17/تير/1404
|
23:38
|
کد خبر: ۹۰۷۳۲
۱۲:۳۳
۱۴۰۴/۰۴/۱۷

"شاه‌ماهی" آلمانی در قلب لیورپول

کیهان ورزشی- 

 

فلورین ویرتس؛ چرا لیورپول همه‌چیز را روی ستاره بایرلورکوزن شرط بسته و آرنه اشلوت از او در کجا بهره خواهد برد؟

باشگاه لیورپول با بایرلورکوزن بر سر انتقال فلورین ویرتس، هافبک هجومی جوان و درخشان فوتبال آلمان، به توافقی به ارزش ۱۱۶/۵ میلیون پوند دست یافته است؛ انتقالی که رکورد گران‌ترین خرید تاریخ فوتبال بریتانیا را جابجا خواهد کرد، اما چرا لیورپول حاضر شده چنین سرمایه‌گذاری هنگفتی روی این بازیکن ۲۲ ساله انجام دهد و سرمربی سرخ پوشان، آرنه اشلوت، چگونه از او در ساختار تاکتیکی تیمش بهره خواهد برد؟

بازسازی نسل آینده

با ویرتس، یک سر و گردن بالاتر

شوق و هیجان در آنفیلد قابل لمس است، زیرا سرخ‌پوشان مرسی‌ساید در آستانه جذب یکی از بااستعدادترین و پرطرفدارترین فوتبالیست‌های جوان جهان برای سال‌های اوج دوران حرفه‌ای‌اش قرار دارند. آرنه اشلوت قصد دارد تیم قهرمان را بازسازی کند و ویرتس می‌تواند قطعه‌ای کلیدی در این پازل جدید باشد.

فلورین پلتنبرگ، خبرنگار آلمانی، درباره این بازیکن می‌گوید: "او بازیکنی خارق‌العاده است؛ یکی از بزرگ‌ترین استعداد‌ها و هیجان‌انگیزترین بازیکنانی که اکنون در فوتبال آلمان داریم. "

زیر ذره بین از ۲۰۲۰

ویرتس با مجموعه‌ای منحصر‌به‌فرد از توانایی‌ها می‌تواند در پست‌های گوناگون بازی کند و همین انعطاف‌پذیری تاکتیکی او را به ابزاری مهم برای آرنه اشلوت در فصل پیش‌رو تبدیل می‌کند. بنا بر گزارش‌ها، مایکل ادواردز، مدیر اجرایی فوتبال گروه "فن‌وی اسپورتس"، نخستین بار در سال ۲۰۲۰، زمانی که ویرتس هنوز در تیم جوانان کلن حضور داشت، برای جذب او اقدام کرده بود. حتی پس از مصدومیت جدی و پارگی رباط صلیبی پای چپ این بازیکن در مارس ۲۰۲۲، ادواردز همچنان ارتباط خود را با خانواده ویرتس حفظ کرد.

علت اصلی رقابت شدید برای جذب ویرتس، از جمله میان باشگاه‌هایی، چون بایرن‌مونیخ و منچسترسیتی، این است که او مجموعه‌ای کامل از یک هافبک هجومی مدرن محسوب می‌شود. بازیکنی از نسل جدید که نه‌تنها در خلق موقعیت استاد است بلکه خود نیز گل می‌زند. او طی دو فصل اخیر در بوندس‌لیگا در ۴۴ گل نقش مستقیم داشته است: ۲۱ گل و ۲۳ پاس گل، آماری که تنها از کول پالمر، ستاره چلسی، در میان بازیکنان زیر ۲۳ سال در پنج لیگ معتبر اروپا پایین‌تر است.

ویرتس در فصل گذشته، یکی از تنها شش بازیکنی بود که در پنج لیگ برتر اروپایی آمار دو رقمی گل و پاس گل را ثبت کرد. فیلیکس فیشر، خبرنگار، درباره وی می‌گوید: "او بازیکنی بسیار بااستعداد است؛ پاس‌هایی دقیق با ریتم مناسب می‌دهد، باعث بهتر شدن هم‌تیمی‌هایش می‌شود و خودش نیز به‌خوبی گل می‌زند. توان تصمیم‌گیری در سرنوشت بازی‌ها را دارد و این ویژگی می‌تواند لیورپول را پنج تا ده درصد قوی‌تر کند. آنها هم‌اکنون هم تیمی فوق‌العاده هستند، اما ویرتس کیفیتی متفاوت به آنها اضافه خواهد کرد. "

با هر دو پا

یکی از دلایل اصلی اثربخشی ویرتس در حمله این است که او هرچند راست‌پاست ولی با پای چپ نیز تسلط بالایی دارد و همین ویژگی به او اجازه می‌دهد با انعطاف بالا از مدافعان حریف عبور کند و به فضا‌های خطرناک وارد شود.

