PDF نسخه کامل مجله
چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - January 22 2025
کد خبر: ۷۵۴۸۲
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۶

همه چیز از والیبال قهرمانی جهان

تیم‌های برزیل، ایتالیا و لهستان در بیستمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان و در غیاب روسیه پرافتخارترین کشور این رقابت‌ها به دنبال چهارمین قهرمانی خود در جهان هستند.
کیهان ورزشی-

به نقل از فارس، مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان سال 2022  با حضور 24 تیم از چهارم تا بیستم شهریورماه سال 1401 به میزبانی دو کشور لهستان و اسلوونی برگزار خواهد شد.

مرحله مقدماتی این رقابت‌ها از روز جمعه چهارم شهریورماه آغاز می‌شود و به مدت شش روز (نهم شهریورماه) با برگزاری 36 مسابقه ادامه خواهد داشت و پس از این مرحله هشت تیم از دور رقابت‌ها کنار خواهند رفت.

نگاهی به گروه‌بندی مرحله مقدماتی

24 تیم شرکت کننده در بیستمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان رقابت‌های خود را در شش گروه زیر آغاز خواهند کرد:

گروه A : اوکراین، صربستان، تونس و پورتوریکو

گروه B : برزیل، ژاپن، کوبا و قطر

گروه C : لهستان، آمریکا، مکزیک و بلغارستان

گروه D : فرانسه، اسلوونی، آلمان و کامرون

گروه E : ایتالیا، کانادا، ترکیه و چین

گروه F : آرژانتین، ایران، هلند و مصر

دیدارهای مرحله مقدماتی دو گروه A و C به میزبانی لهستان در شهر کاتویتسه برگزار خواهد شد و چهار گروه دیگر (دوم، چهارم، پنجم و ششم) در پایتخت اسلوونی (لیوبلیانا) به میدان می‌روند.

بنابراین تیم ملی والیبال ایران در مرحله مقدماتی در کشور اسلوونی به مصاف حریفان (آرژانتین، مصر و هلند)  خواهد رفت.

برنامه دیدارهای تیم ملی والیبال ایران در مرحله مقدماتی قهرمانی جهان به وقت تهران به شرح زیر است:

پنجم شهریور: ایران – آرژانتین ساعت 20

هفتم شهریور: ایران – مصر ساعت 20

نهم شهریور: ایران – هلند ساعت 20

در پایان مرحله گروهی دو تیم برتر هر گروه به مرحله دوم صعود خواهند کرد و چهار تیم نیز از بین تیم‌های سوم شش گروه که عملکرد بهتری داشته باشند، به مرحله حذفی راه پیدا خواهند کرد.

ادامه مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان در سال 2022 شامل مرحله یک هشتم نهایی، یک چهارم نهایی، نیمه نهایی و فینال پیکار خواهد بود و در مجموع با برگزاری 52 مسابقه (گروهی و حذفی)، قهرمان این رقابت‌ها مشخص خواهد شد.

16 تیم صعود کننده به مرحله یک هشتم نهایی بر اساس عملکرد در مرحله گروهی در یک جدول قرار می‌گیرند تا حریفان این مرحله مشخص شوند. بنابراین در مرحله یک هشتم نهایی تیم اول با شانزدهم، دوم با پانزدهم، سوم با چهاردهم، چهارم با سیزدهم، پنجم با دوازدهم، ششم با یازدهم، هفتم با دهم و تیم هشتم جدول با نهم مسابقه خواهد داد. این مرحله به مدت چهار روز از روز شنبه 12 شهریورماه آغاز می‌شود و با هشت دیدار در دو شهر گلیویسه (لهستان) و لیوبلیانا (اسلوونی) پیگیری خواهد شد.

مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های والیبال قهرمانی مردان سال 2022 جهان نیز روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه 16 و 17 شهریور با چهار مسابقه در دو شهر گلیویسه و لیوبلیانا برگزار می‌شود تا چهره چهار تیم برتر این مسابقات مشخص شود. مراحل نیمه نهایی و نهایی این رقابت‌ها روزهای شنبه و یکشنبه 19 و 20 شهریورماه به میزبانی شهر کاتویتسه لهستان برگزار خواهد شد.

روسیه غایب بزرگ!

