PDF نسخه کامل مجله
پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - November 21 2024
کد خبر: ۸۸۳۰۰
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۴

هشــدار برای کشتی


 پرونده مسابقات کشتی قهرمانی جهان در رده سنی زیر ۲۳ سال و بزرگسالان در اوزان غیر المپیکی بسته شد. ما در رقابت‌های کشتی فرنگی زیر ۲۳ سال با کسب ۳ طلا و ۴ برنز بر بام جهان ایستادیم. در این مسابقات علی احمدی وفا در وزن ۵۵ کیلوگرم، محمد ناقوسی در وزن ۸۲ کیلوگرم و فردین هدایتی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال طلا، وعرفان جرکنی در وزن ۶۳ کیلوگرم، دانیال سهرابی در وزن ۷۲ کیلوگرم، علی اسکو در وزن ۷۷ کیلوگرم و شایان حبیب زارع در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند تا ایران با ۱۴۹ امتیاز و با اقتدار به عنوان قهرمانی دست پیدا کند. 
در مسابقات کشتی آزاد زیر ۲۳ سال جهان نیز کشتی گیران کشورمان با ۳ طلا، یک نقره و ۲ برنز برای نخستین بار در تاریخ عنوان قهرمانی را به دست آوردند. در این رقابت‌ها مهدی یوسفی در وزن ۷۹ کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور در وزن ۹۲ کیلوگرم و امیررضا معصومی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، مهدی حاجیلوئیان در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال نقره و علی مؤمنی در وزن ۵۷ کیلوگرم، ابراهیم خواری در وزن ۶۱ کیلوگرم و عباس ابراهیم زاده در وزن ۷۰ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند تا ایران با ۱۵۸ امتیاز در جایگاه نخست قرار گیرد. 
شرایط در مسابقات کشتی قهرمانی جهان و در رده بزرگسالان در اوزان غیر المپیکی تا حدودی متفاوت بود. در کشتی فرنگی، ایران با کسب یک مدال طلا توسط محمدعلی گرایی و یک مدال نقره پویا دادمرز به عنوان نایب قهرمانی دست یافت. در کشتی آزاد، اما ضعیفترین نتایج رقم خورد و تیم کشورمان با یک مدال برنز محمد نخودی روی سکوی سوم ایستاد. البته این سومی در شرایطی به دست آمد که امتیازات روسیه محاسبه نشد، وگرنه این عنوان نیز به آزادکاران ما نمی‌رسید. 
واقعیت این است که مدیریت در کشتی، دست اهلش بوده و راس هرم با زیر و بم کار آشناست. این را میتوان از نتایج و خروجی کار دریافت. در یک قلم، کشتی ما طی سال‌های اخیر در تمام رده‌های سنی پایه (نوجوانان، جوانان و امید) عنوان قهرمانی جهان را در دو بخش آزاد و فرنگی به دست آورده ولی نتایج تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی غیر المپیکی آلبانی واقعیت‌های تاز‌های را برای اهالی ورزش آشکار کرد که باید به آن توجه شود. 
در این رقابت‌ها روس‌ها پس از مدتی دوری از سطح اول کشتی جهان، به روی تشک بازگشتند و ستار‌های به نام عبدالرشید سعدالله اف علیرغم تغییر وزن، ششمین طلای جهانیاش را کسب کرد تا کلاس متفاوت کشتی روسیه را به نمایش بگذارد. شاگردان حاجی مراد گاتسالوف با وجود مشکلات درونی و دوری از میادین بزرگ، غنای فنی خود را بار دیگر به نمایش گذاشتند تا ثابت شود با توجه به بازگشت روسیه، عرصه برای کشتی ما تنگ‌تر از قبل میشود. 
در همین رقابتها، ژاپنی‌ها روش و متد متفاوتی از کشتی را به نمایش گذاشتند و با جسارت و سرعت مثال زدنی خودشان، موجب حیرت تمام کشور‌ها شدند. نمایش ژاپنی‌ها به انداز‌های خیره کننده بود که حتی تحسین علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی کشورمان را نیز به دنبال داشت. این ژاپن، مستعد رسیدن به سکوی جهانی است و با ادامه روند کنونی، در سال‌های آینده رقیب سرسختی برای روسیه، ایران و آمریکا به حساب خواهد آمد. 
در مقابل، ما با ۴ کشتی گیر تنها به یک مدال رسیدیم. به عبارت ساده‌تر، از ۱۶ فرصت مدال، فقط یک برنز نصیب مان شد. در دو کشتی مهم، نخودی و قاسمپور تا ثانیه‌های پایانی از حریفان نامدار خود پیش بودند، اما ناگهان با یک اشتباه مسابقه را واگذار کردند. 
باختن در ثانیه‌های پایانی، درد کهنه کشتی و حتی ورزش ایران است. از فوتبال گرفته تا سایر رشته‌ها، از جمله کشتی، این درد را بار‌ها و بار‌ها حس کرده ایم ولی شوربختانه تا امروز درمانی برای آن یافت نشده و مشکلات و باخت‌ها از مسابق‌های به مسابق‌های دیگر منتقل میشود. 
همه اینها نشانه‌هایی از تغییرات کشتی جهان و تداوم اشتباهات ماست. این نه حرف ما بلکه سخن بسیاری از کارشناسان اهل فن کشتی است که باید روی ریزترین مسائل فنی ذره بین قرار داد و با تلاش بیشتر، امتحان راه‌های جدید و تمرکز بیش از پیش روی مسائل روحی و روانی، مسیر تاز‌های برای کشتی، به ویژه در بخش آزاد باز کرد. 
کشتی پرافتخار ما با مدیریت کاربلد می‌تواند این کار را انجام دهد، به شرط آنکه فقط روی ساخت و ساز تمرکز نکند، قدرت ریسک پذیری اش را بالا ببرد و در رفت و آمد‌ها نگاهش معطوف به چند مربی خاص و امتحان پس داده نباشد.


*محمود محمدی

پربازدید ها
آخرین اخبار