در فصل گذشته، ویرتس با ثبت ۳۱۳ عبور موفق، بیشترین نبرد موفق را در بوندس‌لیگا به نام خود ثبت کرد. تنها لامین یامال (۲۳۱) از بارسلونا، محمد قدوس (۲۱۶) از وستهام، و جرمی دوکو (۲۰۳) از منچسترسیتی در میان بازیکنان پنج لیگ برتر اروپا، آمار بهتری از ۱۶۱ دریبل موفق ویرتس در دو فصل گذشته داشته‌اند.

او در همین مدت ۱۲۴ موقعیت گل در جریان بازی خلق کرده است؛ آماری که در بین بازیکنان پنج لیگ برتر، تنها محمد صلاح (۱۵۰)، مارتین اودگارد (۱۳۹)، برونو فرناندز (۱۳۷) و کول پالمر (۱۳۴) از او پیشی گرفته‌اند.

توانایی در ارسال پاس‌های کلیدی نیز از جمله ویژگی‌های برجسته بازی اوست. ویرتس با چشمانی تیزبین همواره به دنبال پاس عمقی‌ست؛ پاس‌هایی که در دل دفاع‌های بسته و فشرده حریفان - چالشی همیشگی برای لیورپول - راه نفوذ باز می‌کنند. در همین راستا، او در فصل گذشته بیشترین پاس عمقی (۴۹) و بیشترین پاس ترکیبی کوتاه (۱۲۳) را در بوندس‌لیگا به ثبت رساند.

اما آنچه ویرتس را بیش از پیش منحصر‌به‌فرد می‌سازد، تلفیق بازی‌سازی با پرسینگ موثر است. او در فصل گذشته ۷۱ بار در یک‌سوم هجومی زمین، مالکیت توپ را پس گرفت؛ از جمله ۳۹ بار در قالب بازپس‌گیری‌های پرفشار، آماری که در هر دو شاخص، او را در صدر بوندس‌لیگا قرار می‌دهد.

با وجود سن پایین، ویرتس بازیکنی پخته و باتجربه محسوب می‌شود. او تاکنون نزدیک به ۲۰۰ بازی در بوندس‌لیگا انجام داده، در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ عنوان بهترین بازیکن سال فوتبال آلمان را کسب کرده و از دید بسیاری از کارشناسان، ذهنی باتجربه در قالب بدنی جوان دارد.

مهم‌تر از همه، هوش فوتبالی ویرتس به آرنه اشلوت این امکان را می‌دهد تا از او در پست‌های مختلف استفاده کند؛ از هافبک هجومی شماره ۱۰ گرفته تا وینگر معکوس یا حتی نقش بازیکن آزاد در سیستم چرخشی. این انعطاف‌پذیری تاکتیکی می‌تواند لیورپول را در فصل جدید از یکنواختی تاکتیکی نجات داده، آنها را کمتر قابل پیش‌بینی و سخت‌تر شکست‌پذیر کند.

واگذاری کلید پست شماره ۱۰

یکی از عوامل کلیدی که باعث شد فلورین ویرتس تصمیم به پیوستن به لیورپول بگیرد، ظاهرا دیدگاه آرنه اشلوت برای استفاده از او در نقش شماره ۱۰ در فصل آینده بود. این دو نفر با یکدیگر ملاقات کرده‌اند تا درخصوص انتقال صحبت کنند و بدون تردید این پست کاملا مناسب توانایی‌های متنوع ویرتس است، بازیکنی که عاشق ارتباط دادن خطوط بازی است؛ همان‌گونه که ۱۷۹۰ پاس در یک‌سوم نهایی زمین در فصل گذشته بوندس‌لیگا، به عنوان دومین آمار برتر در این لیگ نشان می‌دهد.

