بزرگترین جابجاییهای فوتبال جهان در تابستان داغ فوتبال

کیهان ورزشی-
برای آنکه باشگاههای حاضر در رقابتهای بازطراحیشدهجام جهانی باشگاهها در ایالات متحده بتوانند تیمهای خود را تقویت کنند، در ابتدای ماه ژوئن یک پنجره نقل و انتقالاتی زودهنگام و دهروزه در نظر گرفته شد؛ فرصتی که برخی از تیمها از آن استفاده خوبی کردهاند.
با این حال، تنها تیمهای راهی این تورنمنت مجاز به جذب بازیکن در این بازه نبودند بلکه سایر تیمها نیز امکان فعالیت در بازار نقل و انتقالات را پیدا کردند. چنین شرایط استثنایی باعث ایجاد موجی از خرید و فروش در میان باشگاههای سراسر جهان شده است. در مدتزمانی کوتاه، مبالغ هنگفتی هزینه شده و با باز شدن پنجره رسمی نقل و انتقالات تابستانی در ۱۶ ژوئن، این روند پرهزینه ادامه خواهد یافت.
در ادامه، نگاهی داریم به گرانترین انتقالهای انجامشده در این پنجره ابتدایی.
فیفا با باز کردن پنجرهای ویژه برای نقلو انتقالات جام جهانی باشگاهها، از ۱ تا ۱۰ ژوئن (یازده تا بیست و یک خرداد)، شروعی پرهیجان را رقم زده است. این ده روز فرصتی دیوانهوار برای باشگاهها فراهم کرده تا با تقویت تیمهای خود، با اطمینان خاطر به اولین دوره این رقابت که قرار است در تاریخ ماندگار شود، وارد شوند. رئال مادرید سریعتر از دیگران دست به کار شده است. دین هویسن با پرداخت ۵۸ میلیون یورو از بورنموث و ترنت الکساندر-آرنولد با جبران خسارت ۱۰ میلیون یورویی به لیورپول، به تیم ملحق شدهاند، اما این پایان کار نیست؛ در برنابئو نامهایی مثل نیکو پاز (کومو)، آلوارو کارراس (بنفیکا) و آنجلو استیلر (اشتوتگارت) بهعنوان اهداف ژابی آلونسو مطرح هستند. رئال مادرید تنها تیمی نیست که بازار نقلوانتقالات را به هم ریخته است.
منچسترسیتی گواردیولا، پس از فصلی ناامیدکننده، نیاز به واکنشی قاطع دارد. رئیس باشگاه از خریدهای جدید خبر داده است. پس از جذب ریس، مارموش و خوسانوف در بازار زمستانی، حالا نوبت به ورود بازیکنانی بزرگتر رسیده است. رایان چرکی (المپیک لیون)، تیجانی ریندرس (میلان) و رایان آیتنوری (ولورهمپتون) ممکن است از همین ژوئن پیراهن "سیتیزنها" را بر تن کنند. مورگان گیبس-وایت (ناتینگهام فارست) نیز بهعنوان گزینهای برای همراهی گواردیولا در سفر به آمریکا مطرح است. بازگشت کامل رودریگو، برنده فعلی توپ طلا، یک تقویت کلیدی است، اما جدایی کوین دیبروینه و تصمیمگیری درباره بازگشت کایل واکر (از میلان) چالشهایی پیش روی تیم هستند.
