صحبتهای سجاد انوشیروانی درباره آینده وزنهبرداری، تغییرات در کراسفیت، بی توجهی ادارات کل استانها و ...

کیهان ورزشی-
در ابتدای این نشست محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با اشاره به اتفاقات هفتههای اخیر و جنگ ۱۲ روزه گفت: مقاومت و همبستگی مردم طی حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی باید در تاریخ نوشته شود. جنگ را اسرائیل شروع کرد، ولی ما آن را تمام کردیم. در کنار اتفاقات تلخ و شهادت جمعی از مسئولان و مردم ایران توسط دشمن، این رویارویی شیرینیهایی هم داشت که از آن جمله میتوان به مواردی همچون احیای انسجام ملی و اتحاد مردم ایران مقابل یورش ناجوانمردانه اسرائیل غاصب، افزایش روحیه ملی و عملکرد خوب مسئولان در اداره امور اشاره کرد.
وی ادامه داد: شهادت جمعی از ورزشکاران رشتههای مختلف در یورش ناجوانمردانه دشمن گواهی است بر این مدعا که خون سرخ آنان در جهت ماندگاری وطن و اعتلای سرزمین مادری ریخته شد. از مسئولان ورزش تقاضا داریم با تمام وجود، پیگیر اخراج رژیم صهیونیستی از میادین بینالمللی ورزش باشند.
در ادامه جلسه و مطابق روند معمول، تعدادی از اعضای کارگروه ورزش پرسشها و پیشنهادات خود را در ارتباط با اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته در فدراسیون وزنهبرداری و ترسیم افق آینده این رشته از جمله دلایل ناکامی در المپیک پاریس، ضرورت کسب کرسیهای بینالمللی، لزوم اتخاذ تمهیدات لازم جهت کسب نتیجه در جهانی نروژ و بازیهای آسیایی ناگویا، وضعیت هیئتهای استانی، معیارهای انتخاب سرمربی و پارهای موارد دیگر مطرح کردند.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری در پاسخ به موارد مطرح شده و تشریح فعالیتها و عملکرد فدراسیون گفت: زمانی بهعنوان رئیس فدراسیون انتخاب شدم که بیماری کرونا وقفه جدی در فعالیتهای ورزش از جمله وزنهبرداری ایجاد کرده بود. از سویی، ما آن زمان جمعی از قهرمانان مطرح را کنار خود نداشتیم. همان زمان وعده دادم پس از سه سال در مسیر موفقیت گام خواهیم گذاشت. مسئله دیگری که موجبات اختلال در آمادهسازی قهرمانان و تیمها را فراهم کرده، تغییرات پیاپی در اوزان وزنهبرداری است که توسط مسئولان بینالمللی به خاطر ممانعت از اشاعه دوپینگ در این رشته صورت میگیرد. همین مسئله مشکلاتی را برای ارنج تیمی ایجاد میکند که در نتیجهگیری بیتأثیر نیست.
انوشیروانی تصریح کرد: از آنجایی که انتظارات از وزنهبرداری بالاست، طبق وعدهای که در بدو ورود جهت تقویت و بازسازی این رشته داده بودم، جمعی از آیندهسازان جوان را زیر نظر گرفتیم تا رفته رفته به تیم بزرگسالان تزریق شوند. خوشبختانه برخی از این جوانان هماکنون در رده بزرگسالان حضور دارند و تعدادی دیگر نیز به مرور به رده بالاتر خواهند آمد. مطمئن باشید وزنهبرداری در بازیهای آسیایی ناگویا خود را نشان خواهد داد. از طرف دیگر به خاطر داشته باشید ما جهت کسب مدال در المپیک ۲۰۲۸ لسآنجلس نه تنها روی آقایان بلکه روی مدال بانوان هم حساب باز کردهایم. سهمیه آقایان و بانوان در آنجا برابر است و ما میتوانیم در هر بخش سه وزنهبردار اعزام کنیم. برای رسیدن به موفقیت اردوها را در بهترین شرایط برگزار میکنیم. در آنجا تمام امکانات فراهم و قهرمانان هیچ کم و کسری ندارند. حقوق ورزشکاران را چندین برابر کردیم و قول دادهام هر ورزشکاری مدال طلای جهان را کسب کرد، یک میلیارد تومان پاداش میگیرد. طلای بازیهای آسیایی ناگویا هم سه میلیارد جایزه به همراه خواهد داشت.
وی درباره کنار گذاشته شدن سهراب آزاد از ریاست انجمن کراسفیت اظهار داشت: من برای او احترام قائلم و مشکلی بین ما وجود ندارد. او مدتها مسئولیت انجمن کراسفیت را بر عهده داشت، صلاح دیدم، فرد دیگری این مسئولیت را بر عهده بگیرد. این روال در عرصه مدیریت از جمله مدیریت در ورزش امر طبیعی است که مدیر، با نیروهایی که هماهنگی بیشتری دارند، کار کند. در مجموع به این نتیجه رسیده بودم که ادامه کار با سهراب آزاد میسر نیست. برخلاف برخی شایعات، دیدار او با وزیر ورزش هیچ تأثیری در جابهجاییاش نداشت. از طرفی نصیرشلال نهتنها قهرمان بزرگی بوده، بلکه با کراسفیت هم بیگانه نیست. او سالها در این عرصه مربیگری کرده و در باشگاه خودش این رشته را آموزش میدهد. به این جمعبندی رسیده بودیم که تغییرات در انجمن کراسفیت اجتنابناپذیر است.