دوین اوزک، معاون پیشین ورزشی لورکوزن، می‌گوید: "او بازیکنی است با هوش بی‌نظیر که به‌خوبی فضا‌های میان خطوط را درک می‌کند. " و ناتان تلا، مهاجم سابق لورکوزن، نیز هم‌تیمی سابق خود را چنین توصیف کرده: "بازیکنی خلاق که می‌تواند جریان بازی را تغییر دهد. او از استعداد، تکنیک و شم گلزنی فراوانی برخوردار است و یک شماره ۱۰ واقعی است. "

در همین حال، کارشناس فوتبال اروپا، اندی براسل باور دارد که حضور ویرتس در نقش شماره ۱۰ می‌تواند بار هجومی را از روی دوش صلاح نیز در فصل آینده بردارد.

او در گفت‌وگویی اظهار داشت: "ما در فوتبال انگلیس تعداد بسیار اندکی بازیکن شماره ۱۰ داریم. به همین دلیل این سبک بازی، عنصر کاملا متفاوتی به لیورپول اضافه می‌کند و بخشی از بار هجومی را از دوش صلاح می‌کاهد. وقتی صلاح وارد دهه سی‌سالگی‌اش می‌شود، می‌تواند تمرکز بیشتری بر گلزنی داشته باشد، چرا که ویرتس بیشتر درگیر ارسال پاس نهایی است. او تغییری سریع در سرعت دارد، با بازی فیزیکی خو گرفته و حالا با توجه به بازسازی خط میانی لیورپول، فضایی ایجاد شده که شاید همان آزادی عملی را که ژابی آلونسو در لورکوزن به او داده بود، در آن پیدا کند. "

اگر به ویرتس آزادی عمل در نقش شماره ۱۰ داده شود، می‌تواند به معنای عقب رفتن دومینیک سوبوسلای به نقشی عمیق‌تر، شاید در کنار شماره ۶ یعنی رایان گراونبرخ باشد، چیزی که کاپیتان پیشین لیورپول جیمی کاراگر به آن اشاره کرده است.

او می‌گوید: "من نسبت به عملکرد سوبوسلای انتقاداتی داشته‌ام؛ فکر می‌کنم او گاهی فاقد خلاقیت است. ویرتس می‌تواند در همان پستی که سوبوسلای بازی می‌کند، یعنی شماره ۱۰، ایفای نقش کند. "

در نقش شماره ۹ کاذب چطور؟

زیر نظر هدایت تاکتیکی بی‌نقص ژابی آلونسو در دو فصل و نیم گذشته، ویرتس آموخت که در پست‌های مختلفی در ورزشگاه "بای‌آرنا" بازی کند. یکی از این نقش‌ها، شماره ۹ کاذب بود.

با مصدومیت طولانی‌مدت دیوگو ژوتا در بیشتر فصل گذشته و عملکرد پرنوسان داروین نونیز، اشلوت خودش بار‌ها لوئیس دیاز را در این نقش به کار گرفت که البته در پیروزی ۴-۰ مقابل لورکوزن در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا در آنفیلد در ماه نوامبر، نتیجه‌ای درخشان به همراه داشت.

کاراگر نیز در تساوی ۱-۱ برابر کریستال پالاس در روز پایانی فصل پیش اشاره کرد: "لیورپول امروز عملا با یک شماره ۹ کاذب یعنی دیاز بازی می‌کند و ویرتس نیز می‌تواند این نقش را ایفا کند. "

مربی لیورپول حتی در فصل گذشته در مقاطعی از سیستم ۴-۲-۲-۲ استفاده کرده بود که در آن کرتیس جونز و سوبوسلای در نقش‌های هجومی دوگانه کنار هم بازی می‌کردند، به‌ویژه در پیروزی چشمگیر ۲-۰ برابر منچسترسیتی در ورزشگاه "اتحاد" در ماه فوریه.

بازی به‌عنوان بال چپ

کاراگر درباره خرید بزرگ لیورپول می‌گوید: "ویرتس می‌تواند در پست‌های متعددی بازی کند و وقتی به نحوه استفاده‌اش در لورکوزن نگاه می‌کنید، معمولا از جناح چپ به زمین می‌آید. "

نگاهی گذرا به نقشه حرارتی حضور ویرتس در بوندس‌لیگای فصل گذشته نشان می‌دهد که آلونسو او را اغلب در سمت چپ زمین به‌عنوان وینگر معکوس به میدان فرستاده است.

این گزینه برای اشلوت جذاب خواهد بود، هرچند در حال حاضر لوئیس دیاز و کودی خاکپو این نقش را ایفا می‌کنند. البته گزارش‌ها حکایت از تردید‌هایی در مورد آینده هر دو بازیکن در آنفیلد دارند.

با این حال، اگر میلوش کرکز، هدف نقل‌وانتقالاتی لیورپول در پست دفاع چپ، از بورنموث جذب شود، این امکان برای ویرتس فراهم می‌شود که به‌عنوان وینگر معکوس از سمت چپ وارد زمین شود، با هافبک‌های میانی تیم همکاری کند و از طریق پاس‌های برنده و نفوذی‌اش، خطوط دفاعی بسته را باز کند و این در حالی است که مدافع سرعتی اهل مجارستان از سمت بیرون برای او جا باز می‌کند.

مزیت خرید از موضع قدرت

کابوس گواردیولا، امید اشلوت

فلورین ویرتس با مبلغی رکوردشکن به لیورپول پیوسته است، اما این معامله برای قهرمانان لیگ برتر نه‌تنها منطقی، بلکه هوشمندانه است. ملی‌پوش آلمانی، بازیکنی در سطح جهانی است و در حالی که رقبای این تیم باید به دنبال بازیکنان با قیمت مناسب باشند، لیورپول می‌تواند کیفیت را در صدر اولویت‌هایش قرار دهد.

از میان تمام نقل و انتقالات تابستانی لیگ برتر، ورود قریب‌الوقوع ویرتس به آنفیلد احساسی متمایز دارد. او بهترین بازیکن بوندس‌لیگا و تقریبا تضمین موفقیت است؛ بهترین تیم انگلستان در آستانه ارتقاء کیفیتی قابل توجه قرار دارد.

این موضوع در مبلغ انتقال نیز به وضوح دیده می‌شود. ارقام نجومی برای بازیکنی استثنایی و صرف چنین مبلغی روی تنها یک نفر، فرصت بزرگی است، اما همین نکته برتری جذب بازیکن از موضع قدرت را نشان می‌دهد.

تقویت جناح راست

آرنه اشلوت پس از جدایی ترنت الکساندر-آرنولد مجبور به تقویت جناح راست تیم شد و این کار را با جذب جرمی فریمپونگ، هم‌تیمی ویرتس در بایرلورکوزن، انجام داد. احتمالا تابستان امسال تغییرات بیشتری در خطوط هجومی نیز خواهیم دید.

با این حال، با ماندن ویرجیل فن‌دایک و محمد صلاح، ترکیب تیم نسبتا باثبات باقی مانده و لیورپول به جای بازسازی کامل، در حال پالایش و اصلاح است؛ امکانی که حتی ثروتمندترین رقبایش ندارند.

در این میان، شنیده‌ها درباره درخشش احتمالی رایان چرکی در منچستر سیتی بسیار است، اما این بازیکن فرانسوی با ریسک‌های خاص خود همراه است و پیش از این به باشگاه‌های لیگ برتر پیشنهاد شده بود.

یک استعدادیاب ارشد لیگ برتر، آینده چرکی در سیتی را "جادویی یا تراژیک" توصیف می‌کند و دیگری، در مصاحبه‌ای محرمانه، این ریسک‌ها را نشانه دشواری بازار نقل و انتقالات می‌داند.

امید بر این است که چرکی موفق شود تا منچستر سیتی بتواند بودجه خود را برای حل مشکلات دیگر تقسیم کند. آنها علاوه بر این، رایان آیت نوری و تیجانی ریندرس را هم جذب کرده‌اند و هنوز بودجه‌ای باقی مانده است.

اما این تیم مامور تقویت یک ترکیب قوی است و پپ گواردیولا در موقعیت نادری قرار گرفته که باید عقب‌ماندگی را جبران کند. شاید او اکنون پشیمان باشد که زودتر تیم را نونوار و مشکلات را پیش‌بینی نکرد.

گواردیولا می‌گوید: "در تابستان، باشگاه این موضوع را بررسی کرد و من گفتم: نه، نیازی به جذب نداریم، چون به بازیکنانم اعتماد دارم. فکر می‌کردم می‌توانیم موفقیت‌هایمان را تکرار کنیم، اما پس از مصدومیت‌ها شاید باید بازیکن جذب می‌کردیم. "

پیام واضح جذب ویرتس این است که لیورپول قصد ندارد اشتباه گذشته را تکرار کند. آنها یقین دارند که ویرتس تفاوت‌آفرین خواهد بود. مایکل ادواردز، مدیر اجرایی فوتبال باشگاه، این درس را به خوبی آموخته است.

او در مصاحبه با یان گراهام، مدیر سابق تحقیقات لیورپول و پس از انتشار کتاب "چگونه لیگ برتر را فتح کنیم؟ " گفت: "برای درک یک انتقال موفق، باید قدرت و عمق تیم خود را بشناسید. "

پشتوانه‌ای برای تیم

وقتی نسخه‌ای از لیورپول با قهرمانی در لیگ قهرمانان و لیگ برتر به اوج رسید، تقویت تیم دشوار شد و بحث‌ها بر سر جذب بازیکنان ذخیره شکل گرفت. گراهام ادامه می‌دهد: "در واقع پول را برای بیمه کردن تیم خرج می‌کنید و این مسئله کیفیت تیم را نشان می‌دهد؛ باید گفت هیچ‌کدام از اهداف نقل و انتقالاتی به کیفیت بازیکنان فعلی نمی‌رسند و این مشکل بزرگی برای هر تیمی است. نمی‌توانید فقط بازیکن بخرید و انتظار پیشرفت داشته باشید، مگر اینکه به آنها بازی بدهید. ممکن است تا ۲۵ سالگی تبدیل به ستاره‌ای جهانی شوند ولی بدون فرصت بازی، این امکان وجود ندارد. "

او دو نمونه بارز این موضوع را در لیورپول مثال زد: جذب محمد صلاح در سال ۲۰۱۷ که بازیکنی کاملا بالغ‌تر و تکمیل‌شده‌تر از نسخه ۲۱ ساله او در سال ۲۰۱۴ بود و همچنین جذب سادیو مانه از ساوتهمپتون که با قیمت بالاتر، ریسک کمتری داشت و پاداش بیشتری به همراه آورد.

ویرتس نمونه بارز این روند است؛ بازی‌سازی نابغه که در بایرلورکوزن نقش کلیدی و رهبری را ایفا کرده و تیمی را ساخته که به سختی شکست خورده و دو جام معتبر را در کارنامه دارد.

در زمان حضور گراهام در لیورپول، سیاست جذب بازیکنان در محدوده سنی ۲۴ سال بود؛ نه آنقدر جوان که آینده‌شان نامعلوم باشد و نه آنقدر مسن. "تمام موفقیت‌های بزرگ در این بازه سنی رقم خورده‌اند. " هرچند ویرتس جوان‌تر است، اما این اصل همچنان برقرار است.

او با ۳۱ بازی ملی برای آلمان، رزومه‌ای درخشان دارد. این خریدی است در سطح بهترین‌های دنیا، یادآور جذب آلیسون بکر و ویرجیل فن‌دایک که ترکیب لیورپول را برای آینده بیمه می‌کند.

البته چالش‌هایی هم در پیش است؛ جایگزینی فن‌دایک و صلاح کاری دشوار است و بالاخره باید انجام شود ولی ویرتس حرکت عقربه موفقیت را جلو می‌برد. لیورپول، حتی با توجه به موفقیت‌های پاری‌سن‌ژرمن، شانس اول قهرمانی در لیگ قهرمانان است.

آنها همچنین به عنوان مدافع عنوان قهرمانی لیگ برتر شروع می‌کنند، زیرا در حالی که بسیاری در انتظار تحولات بزرگ در رقبایشان هستند، هیچ بازیکنی بهتر از ویرتس در تابستان امسال خریداری نشده است.

دستمزد نجومی در بندر

تنها دو بازیکن در لیورپول دستمزدی بالاتر از فلورین ویرتس دریافت خواهند کرد. بر اساس گزارش‌ها، ویرتس قرار است حقوقی نجومی در لیورپول دریافت کند. سرخ‌پوشان مرسی‌ساید برای جذب این هافبک هجومی که با تیم بایر لورکوزن قهرمان فصل ۲۰۲۴-۲۰۲۳ بوندس‌لیگا شد، مبلغی گزاف به ارزش ۱۱۶/۵ میلیون پوند پرداخت خواهند کرد.

لیورپول در رقابتی تنگاتنگ با تیم‌هایی مانند بایرن مونیخ، منچسترسیتی و رئال مادرید موفق شد این ستاره آینده‌دار فوتبال آلمان را به خدمت بگیرد. بر اساس گزارش‌ها، ویرتس قراردادی پنج‌ساله با لیورپول امضا کرده است.

بر پایه این گزارش، حقوق هفتگی ویرتس در آنفیلد ۲۴۵ هزار پوند خواهد بود؛ معادل سالانه ۱۲/۷ میلیون پوند، رقمی که تقریبا ۱۲ برابر بیش‌تر از دستمزد کنونی او در "بای‌آرنا" است.

از این مبلغ، ۱۰/۲ میلیون پوند آن تضمینی است و ۲/۵ میلیون پوند دیگر مشروط به تحقق اهداف فردی و تیمی در طول فصل به او پرداخت خواهد شد. با این قرارداد، فلورین ویرتس به سومین بازیکن پردرآمد لیورپول تبدیل می‌شود؛ بالاتر از بازیکنانی، چون اندی رابرتسون، الکسیس مک‌آلیستر، آلیسون بکر، رایان گراونبرخ، فدریکو کیه‌زا، دیوگو ژوتا و داروین نونیز.

در حال حاضر، تنها محمد صلاح و ویرجیل فن‌دایک، که هر دو فصل گذشته قرارداد‌های جدیدی با قهرمان لیگ برتر امضا کرده‌اند، دستمزدی بیش‌تر از ویرتس دریافت می‌کنند.

صلاح، "جادوگر مصری"، دستمزدی حیرت‌انگیز معادل ۴۰۰ هزار پوند در هفته دارد که سالانه به ۲۰/۸ میلیون پوند می‌رسد. در سوی دیگر، فن‌دایک نیز پس از تمدید قرارداد دو ساله‌اش در ماه آوریل، همین مقدار حقوق سالانه دریافت می‌کند.

لازم به ذکر است که ویرتس تنها خرید تابستانی لیورپول نیست؛ جرمی فریمپونگ، مدافع هلندی سابق بایر لورکوزن، نخستین خرید رسمی باشگاه در پنجره نقل‌وانتقالات تابستانی بود که در اواخر ماه گذشته با مبلغ ۲۹/۵ میلیون پوند به آنفیلد پیوست.

نهمین بازیکن آلمانی در تاریخ لیورپول

نخستین بازیکن آلمانی لیورپول، به‌دلیل درخشش مایکل اوون فرصت چندانی پیدا نکرد.

بازسازی لیورپول در دوران مدرن با الهام از آلمان و حضور پرشور یورگن کلوپ آغاز شد. اکنون باشگاه امیدوار است تا فلورین ویرتس، هموطن او، بتواند به آرنه اشلوت کمک کند تا میراثی ماندگار بر جای بگذارد.

می‌توان گفت هیچ‌کس از هیچ ملیتی، از زمان مربی افسانه‌ای، بیل شنکلی تاکنون، تاثیری به عظمت یورگن کلوپ در آنفیلد نداشته است. هرچند بازیکنان آلمانی پیش‌تر در این باشگاه موفق بوده‌اند، اما هیچ‌کدام با انتظارات و هیجانی که ویرتس با انتقالش به لیورپول ایجاد کرده، وارد نشدند.

اگر دوران موفق کلوپ نبود، لیورپول شاید هیچ‌گاه در جایگاهی قرار نمی‌گرفت که بتواند یکی از بهترین بازیکنان جوان جهان را جذب کند. اشلوت نیز اذعان دارد که بخشی از موفقیت فصل نخست درخشانش، مدیون زیرساخت‌هایی است که مربی پیشین مهربان و کاریزماتیک باشگاه بر جای گذاشت.

کلوپ پیش از آنکه بتواند لیورپول را به تیمی قهرمان در سطح اروپا و جهان بدل کند، ابتدا باید فرهنگ باشگاه را متحول می‌کرد. واژه آلمانی "Zeitgeist" - به‌معنای "روح زمانه" - توصیفی دقیق از فلسفه فوتبالی کلوپ است: ترکیبی از پرس شدید، انرژی بالا و فوتبال تهاجمی آلمانی با توانایی منحصر‌به‌فرد او در مدیریت انسانی.

در طول نزدیک به ۹ سال حضورش در آنفیلد، کلوپ لیورپول را به قهرمانی در لیگ برتر انگلیس، لیگ قهرمانان اروپا، جام باشگاه‌های جهان و سه جام داخلی رساند.

مهره کلیدی

برنامه‌ریزی‌های نقل‌وانتقالاتی لیورپول در تابستان امسال، پس از فتح بیستمین قهرمانی لیگ، با هدف تداوم این موفقیت‌ها در دهه آینده تنظیم شده‌است. ویرتس - بازیکنی که هنوز وارد دوران اوجش نشده - قرار است مهره‌ای کلیدی در تحقق این آرمان باشد.

اگرچه هواداران لیورپول به‌سختی می‌توانند احساسات خود را کنترل کنند، اما هواداران قدیمی‌تر به‌خوبی می‌دانند که نباید زود دچار هیجان افراطی شوند.

اولین آلمانی

اولین ستاره بزرگ آلمانی در آنفیلد، کارل-هاینتس ریدله بود؛ مهاجمی که پس از زدن دو گل در فینال لیگ قهرمانان ۱۹۹۷ برای دورتموند مقابل یوونتوس، راهی لیورپول شد، اما ظهور ناگهانی مایکل اوون، فرصت درخشش را از او گرفت و ریدله پس از دو فصل باشگاه را ترک کرد.

موفق‌ترین آلمانی

شان داندی، مهاجم کم‌نام‌ونشان‌تر آلمانی، نیز آمد و خیلی زود رفت ولی این دتمار هامان بود که "اولین آلمانیِ واقعا موفق در لیورپول" لقب گرفت. در کنار مارکوس بابل و کریستین سیگه، هامان یکی از ارکان فصلی استثنایی در سال ۲۰۰۱ تحت هدایت ژرار هولیه بود؛ فصلی که در آن لیورپول موفق به کسب جام حذفی، جام اتحادیه و جام یوفا شد. اگر سوپرجام اروپا و جام خیریه را هم حساب کنیم، این تیم در یک سال تقویمی پنج جام برد.

با این‌که سیگه و سپس بابل پس از دوران‌هایی خوب، اما نه درخشان، آنفیلد را ترک کردند، هامان ماندگار شد. در فینال لیگ قهرمانان ۲۰۰۵ مقابل میلان، رافا بنیتس او را در نیمه دوم وارد زمین کرد، در حالی‌که تیم ۳-۰ عقب بود. هرچند ستارگان دیگر تیتر یک شدند، اما نقش هامان در آن بازگشت تاریخی بی‌نظیر، کلیدی بود؛ آن هم با انگشت پای شکسته! او همچنین اولین پنالتی لیورپول در ضربات‌پنالتی را به ثمر رساند.

نخستین پدیده بایرلورکوزن که راهی لیورپول شد، سامد یشیل بود که در سال ۲۰۱۲ به این تیم پیوست، ۱۳ سال پیش از ویرتس. اما مصدومیت‌ها مانع از درخشش او شد و تنها در دو بازی جام اتحادیه حضور یافت.

امره جان، پدیده بعدی لورکوزن، عملکرد بهتری داشت. او در سال ۲۰۱۴، حدود یک سال پیش از ورود کلوپ، به لیورپول پیوست و تحت نظر مربی هموطنش در سه فینال مهم جام اتحادیه، لیگ اروپا و لیگ قهرمانان حضور یافت، هرچند همه را واگذار کردند. پس از شکست در فینال ۲۰۱۸ مقابل رئال مادرید، جان به صورت آزاد راهی یوونتوس شد و در آنجا موفق بود.

لوریس کاریوس تنها بازیکن آلمانی بود که کلوپ شخصا جذب کرد ولی اشتباهات فاجعه‌بار او در فینال ۲۰۱۸ برابر رئال، هرگز از یاد نرفت. پس از برخورد شدید با سرخیو راموس، دروازه‌بان گیج شده توپ را مستقیما به کریم بنزما سپرد. اگرچه سادیو مانه بازی را به تساوی کشاند، اما گرت بیل با ضربه قیچی‌برگردان تاریخی‌اش و سپس شوتی که کاریوس نتوانست مهار کند، کار را تمام کرد. کاریوس پس از سه دوره حضور قرضی، در سال ۲۰۲۲ از لیورپول جدا شد. او دو فصل در نیوکاسل حضور داشت (از جمله شکست در فینال جام اتحادیه) و اکنون به بوندس‌لیگای ۲ و باشگاه شالکه بازگشته است.

جدیدترین آلمانی

فلورین ویرتس جدیدترین بازیکن آلمانی لیورپول خواهد بود که رویای افتخار  در سر دارد، اما بدون تردید، راه سختی در پیش خواهد داشت تا بتواند در قلب هواداران لیورپول به اندازه یورگن کلوپ جا بازکند.

 

سید محمدطاهر شاهین

ارسال نظر