بایرن مونیخ پیشتر جاناتان تاه را از بایر لورکوزن جذب کرده و آدام آزنو، پس از دوره قرضی در وایادولید، به تیم در آمریکا ملحق خواهد شد، اما برایان ساراگوسا جایی در این برنامه ندارد. بایرن پس از ناکامی در جذب فلورین ویرتس، به دنبال گزینههای دیگری است، هرچند بستن این قراردادها در ده روز اول ژوئن دشوار به نظر میرسد. پاریسنژرمن، قهرمان تازهتاجگذاریکرده لیگ قهرمانان و مدعی اصلی جام جهانی باشگاهها، برنامه چندانی برای فعالیت در بازار ندارد. تنها تغییر احتمالی، بازگشت مارکو آسنسیو از آستون ویلا پس از پایان دوره قرضی اوست. آسنسیو در شبکههای اجتماعی از هواداران ویلا خداحافظی کرده است. نام فرانکو ماستانتونو نیز مطرح است، اما بعید به نظر میرسد که او بهجای همراهی ریورپلاته در جام جهانی، به پاریس بپیوندد.
چلسی، قهرمان لیگ کنفرانس، آماده انفجاری بزرگ در بازار است. بازگشت ژوائو فلیکس (از میلان) و اکسل دیساسی (از آستون ویلا) میتواند تیم مارسکا را برای جام جهانی تقویت کند، اما بازگشت کارنی چوکوئمکا (دورتموند) و رناتو ویگا (یوونتوس) پیچیدهتر است، زیرا باشگاههای فعلی آنها در حال مذاکره با چلسی برای حضورشان در تورنمنت فیفا هستند. وضعیت مشابهی برای کولو موآنی بین یوونتوس و پاریسنژرمن وجود دارد. چلسی همچنین به دنبال چند انتقال بزرگ است: آلخاندرو گارناچو (منچستریونایتد) و هوگو اکیتیکه (اینتراخت فرانکفورت) گزینههای جذابی هستند ولی نزدیکترین انتقال، جذب لیام دلاپ از ایپسویچ تاون است که تقریباً قطعی شده است.
اتلتیکو مادرید در حالت انتظار به سر میبرد و بازار را زیر نظر دارد. هدف اصلی آنها حفظ کلمنت لنگله، مدافع قرضی، فراتر از مرحله گروهی (یکهشتم نهایی در ۲۸ و ۲۹ ژوئن) است. همچنین نامهایی مثل جانی کاردوسو (رئال بتیس)، الکس بائنا (ویارئال)، نیلز ولتماده (اشتوتگارت)، لئو رومان (مایورکا) و فدریکو کیهزا (لیورپول) در فهرست اهداف اتلتیکو قرار دارند. در اروپا، تیمها بهسرعت وارد عمل شدهاند. اینترمیلان در آستانه جذب لوئیس هنریکه از مارسی است و پورتو تمام تلاش خود را برای به خدمت گرفتن گابری ویگا از الاهلی به کار بسته است.
حضور یا عدم حضور کریستیانو رونالدو در جام جهانی باشگاهها بزرگترین سؤال است. النصر، تیم فعلی او، به این تورنمنت راه نیافته و شایعاتی درباره حضور قرضی او مطرح شده است. از برزیل تا آمریکا و آفریقا، همه دوست دارند کریستیانو را در تیم خود داشته باشند، اما مسائل مالی این انتقال را دشوار کرده است. الهلال ممکن است برای جذب او اقدام کند، هرچند این انتقال برای النصر توجیه سختی دارد ولی با دخالت عربستان سعودی، غیرممکن نیست. الهلال برنامههای بزرگی دارد. آنها زینالدین زیدان و سیمونه اینزاگی را برای سرمربیگری مدنظر دارند و به دنبال بازیکنانی مثل برونو فرناندز (منچستریونایتد)، آندره اونانا (آستون ویلا) و ویکتور اوسیمن (ناپولی) هستند. این تیم قطعاً با صرف هزینههای کلان، خریدهای بزرگی خواهد داشت.
بازار نقلوانتقالات در آستانه انفجار است. رقابتی نفسگیر برای تکمیل نقلوانتقالات تا ۱۰ ژوئن در جریان است تا تیمها با نیروی تازه برای کسب اولین جام جهانی باشگاهها با ۳۲ تیم آماده شوند. تابستان ۲۰۲۵ میتواند نگاه به فوتبال را برای همیشه تغییر دهد.
