ولادت با سعادت امام رضا (ع) را تبریک می‌گوییم      شهادت رییس جمهور و هیات همراه ایشان را تسلیت می‌گوییم      
PDF نسخه کامل مجله
دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 20 2024
کد خبر: ۳۱۰۴۲
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶
شاید بعد انسانی قضیه که دوست داشتن آدمها و احترام گذاشتن به خود انسان است به نوعی در حال کمرنگ شدن است و هر روز در حال دورتر شدن از "خود" انسانی مان هستیم.

سرویس ورزش مشرق –

ورود تعدادی عکس از اشخاص مشهور و چهره های تلویزیونی و ورزشی به فضای مجازی کنار بستر مرحوم پورحیدری در واپسین روزها و حتی لحظات حیات با واکشن های منفی در سطح جامعه مواجه شد.

با نگاه روانشناسی و جامعه شناسی به این مقوله اتفاق افتاده می توان دریافت که حضور برخی افراد در جایگاهی که شاید به شایستگی در آن جای ندارند بعضا سبب می شود تا با استفاده ابزاری از چهره های بنام و محبوب کشورمان سعی در شناساندن بیشتر خود به مخاطبان شان داشته باشند.

محمد سعید مدنی عضو شورای سردبیری روزنامه کیهان و سردبیر سابق روزنامه کیهان ورزشی نسبت به این مسأله واکنش نشان داد و ریشه آن را در فقر فرهنگی دید. متن صحبت های مدنی را در ادامه از نظر می گذرانید:

مدنی: فقر فرهنگی داریم

ما با نوعی لاابالی گری فرهنگی مواجه ایم

محمد سعید مدنی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی مشرق، درباره اتفاقات اخیر قبل و بعد از درگذشت زنده یاد منصور پورحیدری اظهار داشت: من در جریان این موضوع نبودم ولی شنیدم که در بیمارستان و ورزشگاه شیرودی اتفاقاتی افتاده و حرکاتی رخ داده که شایسته نبوده به ویژه اینکه از آن افراد توقع نمی رفته است به خصوص در آن محیط اقدام به چنین کارهایی بکنند.

وی ادامه داد: بعد هم در مراسم تشییع ایشان هم یک صحنه هایی اتفاق افتاد که اگر بخواهیم ریشه یابی کنیم متوجه می شویم از فقر فرهنگی حکایت می کند و همه چیز آن را باید در بحث فرهنگ دید. البته این هم به فرهنگ ورزش برنمی گردد و این یک مسأله مهم است که امروز در اجتماع با نابهنجاری فرهنگی به شکل جدی روبرو هستیم.

مدنی افزود: حتی من یکبار شنیدم که مقام معظم رهبری در شهریور 94 در صحبتی که با هیأت دولت داشتند فرمودند که من برخی اوقات از وضعیت فرهنگی خوابم نمی برد و بعد هم دوباره این موضوع را در تاریخ 15 خرداد امسال و ایام رحلت حضرت امام(ره) تکرار کردند که ما با نوعی لاابالی گری فرهنگی مواجه ایم و آثار این لاابالی گری در همه جا مشاهده می شود و اثراتش را می گذارد و در ورزش هم این موضوع به چشم می آید و استثنایی وجود ندارد. این مشکل در همه امور حکمفرماست و این حرکاتی که یک بخش آن را در تشییع جنازه مرحوم پورحیدری می بینیمنشان از همین موضوع است. مراسمی که بطور اخلاقی و از نظر رسم و رسوم ما ایرانی ها یک نزاکت و آداب خاصی دارد. این لاابالی گری در این مراسم هم اثرات خودش را گذاشته است.

وی خاطر نشان کرد: لاابالی گری را حتی در میدان فوتبال هم می بینیم. البته این رفتارها تا حدی طبیعی است چرا که ریشه آن در فرهنگ عمومی ماست. چیزی که ما با آن مشکل داریم. کسانی که در موضوع فرهنگ مسئولیت دارند باید مسئولیت شان را جدی بگیرند و بدانند که تا فرهنگ درست نشود همین است. منظور از فرهنگ آداب و رسوم در بعد معنوی و غیر مادی آن است که برمی گردد به همین آداب و نزاکت و رفتار اجتماعی. مسایلی که متأسفانه جدی گرفته نمی شود و تا درست نشود این مسایل باز هم تکرار خواهند شد. حتم بدانید که بطور مثال تا در ورزش مصادیق اصلی فرهنگی درست نشود در ابعاد فنی پیشرفتی رخ نخواهد داد یا خیلی کند و غیر ملموس خواهد بود.

مدنی تصریح کرد: در کشورهایی که به لحاظ خرفه ای پیشرفت کرده اند می بینید که در چنین مراسمی دیسیپلین و نظم تا چه اندازه رعایت می شود. در ماجرای تشییع جنازه پورحیدری نباید فقط بحث یکسری جوان که قهرمانان شان را می دیدند و از خودشان بی خود می شدند تا یک عکس یادگاری بگیرند را نبینید که البته شاید جای این کار ها هم در چنین شرایطی نباشد ولی اگر کل مراسم و نحوه برگزاری مراسم را هم ببینید متوجه می شوید که ما در برگزاری یک مراسم تشییع جنازه ساده عاجز و ناتوان نشان می دهیم. شلوغی و هیاهو وشلختگی و بی حرمتی...و بی حرمتی فقط به مرحوم پورحیدری هم نشد. خیلی از پیشکسوتان و حتی مسئولان ورزش که به آنجا آمدند نجابت کردند و در گوشه ای ایستادند و راه شان نمی دادند در زمین راه بروند.

این پیشکسوت مطبوعات ورزشی اضافه کرد: این یک درد کلی است و اینکه بخواهیم بگوییم فقط سلفی گیری کار غلطی بوده یا آن کسی که خواسته از بدن بیمار و ضعیف منصورخان هم استفاده ابزاری کند و یک عکس یادگاری بگیرد که تبلیغاتش را انجام بدهد کار خطایی کرده است نه این مشکل فقط به این موضوع منحصر نمی شود. کل ماجرا را که ببینید متوجه می شوید که متأسفانه ما یک نابهنجاری فرهنگی داریم. کل فرهنگ عمومی جامعه دارای فقر است که در این باره باید آنهایی که واقعا مسئولیت دارند به شکل شبانه روزی، برنامه ریزی شده، هدفدار و علمی درباره بحث فرهنگ کار کنند و کم کم جلو برویم. چون بحث اصلاح و تحقق آن خیلی کند پیش می رود ولی نباید ایستاد و باید کار کرد. هر کسی به سهم خودش.

مدنی گفت: در عرصه ورزش هم همین مشکلات صدق می کند، جامعه ورزش هم باید برای رشد فرهنگ تلاش کنند. مسئولان ورزش هم نباید از این بحث غافل باشند. به ویژه در این موضوع رسانه ها می توانند خیلی تأثیر گذار باشند و این باید در عرصه رسانه ها به چشم بیاید و آثار خودش را هم در فرهنگ ما بگذارد.

.
برچسب ها: محمد سعید مدنی
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید ها
آخرین اخبار