انوشیروانی در پاسخ به این پرسش که «چرا وزنهبرداری ما در مراکز بینالمللی تصمیمگیری این رشته فرد یا افراد مؤثر ندارد؟»، تصریح کرد: به نظر من برای رسیدن به این جایگاه باید عزم ملی در میان باشد. دستیابی به کرسیهای جهانی در هر رشته ورزشی با تلفن و پیام و تقاضا ممکن نیست بلکه برای این منظور نیاز به دیپلماسی چند لایه داریم. این مسئله در کشور ما مورد غفلت واقع شده است و فکر میکنم ضرورت دارد در این باره چارهاندیشی شود. البته ما در اجلاس جهانی عربستان موفق شدیم چهار کرسی در کمیسیونهای مختلف بگیریم، ولی هدف اصلی کرسیهای تصمیمگیری است که امیدوارم در آینده بتوانیم به چنین جایگاهی دست پیدا کنیم.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری با اشاره به بازماندن قهرمانان نوجوان و جوان وزنهبرداری از سفر به مسابقات آسیایی قزاقستان خاطر نشان کرد: از مدتها پیش برای این منظور برنامهریزی کرده بودیم. تیمها و نفرات خوبی هم آماده شده بودند، اما با توجه به تعلیق پروازها امکان حضور در محل مسابقات ممکن نشد. در نظر داریم نمایندگان کشورمان را به مسابقات دیگر اعزام کنیم تا همچنان با انگیزه و آمادگی بیشتر در مسیر قهرمانی گام بردارند. در رابطه با عملکرد احتمالی تیم بزرگسالان طی مسابقات جهانی نروژ که مدتی دیگر برگزار خواهد شد، امیدواریهای زیادی داریم. این امیدواری خصوصاً در اوزان بالا بیشتر است. به اعتقاد بنده نتایج خوبی در نروژ خواهیم گرفت. هدایت تیم ملی بر عهده بهداد سلیمی است؛ فردی که مدارج قهرمانی را تا بالاترین درجه طی کرده، مدرک مربیگری بینالمللی دارد و شورای فنی نیز پس از بررسی برنامه افراد مختلف نهایتاً انگشت روی نام سلیمی گذاشت. با هماهنگی کادر فنی برنامه زمانبندی شدهای را جهت موفقیت اوزان سبک تدوین کردهایم تا بتوانیم علاوه بر اوزان سنگین، در سبک وزن هم توفیق کسب مدال داشته باشیم. در همین راستا اقدامات خوبی انجام گرفته است و نفراتی شناسایی شدهاند که امیدوارم حاصل این اقدامات در آینده نه چندان دور، به بار بنشیند. وعده ما جهت بازگرداندن طلای سنگین وزن به قوت خود باقی است و تلاش خواهیم کرد این وعده در جهانی نروژ محقق شود.
وی همچنین ضمن اظهار گلایه از بیتوجهی ادارات کل استانها نسبت به وزنهبرداری تأکید کرد: سیاست حمایت از رشتههای مدالآور در ادارات کل رعایت نمیشود. یکی از معضلات اصلی هیئتهای استانی، فقدان لوازم و امکانات در مناطق مختلف کشور بود که از دوره فدراسیونهای گذشته پا بر جا بود. از وقتی که مسئولیت فدراسیون را بر عهده گرفتم، بخشی از اوقات خود را به رفع مشکل کمبود امکانات در استانها دادم. در همین راستا حدود ۶۰ میلیارد تومان جهت رفع این موضوع اختصاص دادم. در نظر است تا پایان دوره چهارساله، این مبلغ به ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش یابد. متأسفانه ادارات کل استانها در این راستا با ما همراه نیستند! در واقع، بودجهای که آنها به رشته مدالآوری، چون وزنهبرداری اختصاص میدهند ناچیز است. فدراسیون ۵۰۰ میلیون به تهران داده تا جهت پیشبرد اهداف وزنهبرداری هزینه شود، اما پس از مدتها هنوز نمیدانیم این مبلغ کجا هزینه شده است. زیرساختها و سالنهای وزنهبرداری تهران از بین رفته و سالنها بسته شدهاند. با این وضعیت هیچ انتظاری از پیشرفت و شکوفایی این رشته در تهران نداریم. با آموزش و پرورش تفاهمنامه امضا کردیم تا وزنهبرداری به مسابقات آموزشگاهها برگردد، اما متأسفانه تا اینجا هیچ اقدامی جهت عملیاتی شدن آن تفاهمنامه انجام نشده است. در اصفهان سه سالن فعال داشتیم، امروز از آن سالنها سه مخروبه بر جای مانده است. استانهای دیگر هم اهمیت لازم را به وزنهبرداری نمیدهند. تاکنون هر مسابقهای در استانها برگزار شده، به هزینه فدراسیون بوده و ادارات کل کمترین حمایتی از ما نداشتهاند.
انوشیروانی در پایان تأکید کرد: علیرغم برخی کملطفیها و کارشکنیها در حال حاضر ثبات و همدلی خوبی در فدراسیون وجود دارد. چند قهرمان جهان و المپیک کنار ما هستند تا به اتفاق، اهداف و برنامههای وزنهبرداری را به نقطه مطلوب برسانیم. زمانی که مسئولیت فدراسیون را بر عهده گرفتم، تعداد ورزشکاران سازماندهی شده این رشته که کارت بیمه ورزشی داشتند، کمتر از سه هزار نفر بود. سال گذشته بیش از هشت هزار نفر ورزشکار داشتیم و انتظار داریم این رقم سال به سال بیشتر شود. تلاش خواهیم کرد وزنهبرداری را به فدراسیون نمونه تبدیل کنیم. ریلگذاریها انجام شده است و مطمئناً در آینده از این رشته بیشتر خواهید شنید.