۱- ماتئوس کونا (از وولوز به منچستریونایتد) – منچستریونایتد، باشگاه رده پانزدهم فصل گذشته لیگ انگلستان، با فعالسازی بند فسخ ۵/۶۲ میلیون پوندی، ماتئوس کونیا، مهاجم ۲۶ ساله برزیلی را از ولورهمپتون (باشگاه رده شانزدهم) به خدمت گرفت. این نخستین خرید تابستانی "شیاطین سرخ" پس از فصلی ناامیدکننده محسوب میشود. این انتقال مهم در تاریخ اول ژوئن ۲۰۲۵ نهایی شد و کونیا با قراردادی پنجساله به همراه گزینه تمدید یکساله، به جمع بازیکنان منچستریونایتد پیوست.
۲- دین هویسن (از بورنموث به رئال مادرید) – برای اولین بار در تاریخ باشگاه، رئال مادرید با خرید دین هاوسن بیش از ۵۰ میلیون یورو برای جذب یک مدافع پرداخت کرد. طی ۱۵ سال گذشته، پرداخت نکردن مبلغی بیش از ۵۰ میلیون یورو برای مدافع، یک خط قرمز بود که کهکشانیها هیچگاه از آن عبور نکرده بودند، اما حالا، دین هاوسن با مبلغ ۵۸ میلیون یورو این مرز را شکست و به نقطه عطفی در تاریخ مادرید تبدیل شد. در ۱۲۳ سال گذشته، هیچ مدافعی با این رقم به رئال مادرید نپیوسته بود. رکورد قبلی متعلق به میلیتائو بود که با ۵۰ میلیون یورو جذب شده بود. پیش از او، فرلان مندی با ۴۸ میلیون یورو از لیون به مادرید آمد. این دو بازیکن، تنها استثناهایی بودند که رئال برایشان چنین مبلغ بالایی پرداخت کرد.
۳ – تیجانی ریندرس (از میلان به سیتی) - با اعلام رسمی باشگاه انگلیسی، ریندرس به عنوان یکی از زوایای این ۳ ضلعی به خط میانی آبیها اضافه شد. ارزش اولیه این انتقال ۵۳ میلیون است و با اضافه شدن بندهایی در قرارداد به ۷۰ میلیون هم میرسد. قرارداد ستاره سابق میلان با منچسترسیتی ۵ ساله گزارش شده و او را تا تابستان ۲۰۳۰ در "اتحاد" ماندگار میکند.
۴ - فرانکو ماستانتونو (از ریپورپلاته به رئال مادرید) – فرانکو ماستانتونو در حالی به رئال مادرید پیوست که انتقالش به بعد از جام جهانی باشگاهها موکول شده است. رئال برای خرید ماستانتونو ۴۵ میلیون یورو در سه قسط به ریورپلاته میپردازد و ۱۸ میلیون یورو هم به عنوان مالیات و کمیسیون پرداخته میشود تا مجموع مبلغ انتقال این بازیکن ۶۳ میلیون یورو باشد.
۵ - ژان کلر تودیبو (از بارسلونا به وستهام یونایتد) – یکی از سودآورترین قراردادهایی که باشگاه بارسلونا تا به حال امضا کرده، خرید و فروش تودیبو بوده است. مبلغ انتقال او در ژانویه ۲۰۱۹ یک میلیون یورو بود و حالا با انتقال رسمیاش به وستهام، باشگاه بارسلونا از این مدافع فرانسوی ۲۰ میلیون یورو بهدست آورده است. تودیبو بهعنوان یکی از آیندهدارترین مدافعان میانی در بازار فوتبال فرانسه ظهور کرد. بارسلونا زمانی که این بازیکن تنها ۱۹ سال داشت، انتقالش را از تولوز نهایی کرد، اما از همان لحظه، این بازیکن از ترکیب این تیم کنار گذاشته شد. بارسا تنها یک میلیون یورو برای جذب این مدافع میانی پرداخت کرد که قراردادش در پایان فصل به پایان میرسید. آنها این کار را انجام دادند تا از ایجاد تنش با تولوز جلوگیری کرده و روابط میان دو باشگاه را حفظ کنند.
