتی گفت: از صدا و سیما که براى اولین بار تمام کشتی های مسابقات آسیایى را به صورت مستقیم پوشش داد و تمامى رسانه هاى خبرى، خبرگزارى ها و سایت هاى خبرى و تمامى صفحات اجتماعى که اطلاع رسانى لحظه اى به مردم داشتند کمال قدردانى و تشکر را دارم.
پربازدید ها
آخرین اخبار