PDF نسخه کامل مجله
پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - August 15 2024
کد خبر: ۵۴۵۳۱
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۹
معاون امور توسعه ورزشی باشگاه‌ها گفت: پیش نویس طرح نظام جامع باشگاه داری آماده شده و در حال کار روی آن هستیم.
کیهان ورزشی-
مهدی مبینی درباره طرح نظام جامع باشگاه داری اظهار داشت: پیش نویس این طرح سال ۹۱ آماده و نظرات کارشناسی روی آن پیاده شد. دفتر نظارت و برنامه ریزی و دفتر حقوقی پیگیر این موضوع بودند. سال ۹۶ که دفتر توسعه ورزش حرفه ای امور باشگاه ها تأسیس شد، ما پیگیری مجدانه کردیم. روی پیش نویس بررسی های جدیدتری صورت گرفت و کارگروه تخصصی در این زمینه تشکیل دادیم و در نهایت پیش نویس آماده شد.

سرپرست فدراسیون دوومیدانی افزود: پیش نویس اکنون خدمت مقام عالی وزارت ورزش است و لازم است شورای معاونین وزارتخانه آن را تأیید کنند و به صورت لایحه تقدیم هیأت دولت شود.

وی با اشاره به محور اصلی این نظام جامع گفت: محور اصلی نظام جامع باشگاه داری، اتحادیه باشگاه هاست. اتحادیه باشگاه ها یک نهاد صنفی است که با هدف نظارت و تأمین حقوق صنفی تأسیس می شود. نظارت عالیه آن هم برعهده وزارت ورزش است.

معاون امور توسعه ورزشی باشگاه ها، افزود: نظام جامع باشگاه داری سازوکار خاص خود را دارد و باید معیارها و شاخص های بسیاری لحاظ شود. بایستی فدراسیون های ورزشی به عنوان متولی رشته تخصصی شان تعامل بسیار نزدیکی داشته باشند تا نظام جامع باشگاه داری گام به گام جلو برود و به بلوغ اصلی خودش برسد.

وی در پاسخ به این سوال که چه ضوابطی در این طرح باید رعایت شود، تصریح کرد: پس از تأیید پیش نویس، فرآیندهای دیگری همچون تدوین آیین نامه های مختلف مربوط به ورزش حرفه ای صورت می گیرد.

مبینی ادامه داد: تدوین آیین نامه ها زمانبر است و فکر می کنم پس از تأیید پیش نویس برای تدوین آیین نامه ها ۶ ماه فرصت لازم داشته باشیم. به اعتقاد من تمام این پروسه ها حداقل یک سال طول بکشد.

مبینی که با برنامه همیشه در ورزش رادیو گفتگو می‌کرد، در تشریح اقداماتی که تا به اکنون در دفتر باشگاه ها صورت گرفته، گفت: در این مدت شرایط تخصصی حدود ۱۵ رشته ورزشی توسط فدراسیون های ورزشی تهیه و تدوین شده است. ما یک کارگروه تخصصی داریم تا شرایط تخصصی باشگاه های ورزشی بررسی کارشناسی شود.

سرپرست فدراسیون دوومیدانی در پاسخ به این پرسش که آیا از کارشناسان و باشگاهدارانی که در خارج از وزارت ورزش و جوانان هستند، دعوت شده که در رابطه با پیش نویس نظام جامع باشگاه داری نظرات خود را اعلام کنند، اظهار داشت: بله، نظرات از فدراسیون ها و باشگاه ها گرفته شده است. مهم این است که مصوبه اولیه صورت بگیرد؛ بعد از آن کار شروع می شود. اصل آیین نامه اجرایی این موضوع است.

معاون امور توسعه ورزشی باشگاه‌ها، در پاسخ به این سوال که آیا نمی شد که همزمان با تهیه پیش نویس روی آیین نامه اجرایی هم کار کنید، تصریح کرد: سامانه یکپارچه سازی دولت برای تأسیس باشگاه ها قرار است به صورت پایلوت در ۳،۴ استان انجام شود. این موضوع کاملاً با نظام جامع باشگاه داری ارتباط پیدا می کند.
روندی که قبلاً برای احداث باشگاه خصوصی طی می شد، یک شرایط خصوصی و یک شرایط عمومی داشته است. فرد به اداره کل استان مراجعه و فرآیندی را طی می کرد. اکنون این فرآیند به صورت یک سامانه الکترونیکی درمی آید و در تعدادی استان کشور به صورت پایلوت انجام می شود.

وی، خاطرنشان کرد: اتحادیه باشگاه ها یک اتحادیه مرکزی دارد و استان ها هم هر کدام یک اتحادیه باشگاه ها دارند که کلیه رشته های ورزشی را شامل می شوند.

معاون امور توسعه ورزشی باشگاه ها، در پاسخ به این سوال که آیا این اتحادیه ها نباید شورایی تحت عنوان شورای ورزش حرفه ای داشته باشند تا در آنجا مسائل مربوط به ورزش حرفه ای را ساماندهی کنیم، عنوان کرد: شورای عالی، وزارت ورزش است. بخشی از شورا، معاونین ورزش قهرمانی و حرفه ای هستند.

وی در مقابل این نظریه که اگر وزارت ورزش و جوانان بخواهد بالای سر اتحادیه ها باشد نقض غرض است، عنوان کرد: وزارت ورزش حالت نظارت عالیه دارد. ما همه این کار را انجام می دهیم که ورزش حرفه ای به صورت مستقل به کار خود ادامه دهد. شکل گیری ورزش حرفه ای زمانبر است.

مبینی در پایان اضافه کرد: ورزش حرفه ای در تمام دنیا حرف اول و آخر را می زند. باشگاه ها زیربنای ورزش کشور هستند. اگر باشگاه ها تقویت شوند، ما به لحاظ مدال آوری در بالاترین رویدادها که المپیک است، می توانیم حرف هایی برای گفتن داشته باشیم. در تمام دنیا ورزش حرفه ای باعث می شود که در المپیک ها بهترین نتایج کسب شود. تعریف ورزش حرفه ای این نیست که ورزشکار توسط فدراسیون یا هیأت ساخته شود؛ بلکه این بخش در قالب باشگاه رشد می کند.

نام:
ایمیل:
* نظر: