بنا: نایب قهرمانی آسیا چیزی از ارزش فرنگی کاران کم نمیکند
سرمربی تیم ملی کشتی اظهار داشت: نایب قهرمانی ما در آسیا چیزی از ارزش فرنگی کاران کشورمان کم نمی کند.
کیهان ورزشی-
محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون کشتی در خصوص مسابقات آسیایی گفت: بیش از 3 سال از حضور مجدد من در تیم ملی می گذرد و طی این 3 سال به دنبال این بودیم که بار دیگر کشتی فرنگی ایران را به جایگاه اصلی اش برسانیم.
وی ادامه داد: البته باید قبول کنیم که خواستگاه کشتی فرنگی ایران نیست و پیشینه، پتانسیل و ظرفیت کشتی ما بیشتر در رشته ی آزاد است.
بنا در مورد عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی در رقابت های قهرمانی آسیا گفت: اولا باید بگویم که پس از اجرای مرحله ی داخلی فرآیند (چرخه) انتخابی تیم ملی که آخرین آن جام تختی اهواز بود، به منظور ایجاد عدالت محوری که خواست کشتی گیران و مربیان سراسر کشور بود و طبق وعده ای که کرده بودیم، نفرات اول این مسابقات را به مغولستان اعزام کردیم. البته در وزن 67 کیلوگرم دانیال سهرابی نفر اول این وزن به دلیل اینکه باید در تیم جوانان به میدان برود اعزام نشد و ما از بین سجاد ایمن طلب و شاهین بداغی نفرات دوم و سوم، بداغی را به دلیل اینکه وزن کمتری داشت اعزام کردیم.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ادامه داد: از تمامی نفراتی که اعزام شدند تشکر می کنم چه کسانی که یک دور کشتی گیرفتند و چه کسانی که به مدال طلا دست یافتند، بهرحال این مسابقات زمانی برگزار می شد که نفرات منتخب ما از جام تختی تنها 30 روز فرصت حضور در اردوها را داشتند و طبیعتا در این زمان کم نمی شود که کشتی گیران را از لحاظ فنی ارتقاء داد، ضمن اینکه هدف ما رقابت های جهانی و بازی های آسیایی بود و کشتی گیران را از لحاظ بدنی هم نمی توانستیم زیر فشار ببریم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل پایبندی بر فرآیند (چرخه) انتخابی تیم ملی برخی از کشتی گیرانی که شاید اولین میدان رسمی آن ها بود و یا برای اولین بار در بزرگسالان به میدان می رفتند را بدون اینکه حتی در یک تورنمنت بین المللی جهت کسب تجربه اعزام کنیم راهی مسابقات مغولستان کردیم و شرایط هم از نظر دوری راه و هم از نظر میزبانی سخت بود.
بنا تصریح کرد: از طرف دیگر به دلیل اینکه تیم های قرقیزستان، مغولستان، قزاقستان، کره جنوبی و ژاپن به دنبال حضور موفق در بازی های آسیایی بودند، نفرات اصلی خود را در این مسابقات به میدان فرستادند که این موضوع نیز سطح رقابت ها را بالا برده بود.
وی افزود: بهرحال بضاعت تیمی که ما به رقابت های قهرمانی آسیا اعزام کردیم همین بود و نمی توان از کشتی گیرانی مانند نوربخش، حبیب اللهی و بداغی انتظار مدال طلا داشت، ضمن اینکه تنها نفرات اصلی و با تجربه ی ما محمدرضا مختاری، ناصر علیزاده، مهدی بالی و امیر قاسمی بودند که 3 نفر آن ها به مدال طلا دست یافتند و امیر قاسمی نیز اگر کمی دقت می کرد و به مدال طلا می رسید، تیم ما می توانست قهرمان هم باشد.
نایب قهرمان کشتی فرنگی جهان اظهار داشت: البته ما از گرمسیری هم انتظار مدال طلا نداشتیم اما وی با عملکرد خوبی که داشت خود را بعنوان یک مدعی در وزن 82 کیلوگرم معرفی کرد. بهرحال ما در سه سال گذشته قهرمان آسیا شدیم و در سال هایی هم حتی روی سکو نرفتیم ولی در مسابقات بزرگتر موفق عمل کردیم به خصوص در سال هایی که بازی های آسیایی و مسابقات قهرمانی آسیا برگزار می شود، بیشتر توجه ما بازی های آسیایی است چراکه این مسابقات از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی ادامه داد: قوانین اتحادیه جهانی طوری است که اگر کشتی گیران به مسابقات آسیایی اعزام نشوند، آن کشور حق شرکت در رقابت های جهانی را ندارد و از سوی دیگر نیز ما نمی توانستیم با چند کشتی گیر به مغولستان برویم چراکه همه انتظار داشتند که با یک تیم کامل در این رقابت ها شرکت کنیم. ولی اگر زمان بیشتری داشتیم، قطعا کشتی گیران عملکرد بهتری داشتند.
بنا گفت: مسابقات قهرمانی آسیا بعنوان مرحله ای از فرآیند انتخابی تیم ملی در بخش برون مرزی محسوب می شد و این مسابقات بعنوان یک تورنمنت بین المللی برای محک کشتی گیرانی که از دل چرخه ی انتخابی بیرون آمده بودند محسوب می شد و ما طبق وعده ای که داده بودیم به غیر از 7 نفر مدال دار که شامل 6 مدال دار رقابت های جهانی و دارنده مدال طلای امید های جهان بود، به همه ی فرنگی کاران ایران این فرصت را دادیم که در سه مسابقه ی قهرمانی کشور در زاهدان، انتخابی جام تختی و رقابت های بین المللی جام تختی خود را مطرح کنند و کار اصلی ما برای تکمیل این فرآیند، از این به بعد با حضور این کشتی گیران و 7 کشتی گیر مدال آور در تورنمنت های مختلف بین المللی و اردوهای آماده سازی آغاز می شود.
بنا با بیان اینکه اجرای فرآیند (چرخه) انتخابی گاهی اوقات نیز به ضرر تیم ملی تمام می شود گفت: کشتی گیران جوان و یا بی تجربه ای که در فرآیند موفق عمل کرده اند و سابقه ی حضور در تورنمنت های بین المللی را ندارند، به یکباره نمی توان به مسابقات همچون قهرمانی آسیا اعزام کرد. البته درست است که قهرمانی آسیا سطح بالایی نسبت به رقابت های جهانی و المپیک ندارد اما برای آن کشتی گیران شاید در حد این مسابقات باشد و جو این رقابت ها باعث می شود تا عملکرد خوبی از خود نشان ندهند. بعنوان مثال عارف حبیب اللهی و چند کشتی گیر دیگر نیاز داشتند که به یک تورنمنت بین المللی اعزام شوند تا با محیط مسابقات خارجی در سطح بزرگسالان آشنا شوند و سپس در چنین مسابقاتی حضور پیدا کنند.
سرمربی تیم ملی تصریح کرد: بهرحال موجودیت کشتی فرنگی ایران کشتی گیران برتر سه رقابت داخلی قهرمانی کشور، انتخابی جام تختی و جام تختی و 7 مدال آور معاف از این مسابقات هستند و ما 146 روز سخت را پیش رو داریم که از بین این نفرات 3 تیم را برای اعزام به مسابقات کشورهای اسلامی، جهانی صربستان و بازی های آسیایی آماده کنیم که 2 رقابت با حضور 10 کشتی گیر و یک رقابت با کشتی گیر 6 کشتی گیر برگزار می شود و ما باید در اوزان غیر المپیکی 2 تیم و در اوزان المپیکی 3 تیم داشته باشیم.
وی افزود: البته در برخی اوزان دستمان پر است و در برخی اوزان دستمان خالی است بعنوان مثال ما در اوزان 82، 87، 97 و 125 کیلوگرم چند کشتی گیر خوب و مدال آور داریم اما در بعضی از اوزان نیز باید روی نفرات کار کنیم تا بتوانیم نفرات منتخب خود را برای حضور در سه رقابت پیش رو گزینش کنیم.
بنا در مورد برنامه ی آینده تیم ملی کشتی فرنگی گفت: تمامی برنامه های ما با فدراسیون کشتی هماهنگ است و همانطور که گفتم به فرآیند (چرخه) انتخابی تیم ملی پایبند بودیم، در هفته های آینده نیز به همراه کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد جلسه ای را با مسئولان فدراسیون خواهیم داشت تا برنامه های خود را برای ماه های آینده ارائه دهیم.
وی در مورد اینکه چه نفراتی به رقابت های جهانی و چه نفراتی به بازی های آسیایی اعزام می شوند گفت: سیاست فدراسیون کشتی که من نیز آن را قبول دارم بسیار درست است، هدف نهایی ما المپیک 2024 پاریس است و در رشته ی کشتی که پرافتخارترین ورزش کشورمان است، نگاه ها باید المپیکی باشد چراکه سطح کشتی ما فراتر از قاره آسیا است.
بنا افزود: پس از مسابقات المپیک نیز، رقابت های جهانی باید در اولویت باشد، چراکه ارزش مدال جهانی برای یک کشتی گیر بسیار مهمتر از بازی های آسیایی است، بعنوان مثال حسن یزدانی که 7 مدال خوشرنگ جهانی را دارد، به دنبال کسب هشتمین مدال خود در رقابت های جهانی است تا اولین کشتی گیری در تاریخ کشتی ایران باشد که 8 مدال در مسابقات المپیک و جهانی کسب کرده و مطمئنم که یزدانی به دنبال رسیدن به اهداف بزرگتر نیز است، چراکه عمر قهرمانی کوتاه است و باید از تمام فرصت ها نهایت استفاده را برد.
سرمربی تیم ملی کشتی تصریح کرد: البته به همراه پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی آزاد جلسه ای را با رئیس کمیته ملی المپیک برگزار کرده ایم و می دانیم که روی کشتی بعنوان مدال آورترین ورزش ایران در بازی های آسیایی حساب باز کرده اند و ما نیز برای خوشحالی مردم کشورمان و کسب افتخار برای ایران عزیز کم نخواهیم گذاشت اما اینکه چه تیمی به رقابت های جهانی و چه تیمی به بازی های آسیایی اعزام شود به فدراسیون کشتی و تعاملات آن با وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک مربوط می شود و ما نیز تابع تصمیم فدراسیون کشتی هستیم.
بنا با بیان اینکه شرایط کشتی فرنگی با کشتی آزاد در جهان متفاوت است و حفظ داشته ها و افزودن به آن ها اصلی ترین وظیفه ی کادر فنی محسوب می شود اظهار داشت: قدرت کشتی آزاد جهان در اختیار سه کشور ایران، روسیه و آمریکا است و در این چند سال همواره این کشورها بر روی سکوی جهانی بوده اند اما در کشتی فرنگی، نفرات نخبه متعلق به چندین کشور هستند و اگر به همین مسابقات نروژ نگاه کنیم می بنیم که مدال طلا از آن کشتی گیران کشورهایی همچون ژاپن، مولداوی، ارمنستان، آذربایجان، روسیه و صربستان شده و کشتی گیران قرقیزستان، ترکیه، گرجستان، مجارستان و چند کشور اروپایی و آسیایی نیز سایر مدال ها را از آن خود کرده اند.
وی ادامه داد: بهرحال اینکه ما در جهانی نروژ توانستیم با کسب 4 مدال طلا بهترین عملکرد مدالی را در رقابت های جهانی داشته باشیم حاصل سه سال کار و تلاش بود و تمامی کشتی گیرانی که در این مسابقات موفق شدند از روز اول مدال آور نبودند و با حضور در اردوها و اعزام به تورنمنت های مختلف و کسب تجربه توانستند به این موفقیت برسند. وظیفه ما نیز ادامه ی همین روند است و باید بتوانیم با اجرای فرآیند (چرخه) انتخابی نفرات مستعد و مطرح دیگر را نیز با اعزام به تورنونمت های مختلف و تمرینات مختلف اردویی به جمع این نفرات اضافه کنیم. قطعا حفظ نفرات مدال آور بسیار مهم است چراکه برای آن ها هزینه شده و مدت زمان طولانی را در اردوها حضور داشته اند و اگر بخواهیم جایگزینی برای آن ها داشته باشیم باید به همین اندازه کار و تلاش کنیم.
بنا در مورد نزدیکی مسابقات جهانی و بازی های آسیایی گفت: یکی دیگر از مشکلات ما نزدیکی این مسابقه به هم است که مجبوریم نهایت دقت را در برنامه ریزی خود داشته باشیم، چراکه تجربه نشان داده که برخی کشتی گیران مطرح به خاطر کسب مدال به بازی های آسیایی اعزام شده اند، اما نه تنها دستشان به مدال نرسیده بلکه دچار مصدومیت هم شده و یا به خاطر شکست از نظر روحی و روانی آسیب دیده اند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در پایان خاطرنشان کرد: سال فنی فشرده و سختی را پیش رو داریم و به جهت آمادگی کشتی گیران و مهیا کردن 3 تیم نیازمند تدارکات کامل چه از لحاظ برگزاری اردوهای منظم و چه از لحاظ اعزام های مختلف به تورنمنت های بین المللی هستیم که امیدوارم حمایت های لازم از کشتی چه مادی و چه معنوی هرچه زودتر انجام شود، البته ما هم وظیفه داریم که تمام تلاش خود را برای موفقیت کشتی کشور انجام دهیم. ما نفرات منتخب خود را در پایان فرآیند (چرخه) انتخابی تیم ملی به فدراسیون اعلام خواهیم کرد و در نهایت با توجه به اولویت های فدراسیون، ترکیب تیم های اعزامی به مسابقات کشورهای اسلامی، جهانی صربستان و بازی های آسیایی را اعلام خواهیم کرد.
پربازدید ها
آخرین اخبار