۶ – رایان آیت نوری (از وولوز به سیتی) - آیت نوری فصل گذشته بهترین فصل خود در وولوز را سپری کرد و بهترین ستاره زردپوشان در استادیوم مولینیو بود. با درخواست پپ گواردیولا از مدیران سیتی، تلاش برای جذب رایان بلافاصله بعد از پایان فصل شروع شد و پپ میخواست با او راهی جام باشگاههای جهان شود. در نهایت این مذاکرات جواب داد و آیت نوری قراردادش را امضا کرد و با سیتی راهی جام جهانی باشگاهها شد. بر اساس اعلام رسانهها ارزش قرارداد آیت نوری با سیتی ۳۷ میلیون یورو است و البته با احتساب پاداشهای عملکردی ممکن است به حدود ۴۰ میلیون یورو برسد.
۷ – رایان چرکی (از لیون به سیتی) – این انتقال با مبلغ پایه ۳۶ میلیون یورو و ۶ میلیون یورو بندهای متغیر نهایی شده تا مجموع رقم احتمالی به ۴۲ میلیون یورو برسد. چرکی که تنها ۲۲ سال دارد، یکی از آیندهدارترین بازیکنان فوتبال فرانسه محسوب میشود و مدتهاست زیر نظر باشگاههای بزرگ اروپایی قرار دارد.
۸ - لیام دلاپ (از ایپسویچ به چلسی) – مهاجم ۲۲ ساله و محصول آکادمی منچسترسیتی رسما به باشگاه چلسی پیوست. این انتقال به مبلغ ۳۰ میلیون پوند از ایپسویچ تاون صورت گرفته و قرارداد جدید او تا ژوئن ۲۰۳۱ به امضا رسیده است. دلاپ در تابستان ۲۰۲۵ پس از بررسی بیش از ۶ پیشنهاد مختلف، چلسی را به عنوان مقصد بعدی خود انتخاب کرد.
۹ - ماتیس تل (از بایرن مونیخ به تاتنهام هاتسپر) – توماس فرانک اولین خرید خود را پس از جایگزینی آنج پستکوگلو در اسپرز انجام داد و انتقال قرضی اولیه تل به مبلغ ۳۰ میلیون پوند دائمی شد. چند نفر از بازیکنان برجسته برنتفورد میتوانند تابستان امسال به این مهاجم بپیوندند.
۱۰ - چارامپالوس کوستولاس (از المپیاکوس به برایتون) – قراردادی ۳۰ میلیون پوندی که با افزودنیها به ۳۱ و نیم میلیون پوند افزایش مییابد و یک فصل فوتبال حرفهای در تیم اصلی به اندازهای متقاعدکننده بود که برایتون را راضی کند با مبلغ اندکی او را از المپیاکوس جدا کند و مهاجم ۱۸ ساله را به خدمت بگیرد که در ۳۵ بازی هفت گل برای المپیاکوس زده و دو گانه قهرمانی را در یونان به دست آورده است.
۱۱ - جرمی فریمپونگ (از بایر لورکوزن به لیورپول) – جرمی فریمپونگ، مدافع تیم فوتبال بایر لورکوزن، با قراردادی پنج ساله به تیم فوتبال لیورپول پیوست. فریمپونگ که تمام افتخارات ممکن در فوتبال آلمان را زیر نظر ژابی آلونسو کسب کرده، در روزی بهعنوان جانشین آرنولد راهی آنفیلد شد که رئال از جذب ترنت خبر داده بود.
۱۲ - استوائو (از پالمیراس به چلسی) – از سال گذشته مشخص شده بود که این نوجوان برزیلی بااعتمادبهنفس در تابستان امسال راهی چلسی خواهد شد، اما تا رسیدن او به ۱۸ سالگی در ماه آوریل امکان نهایی شدن این قرارداد وجود نداشت. محصول آکادمی پالمیراس قرار است ابتدا در جام جهانی باشگاهها برای تیم برزیلی بازی کند و سپس راهی لندن شود.
۱۳ –بلینگام (از ساندرلند به بروسیا دورتموند) – بلینگام که فصل گذشته در ساندرلند عملکرد درخشانی داشت، حالا با مبلغ ۵/۳۱ میلیون یورو به همراه ۵ میلیون یورو پاداشهای مشروط، به جمع زردپوشان وستفالن اضافه شده است. این انتقال، دومین خرید گرانقیمت تاریخ باشگاه محسوب میشود؛ رکورد اول همچنان متعلق به عثمان دمبله است که در سال ۲۰۱۷ از رن به دورتموند پیوست.
۱۴ - یان کوتو (از منچستر سیتی به بروسیا دورتموند) – ملی پوش برزیلی هرگز برای منچسترسیتی بازی نکرده، اما این غیرعادی نیست. سومین باشگاهی که او به صورت قرضی به آن ملحق شد، میتوانست حضور وی را دائمی کند و دورتموند نیز با ۲۵ میلیون پوند همین کار را انجام داد.
۱۵- نیکو گونزالس (از فیورنتینا به یوونتوس) – نیکو گونزالس در تابستان ۲۰۲۴ و با قراردادی قرضی به ارزش ۸ میلیون یورو از فیورنتینا به یوونتوس پیوست. با تحقق شروط تعیینشده، قرارداد این بازیکن با یوونتوس دائمی شد و "بیانکونری" از بابت آن، حدوداً ۲۸ میلیون یورو به فیوره پرداخت کرد. نیکو در ۳۵ بازی برای یوونتوس، آمار پنج گل و چهار پاس گل را به ثبت رسانده است.
۱۶ - کوین دانسو (از لانس به تاتنهام) – با اتمام فصل ۲۰۲۵-۲۰۲۴، بند خرید اجباری کوین دانسو فعال شد و قرارداد این بازیکن با تاتنهام از قرضی به دائمی تغییر شکل پیدا کرد. اسپرز بابت خرید دانسو، مجموعاً ۲۵ میلیون یورو به لانس پرداخت میکند.
۱۷ - لوئیس هنریکه (از مارسی به اینترمیلان) – فینالیستهای شکست خورده لیگ قهرمانان اروپا نیاز به تزریق خون تازه داشتند و این بازیکن ۲۳ ساله برزیلی با این خواسته مطابقت دارد. اینتر برای این ستاره ۱۹ میلیون پوند هزینه کرده است.
۱۸ – انزو لفی (از رم به ساندرلند) – قرارداد ۱۹ و نیم میلیون پوندی این هافبک فرانسوی با ساندرلند به عنوان گرانترین قرارداد نقل و انتقالی تاریخ این باشگاه در نظر گرفته میشود. لفی قرارداد قرضی خود را با این تیم انگلیسی به قراردادی دائمی تبدیل کرده است.
۱۹- داریو اسوگو (از ورزش به چلسی) – قراردادی هفت ساله و ۱۸ و نیم میلیون پوندی توسط هافبک ۲۰ ساله پرتغالی امضا شده است که انتظار میرود به عنوان جانشین مویزس کایسدو فعالیت کند.
۲۰- آرتور ورمیرن (از اتلتیکو مادرید به لایپزیگ) – باشگاه اسپانیایی به خوبی توانست سود کمی از ورمیرن به جیب بزند. اتلتیکو با قراردادی ۱۷ میلیون پوندی قرارداد قرضی این بازیکن را دائمی کرد.
عرفان خماند