پیش از این قرار بود مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان سال ۲۰۲۲ به میزبانی روسیه برگزار شود که فدراسیون جهانی به دلیل تحولات منطقه‌ای و حمله این کشور به اوکراین، میزبانی را از این کشور سلب کرد.

فدراسیون جهانی والیبال (FIVB) پس از مناقصه واگذاری میزبانی مسابقات قهرمانی مردان جهان در سال 2022، دو کشور لهستان و اسلوونی را برای برگزاری این رقابت‌ها انتخاب کرد.

علاوه بر این، طبق مقررات FIVB و با توجه به اینکه لهستان و اسلوونی از قبل برای این رویداد واجد شرایط حضور بودند، اوکراین به عنوان تیم بعدی در رتبه‌بندی جهانی جایگزین روسیه در این رقابت‌ها شد.

غیبت روسیه پرافتخارترین تیم این رقابت‌ها با 11 مدال شامل شش مدال طلا، دو نقره و سه برنز، فرصتی برای تیم‌های برزیل، ایتالیا و لهستان مهیا کرد که به دنبال چهارمین قهرمانی خود در جهان باشند.

اعلام برنامه کامل مرحله مقدماتی

برنامه کامل دیدارهای مرحله مقدماتی قهرمانی مردان جهان به وقت تهران به شرح زیر است:

جمعه چهارم شهریور

برزیل – کوبا ساعت 13:30

ژاپن – قطر ساعت 16:30

آمریکا – مکزیک ساعت 20

فرانسه – آلمان ساعت 20

لهستان – بلغارستان ساعت 23

اسلوونی – کامرون ساعت 23

شنبه پنجم شهریور

ترکیه – چین ساعت 13:30

هلند – مصر ساعت 16:30

ایران – آرژانتین ساعت 20

تونس – پورتوریکو ساعت 20

اوکراین – صربستان ساعت 23

ایتالیا – کانادا ساعت 23:45

یکشنبه ششم شهریور

کوبا – قطر ساعت 13:30

برزیل – ژاپن ساعت 16:30

آلمان – کامرون ساعت 20

آمریکا – بلغارستان ساعت 20

فرانسه – اسلوونی ساعت 23

لهستان – مکزیک ساعت 23

دوشنبه هفتم شهریور

کانادا – چین ساعت 13:30

آرژانتین – هلند ساعت 16:30

ایران – مصر ساعت 20

صربستان – پورتوریکو ساعت 20

اوکراین – تونس ساعت 23

ایتالیا – ترکیه ساعت 23:45

سه شنبه هشتم شهریور

برزیل – قطر ساعت 13:30

ژاپن – کوبا ساعت 16:30

فرانسه – کامرون ساعت 20

مکزیک – بلغارستان ساعت 20

اسلوونی – آلمان ساعت 23

لهستان – آمریکا ساعت 23

چهارشنبه نهم شهریور

آرژانتین – مصر ساعت 13:30

کانادا – ترکیه ساعت 16:30

ایران – هلند ساعت 20

صربستان – تونس ساعت 20

اوکراین – پورتوریکو  ساعت 23

ایتالیا – چین ساعت 23:45

روسیه؛ پرافتخارترین تیم رقابت‌ها

والیبال مردان روسیه با شش مدال طلا، سه مدال نقره و سه نشان برنز (12 مدال) پرافتخارترین کشور مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان است؛ البته شش مدال طلای این کشور در دوره زمانی اتحاد جماهیر شوروی به دست آمده است و از زمان تجزیه شوروی سابق، تیم ملی والیبال مردان روسیه موفق به کسب مدال طلا نشده است. این تیم امسال به دلیل درگیری های اخیر با اوکراین در رقابت ها کنار گذاشته شد. تیم‌های ملی والیبال مردان برزیل (سه طلا و دو نقره)، ایتالیا (سه طلا و یک نقره) و لهستان (سه طلا و یک نقره) در رتبه های دوم تا چهارم پرافتخارترین تیم‌های این رقابت ها قرار دارند.

در مجموع در 19 دوره قبلی این رقابت ها هفت کشور موفق به کسب مدال طلا شدند که کشورهای جمهوری چک با 2 طلا و چهار نقره، آمریکا با یک طلا و دو نقره و آلمان با یک مقام قهرمانی در رتبه‌های پنجم تا هفتم جدول مدال آوران قرار دارند. در مجموع 19 دوره گذشته مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان 18 کشور موفق به کسب مدال در این رقابت‌ها شدند.

هفتمین حضور ایران، یک بار دیگر با مربی وطنی

تیم ملی والیبال ایران در سال 2022، هفتمین حضور خود در رقابت‌های قهرمانی مردان جهان را تجربه خواهد کرد در حالی که بهترین عنوان به دست آمده این تیم در سال 2014 با اسلوبودان کواچ و رتبه ششمی است. ایران در سال 1970 برای نخستین بار در رقابت های قهرمانی مردان جهان که به میزبانی بلغارستان برگزار شد، شرکت کرد که در بین 24 تیم شرکت کننده با کسب چهار برد و هفت شکست جایگاه بیست و یکم را به دست آورد.

رقابت های سال 1998 ژاپن دومین حضور ایران در قهرمانی مردان جهان بود که ملی پوشان کشورمان با پذیرش سه شکست متوالی عنوان نوزدهم در بین 24 تیم شرکت کننده به دست آورد. سرزمین آفتاب تابان در سال 2006 بار دیگر میزبان مسابقات قهرمانی مردان جهان بود که تیم ملی والیبال ایران برای سومین بار در این رقابت ها شرکت کرد و پس از پنج شکست متوالی در جایگاه بیست و یکم این رقابت ها قرار گرفت.

تیم ملی والیبال ایران در سال 2010 برای چهارمین بار سهمیه رقابت‌های قهرمانی مردان جهان به دست آورد و با هدایت زنده‌یاد حسین معدنی در این رقابت‌ها که به میزبانی ایتالیا برگزار شد، شرکت کرد. ملی پوشان کشورمان در این دوره با کسب یک برد و دو شکست برای دومین بار عنوان نوزدهم را به دست آوردند. لهستان و رقابت های سال 2014 بهترین حضور والیبال ایران در مسابقات قهرمانی مردان جهان بود که ملی پوشان با هدایت اسلوبودان کواچ موفق به کسب مقام ششم در ششمین حضور خود شدند.

تیم ایران در دور مقدماتی این رقابت‌ها با تیم‌های فرانسه، ایتالیا، آمریکا، پورتوریکو و بلژیک همگروه بود و با کسب چهار پیروزی (ایتالیا، آمریکا، بلژیک و پورتوریکو)، یک شکست (فرانسه) و 11 امتیاز به عنوان تیم دوم گروه به مرحله بعد صعود کرد. شاگردان کواچ در مرحله دوم موفق به شکست تیم‌های استرالیا، آرژانتین و صربستان شدند و با پذیرش شکست برابر لهستان به عنوان تیم سوم گروه راهی مرحله یک چهارم نهایی شدند.

تیم ملی والیبال ایران در مرحله یک چهارم نهایی مغلوب تیم‌های فرانسه و آلمان شد و در مرحله نیمه‌نهایی نیز با پذیرش شکست برابر روسیه به عنوان ششم این رقابت ها دست یافت. تیم‌های لهستان، برزیل، آلمان، فرانسه و روسیه نیز رتبه های اول تا پنجم را به دست آوردند.

مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان در سال 2018 برای نخستین بار به میزبانی دو کشور اتیالیا و بلغارستان برگزار شد و تیم ملی والیبال ایران در پایان این رقابت‌ها در جایگاه سیزدهم قرار گرفت. ملی‌پوشان کشورمان در مرحله مقدماتی چهار برد (بلغارستان، فنلاند، کوبا و پوتوریکو) و یک شکست (لهستان) به دست آوردند و به عنوان تیم دوم گروه D به مرحله بعد صعود کردند.

شاگردان ایگور کولاکوویچ در مرحله دوم و در گروه G این رقابت‌ها در سه مسابقه مغلوب بلغارستان، کانادا و آمریکا شدند و با قرار گرفتن در رتبه چهارم گروه از صعود به مرحله بعد بازماندند. تیم ملی والیبال مردان ژاپن با دو مدال برنز سال های 1970 و 1974 پرافتخارترین تیم قاره کهن آسیا در این رقابت ها هستند.

ترکیب تیم ایران در رقابت های امسال

میلاد عبادی‌پور (کاپیتان)، امیرحسین اسفندیار، مرتضی شریفی، محمدجواد معنوی نژاد، علی‌اصغر مجرد، امیرحسین توخته، مهدی جلوه، شهروز همایونفرمنش، امین اسماعیل‌نژاد، صابر کاظمی، جواد کریمی، محمدطاهر وادی، محمدرضا حضرت‌پور و محمدرضا موذن بازیکنان تیم ملی والیبال ایران در رقابت‌های قهرمانی مردان جهان سال 2022 هستند.

