PDF نسخه کامل مجله
شنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - May 24 2025
کد خبر: ۹۰۲۸۵
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
فیفا زیر تیغ انتقاد

دیپلماسی خاورمیانه‌ای اینفانتینو، صدای اروپا را درآورد

کیهان ورزشی- 

 

نمایندگانی از چندین عضو اروپایی فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) در جریان کنگره سالانه این نهاد در پاراگوئه، در اعتراض به ورود دیرهنگام جانی اینفانتینو، رئیس فیفا، جلسه را ترک کردند. اینفانتینو در هفته‌ای که گذشت همراه با دونالد ترامپ به خاورمیانه سفر کرده و با رهبران عربستان و قطر دیدار کرده بود. او چندین ساعت پس از زمان مقرر یعنی ساعت ۱۰/۳۰ صبح، به محل برگزاری کنگره رسید.

اعضای معترض شامل هشت نماینده اروپایی شورای فیفا بودند؛ شورایی که نقش اصلی را در تعیین دستور کار کنگره ایفا می‌کند. در میان ترک‌کنندگان جلسه، الکساندر چفرین، رئیس یوفا و دبی هیویت، رئیس اتحادیه فوتبال انگلیس نیز حضور داشتند. همچنین لیز کلاونس، رئیس فدراسیون فوتبال نروژ که از جمله معترضان بود، ورود دیرهنگام اینفانتینو را "ناامیدکننده" و "نگران‌کننده" توصیف کرد.

او در بیانیه‌ای اظهار داشت: "کنگره سالانه مهم‌ترین نهاد برای تضمین حکمرانی شایسته در فوتبال بین‌المللی است. ۲۱۰ فدراسیون عضو از سراسر جهان به پاراگوئه آمده‌اند تا در این کنگره شرکت کنند، با این انتظار که با رهبری حرفه‌ای و گفت‌وگویی در سطح بالا رو‌به‌رو شوند. من کاملا ناراحتی و ناامیدی اعضای اروپایی فیفا را درک می‌کنم و برای میزبانان محترم در پاراگوئه متأسفم... اکنون انتظار می‌رود فیفا در مورد این وضعیت به اعضایش توضیح دهد و اطمینان حاصل کند که صدای فدراسیون‌های عضو شنیده شده و محترم شمرده می‌شود. "

اینفانتینو، دیدار‌های خود در خاورمیانه را در اولویت قرار داده بود؛ سفر‌هایی که شامل دیدار با رهبران کشور‌هایی بود که میزبان جام جهانی قبلی (قطر)، میزبان مشترک جام جهانی بعدی (ایالات متحده آمریکا)، و میزبان دوره ۲۰۳۴ (عربستان) هستند.

تاخیر در ورود اینفانتینو باعث شد که جلسه سالانه سه ساعت دیرتر آغاز شود. او پس از ورود چندین بار از حضار عذرخواهی و علت تاخیر را "مشکلات پروازی" عنوان و تاکید کرد که حضورش در جلسات سیاسی برای نمایندگی فوتبال حائز اهمیت بوده است.

اینفانتینو گفت: "به عنوان رئیس فیفا، مسئولیت من اتخاذ تصمیماتی در راستای منافع سازمان است. احساس کردم باید در آنجا حضور می‌داشتم تا نماینده فوتبال و همه شما باشم. "

سفر اینفانتینو به خاورمیانه، تنها کمی بیش از یک هفته پس از حضور او در کاخ سفید صورت گرفت. در آن دیدار که نخستین جلسه عمومی کارگروه جام جهانی ۲۰۲۶ در دولت ترامپ بود، بر آمادگی آمریکا برای میزبانی این رقابت‌ها تأکید شد. در این جلسه، برخی از اعضای کابینه ترامپ اظهاراتی همراه با شوخی مطرح کردند، مبنی بر اینکه بازدیدکنندگان جام جهانی در صورت ماندن بیش از موعد، ممکن است بازداشت شوند؛ اظهاراتی که در پس‌زمینه اخراج‌های غیرقانونی ساکنین دائم و شهروندان از سوی دولت ترامپ ایراد شد.

جی. دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده گفت: "ما می‌خواهیم مردم بیایند، جشن بگیرند و بازی‌ها را تماشا کنند، اما وقتی زمان شان به پایان رسید، باید به خانه برگردند. در غیر این صورت باید با وزیر امنیت داخلی، خانم [کریستی]نوم صحبت کنند. "

اینفانتینو به نظر می‌رسید که در سخنرانی‌اش در کنگره فیفا، به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت: "به همه کسانی که می‌خواهند برای تماشای جام جهانی مردان یا جام جهانی باشگاه‌ها به آمریکا بیایند، خوشامد می‌گوییم. "

او همچنین افزود: "اما کسانی که قصد ایجاد دردسر دارند، مانند هر کشور دیگری در جهان، نه اینجا و نه هیچ کجای دنیا جایی ندارند. بگذارید کاملا روشن بگویم آنها در فوتبال نیز جایی ندارند. ما در فوتبال به دردسرسازان نیازی نداریم. ما می‌خواهیم دردسرسازان را از فوتبال بیرون کنیم. "

 

سید محمدطاهر شاهین