بهروز عطایی به عنوان سرمربی، اکبر محمدی (سرپرست)، علیرضا طلوع‌کیان و احمد لاهوتی (مربیان)، حسین خوریانی (آنالیزور)، رضا نصیری (پزشک) رضا قلی‌پور (تراپیست) و یاناس (مربی بدنساز) اعضای کادر فنی تیم ملی والیبال ایران در این مسابقات هستند.

دومین میزبانی مشترک

مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان سال ۲۰۲۲ دومین دوره مشترک برگزاری این رقابت‌ها است که از چهارم تا بیستم شهریورماه به میزبانی دو کشور لهستان و اسلوونی برگزار خواهد شد.

نوزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان نیز به میزبانی دو کشور ایتالیا و بلغارستان برگزار ‌شد.

لهستان در سال 2022 در حالی دومین میزبانی خود در رقابت‌های قهرمانی مردان جهان را تجربه می کند که در سال 2014 نیز میزبان این رقابت‌ها بوده است و در سال‌های 2014 و 2018 موفق به کسب مقام قهرمانی شده است. از سوی دیگر اسلوونی میزبان مشترک سال 2022، برای نخستین تجربه جهانی خود آماده می‌شود.

تا کنون کشورهای آرژانتین، برزیل، بلغارستان، جمهوری چک، فرانسه، ژاپن و روسیه نیز دو میزبانی در مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان داشته‌اند. یونان و مکزیک نیز یک دوره تجربه میزبانی داشته‌اند.

مدال آوران ادوار مختلف قهرمانی مردان جهان

فهرست میزبان‌ها، مدال آوران، تیم‌های چهارم، تعداد تیم‌های شرکت کننده و رتبه ایران در 19 دوره گذشته رقابت‌های قهرمانی مردان جهان به شرح زیر است:

چک اسلواکی، 1949: شوروی – چک اسلواکی – بلغارستان – رومانی (10 تیم)

شوروی، 1952: شوروی – چک اسلواکی – بلغارستان – رومانی (11 تیم)

فرانسه، 1956: چک اسلواکی – رومانی – شوروی – لهستان (24 تیم)

برزیل، 1960: شوروی – چک اسلواکی – رومانی – لهستان (14 تیم)

شوروی، 1962: شوروی – چک اسلواکی – رومانی – بلغارستان (21 تیم)

چک اسلواکی، 1966: چک اسلواکی – رومانی – شوروی – آلمان شرقی (22 تیم)

بلغارستان، 1970: آلمان (شرقی) – بلغارستان – ژاپن – چک اسلوکی (24 تیم – ایران بیست‌ویکم)

مکزیک، 1974: لهستان – شوروی – ژاپن – آلمان (شرقی) (24 تیم)

ایتالیا، 1978: شوروی – ایتالیا – کوبا – کره‌جنوبی (24 تیم)

آرژانتین، 1982: شوروی – برزیل – آرژانتین – ژاپن (24 تیم)

فرانسه، 1886: آمریکا – شوروی – بلغارستان – برزیل (16 تیم)

برزیل، 1990: ایتالیا – کوبا – شوروی – برزیل (16 تیم)

یونان، 1994: ایتالیا – هلند – آمریکا – کوبا (16 تیم)

ژاپن، 1998: ایتالیا – یوگسلاوی – کوبا – برزیل (24 تیم – ایران نوزدهم)

آرژانتین، 2002: برزیل – روسیه – فرانسه – یوگسلاوی (24 تیم)

ژاپن، 2006: برزیل – لهستان – بلغارستان – صربستان و مونته‌نگرو (24 تیم – ایران بیست‌ویکم)

ایتالیا، 2010: برزیل – کوبا – صربستان – ایتالیا (24 تیم – ایران نوزدهم)

لهستان، 2014: لهستان – برزیل – آلمان – فرانسه (24 تیم – ایران ششم)

ایتالیا و بلغارستان 2018: لهستان – برزیل – آمریکا – صربستان (24 تیم – ایران سیزدهم)

لهستان و اسلوونی 2022: ؟
پربازدید ها
آخرین اخبار